Desert Prajitura rasturnata cu mere

de oanapl in Prajituri, 9 Sep 2018 | 2996 vizualizari

 

Pentru această prajitură delicioasă am avut ca sursa de inspirație o rețetă de la Lau, căreia îi mulțumesc și o pup. Nu arăta prea spectaculos și m-am gândit să o ornez cu sirop de fructe de pădure, dar din păcate s-a întins prea mult (pe alocuri) și a fost absorbit de biscuiți, iar în final aspectul nu a fost ceea ce mi-am dorit. Mă gândeam să bat frișcă și să o ornez, dar gașca mea nu mai avea răbdare. :D

 

INGREDIENTE

  • 100 g biscuiți

Umplutura:

  • 1 kg mere
  • 30 g stafide
  • 5 linguri zahăr
  • scorțișoară
  • 50 g unt

Blat:

  • 3 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura rasturnata cu mere:

Merele le speli, le cureți de coajă, le dai prin răzătoarea cu ochiuri mari, le pui într-o cratiță, apoi adaugi zahărul, untul și stafidele (spre final).
Pui merele la foc mic până scade toată zeama lăsată, amestecând din când în când. La final adaugi scorțișoara după gust.
Lași să se răcească foarte bine.
Între timp, prepari blatul. Mixezi albusurile cu un praf de sare până când își dublează volumul, adaugi zahărul și mixezi până ce devine o bezea.
Adaugi gălbenușurile frecate cu uleiul și esența. Mixezi la viteză mică până când se încorporează. Cerni făina împreună cu praful de copt peste compoziția de ouă. Amesteci cu o spatulă cu mișcări de jos în sus, până se omogenizează.
Într-o tavă (cu diametru de 24cm) unsă cu unt, torni biscuiții măcinați și nivelezi. Adaugi deasupra merele călite, nivelezi și deasupra acoperi cu compoziția de blat.
Dai tava la cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Când este gata prăjitura, o răstorni pe un platou și o lași să se răcească.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu mere, un deliciu parfumat