Blatul:
Topești ciocolata împreună cu untul pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen oprești focul. Adaugi esența de vanilie, zahărul măcinat și amesteci din nou. Lași crema deoparte.
Într-un alt vas amesteci făina cu...
Bati albusurile spuma si adaugi 100 g zahar. Bati in continuare pana se topeste zaharul. Adaugi macul si nuca de cocos. Presari 2 linguri de faina si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit si o coci la...
Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao.
Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o...
Daca framanti si dospesti aluatul in masina de paine (ca mine), pui toate ingredientele in ordinea urmatoare in masina de paine: laptele caldut, ou, unt topit, zaharul, faina cernuta, drojdia si sarea. Programul masinii mele de paine este de o ora si 15 minute (timp in care a framantat si a...
Amesteci toate ingredientele uscate (zahar, faina, drojdie, sare) intr-un castron incapator.
Incalzesti laptele si il adaugi peste amestecul uscat, urmat de 2 galbenusuri si de unt.
Amesteci ingredientele folosind o furculita, pana obtii un aluat, apoi framanti cu mainile pentru vreo 10...
Mărunţești fulgii de secară sau ovăz (în robotul de bucătărie sau râșniță). Nu trebuie neapărat să ajungă la textura de făină.
Mărunţești şi nucile de caju.
Curmalele le pui în robotul de bucătărie și le...
Pregatesti doua compozitii. Pentru compozitia din mijlocul globuletelor fierbi 2 oua tari, apoi le pasezi si le amesteci cu pastrama taiata cubulete mici. Omogenizezi compozitia si o pui la frigider.
Pentru a doua compozitie, toci fin maslinele (pastrezi 6-7 pentru ornat) si patrunjelul, dai...
Pentru foi pui oul in bol robotului, adaugi zaharul si foarte putina sare si mixezi pana cand isi tripleaza volumul. Peste ou adaugi untul topit si racit si cerni faina, iar apoi cu miscari largi incorporezi faina cu mare atentie. Transferi compozitia intr-o tava de 23cm tapetata cu hartie de...
Blat:
Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și mixezi puțin până se încorporează bine.
Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o...
Mărunțești biscuiții și îi amesteci cu untul topit. Într-o tavă cu pereții detașabili (cu diametru de 18 cm) așezi hârtie de copt, apoi torni biscuiții și îi presezi bine (cu ajutorul unui pahar).
Amesteci toate ingredientele pentru cheesecake și torni...
Într-un castron, amesteci uleiul și zahărul până se topește acesta din urmă. Adaugi bulionul și bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie.
Adaugi făina și amesteci, apoi începi să frămânți un aluat pe care îl dai o jumătate de...
Pui măruntaiele curățate, spălate și porționate în bucăți mai mici, într-un vas, pe foc, împreună cu 2 linguri de ulei și presari puțină sare peste ele. Eu am folosit o caserola de inimi cu pipote, achizitionate din comert. Poti adăuga si ficătei de pui.
Le lasi...
Fasolea boabe uscată o pui la înmuiat în apă rece, pentru minim 8 ore (peste noapte).
Așezi ciolanul întreg, cu os cu tot, într-o oală încăpătoare și îl acoperi cu apă rece (să treacă cu 2 degete deasupra lui) și îl pui la foc iute la...
Freci untul spumă cu zahărul. Adaugi esența de vanilie și ouăle pe rând, mixând până se omogenizează. Adaugi făina cernută și frâmânți aluatul. Iei aproape 1/2 din aluatul obținut și îl împarți în două: o parte o amesteci cu...
Blatul:
Topești ciocolata împreună cu untul, pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen, oprești focul. Adaugi esența de vanilie, zahărul măcinat și amesteci din nou. Lași crema deoparte.
Într-un alt vas amesteci făina cu...
Speli somonul, îi îndepărtezi pielea și îl pui pe grătarul încins și îl lași să se pătrundă pe ambele părți. După ce se răcește îndepărtezi oasele și îl rupi bucățele.
Desfaci buchețelele de broccoli, le speli și le fierbi în...
Speli prunele, le tai in doua si scoti samburii si le calesti cu o lingura cu zahar, pana se inmoaie putin si scade zeama.
Lasi sa dezghete aluatul la temperatura camerei, apoi il intinzi putin cu sucitorul si il transferi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Intepi aluatul din loc in...
Pui faina intr-un vas si faci un locas in mijloc in care pui cubul de drojdie faramitat si paharul cu apa calduta. Amesteci pana se dizolva drojdia apoi adaugi paharul cu ulei, 100 g zahar, jumatate de coaja de lamaie si doua oua. Incorporezi cat mai bine faina in acest amestec pana se obtine o...
