Bunatati de Paste
Această rețetă delicioasă am pregătit-o după o rețetă de-a Mirelei (prajitura intercontinental) dar nu am mai ornat-o cu ciocolată. Deoarece nu am știut când să pun untul în cremă, eu l-am pus imediat după ce am luat-o de pe foc...și rău am făcut deoarece crema și-a schimbat consistența și a devenit cam lichidă. Am reparat-o adăugând frișcă lichidă bătută bine.
A fost delicioasă și a dispărut rapid din farfurie! Mulțumesc Mirela pentru rețetă! :-*
Vă rog să-mi spuneți și mie care este secretul unei creme de vanilie cu unt reușită.
Pentru o foaie folosești 3 albușuri bătute spumă cu un praf de sare. Adaugi pe rând cele 3 linguri de zahăr măcinat și mixezi până obții o spumă tare. Într-un bol amesteci cele 3 linguri de nucă macinată cu o lingură de făină și o linguriță praf de copt. Torni peste spumă și amesteci cu mișcări ușoare până la încorporare. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt (dimensiunea tavii este de 20 x 30 cm) si torni compoziția. Nivelezi și dai la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, până se rumenește frumos deasupra și trece testul cu scobitoarea (în jur de 20-25 de minute).
Procedezi la fel și cu celelalte două foi. În timp ce se răcesc foile, se pregătește crema.
Pentru cremă, amesteci gălbenușurile bine cu zahărul măcinat și amidonul. Torni laptele fierbinte peste gălbenușuri, amestecând continuu, apoi pui pe foc mic și lași să fiarbă la foc mic până se îngroașă ca o budincă. Iei de pe foc, adaugi esența de vanilie, lași să se răcorească și adaugi untul moale. Omogenizezi bine, apoi le lași la răcit.
Deoarece eu am adăugat untul imediat după ce am luat crema de pe foc, s-a înmuiat crema. Am lăsat-o să se răcească și am adăugat 200 ml frișcă lichidă bătută bine, iar crema s-a întărit. (nu am folosit întreaga cantitate de cremă, ci mi-a mai rămas aproximat 200 g).
Speli stafidele și le pui într-un vas mic peste care adaugi esența de rom. Le lași câteva minute, apoi le scurgi.
După ce s-a răcit bine crema, o împarți în trei părți egale. într-o parte adaugi nuca de cocos, în alta stafidele îmbibate cu rom, iar în ultima ciocolata amăruie tocată mai mărunt. Omogenizezi bine fiecare cremă și lași deoparte.
Pe un platou așezi prima foaie și adaugi crema cu cocos. Pui al doilea blat și întinzi crema cu stafide, apoi adaugi al treilea blat. Întinzi crema cu ciocolată. Poți să ornezi cu ciocolată topită sau frișcă.