Am pregătit un desert delicios cu brânză și mere. Am avut ca sursă de inspirație rețeta postată de Katty https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-cu-branza-si-mere-84129.html, dar și rețeta postată de Rocsi https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-cu-mere-si-branza-88333.html (am adaugat musli în blatul crocant). Le mulțumesc fetelor de inspirație și le pup.
Eu am folosit urdă în loc de brânză dulce, am pus mai puțin zahăr atât în blat cât și înblatul crocant (și tot mi s-a părut puțin prea dulce blatul crocant, pentru gustul nostru).
Pentru blat, mixezi într-un vas untul moale cu zahărul măcinat, apoi adaugi ouăle și mixezi bine după fiecare, uleiul și un praf de sare. Adaugi făina amestecată cu praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara. Cureți merele, le toci cubulețe și le stropești cu zeama de lămâie. Pui merele în compoziție și amesteci ușor. Torni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Amesteci brânza cu oul, zahărul măcinat, esența de vanilie și făina. Întinzi amestecul peste compoziția cu mere.
Amesteci cu vârful degetelor ingredientele pentru blatul crocant, până devin un aluat nisipos și îl presari deasupra. Dai tava la cuptorul preîncălzit, pentru 45-50 de minute până când se rumenește frumos.
Când prăjitura este gata, o scoți și o lași să se răcească.