Pentru aluat, freci untul spuma cu zaharul vanilat, zaharul si ouale, adaugate unul cate unul. Faina o amesteci cu amidonul si praful de copt si o cerni peste crema de unt. Torni aluatul intr-o tava rotunda cu gaura in mijloc si introduci tava in cuptorul preincalzit pentru 50 de minute, apoi il...
Cerni făina cu zahărul pudră și sarea. Adaugi untul tăiat bucațele, oul, amesteci și frămânți un aluat neted, pe care îl învelești în folie alimentară și îl pui în frigider pentru o oră. Întinzi aluatul în foaie și îmbraci o...
Pentru aluat amesteci bine gălbenușurile cu zahărul și untul și vei obține un fel de cremă pe care o frămânți, apoi cu făină și vei obține un aluat moale, pe care îl lași la rece o jumătate de oră apoi îl întinzi cu sucitorul și îl tranferi în...
Ciupercile curățate și spălate, le tai felii și le pui la fiert în apă cu puțină sare, pentru 5 minute. Le scurgi bine de apă și le mărunțești cu ajutorul blenderului.
În 50 g unt topit călești ceapa tocată, apoi adaugi ciupercile mărunțite, ardeiul spălat și...
Pui fasolea la înmuiat în apă rece, cu o zi înainte de preparare.
A doua zi o scurgi de apă și o pui la fiert. Îi schimbi apa de 2 ori, apoi o pui la fiert cu morcovul dat pe răzătoarea mică și ceapa tocată mărunt. După ce a fiert, scurgi apa și o...
Desfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă cu sare pentru 3 minute.
Mixezi brânza împreună cu spanacul (dezghetat si scurs de apă) și ouăle bătute cu smântâna. Adaugi sare și piper după gust și un vârf de nucșoară. Amesteci bine...
Toci ceapa mărunt, iar ardeiul spălat îl tai cubulețe și le pui la călit în uleiul încins. Când ceapa s-a înmuiat puțin adaugi tonul scurs de ulei și măslinele tăiate rondele și le mai lași 2-3 minute. Lași compoziția să se răcească, apoi adaugi...
Aluatul:
Cerni făina într-un bol. Pui sarea, zahărul, drojdia și amesteci cu o lingură. Încorporezi untul topit și ușor călduț, oul, esența de vanilie, apoi pui treptat laptele călduț și frămânți până aluatul devine omogen,...
Fulgii de ovăz îi pui în blender / râșniță și îi transformi în făină. Macini apoi și zahărul și îl amesteci cu praful de copt.
Amesteci laptele cu uleiul și le pui într-un blender, apoi adaugi amestecul de ovăz cu zahăr și o parte...
Broccoli și mazărea congelată le pui la fiert pentru 5 minute.
Intre timp, amesteci făina cu sarea, adaugi untul moale, frămânți pănă obții un amesctec nisipos și apoi torni apa. Frămânți bine până obții un aluat omogen. Întinzi o foaie de aluat pe care o...
Cerni făina și adaugi celelalte ingrediente și frămânți până când obții un aluat omogen, pe care îl întinzi și apoi îl transferi într-o formă de copt unsă cu unt și tai surplusul de aluat. Înțepi aluatul cu furculița, îl...
Desfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă cu sare, timp de 3 minute, apoi le scurgi bine de apă.
Speli ciupercile, le tai felii și le fierbi în apă cu sare, timp de 10 minute, apoi le scurgi bine de apă, într-o sită.
Cureți dovlecelul de...
Desert tort cu ciocolata, visine si blat umed
Blatul: Topești ciocolata împreună cu untul pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen oprești focul. Adaugi esența de vanilie, zahărul măcinat și amesteci din nou. Lași crema deoparte. Într-un alt vas amesteci făina cu...
Desert Craciunita (prajitura cu mac si nuca de cocos)
Bati albusurile spuma si adaugi 100 g zahar. Bati in continuare pana se topeste zaharul. Adaugi macul si nuca de cocos. Presari 2 linguri de faina si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit si o coci la...
Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie
Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o...
Paine Mos Craciun
Daca framanti si dospesti aluatul in masina de paine (ca mine), pui toate ingredientele in ordinea urmatoare in masina de paine: laptele caldut, ou, unt topit, zaharul, faina cernuta, drojdia si sarea. Programul masinii mele de paine este de o ora si 15 minute (timp in care a framantat si a...
Desert cozonac brad de Craciun
Amesteci toate ingredientele uscate (zahar, faina, drojdie, sare) intr-un castron incapator. Incalzesti laptele si il adaugi peste amestecul uscat, urmat de 2 galbenusuri si de unt. Amesteci ingredientele folosind o furculita, pana obtii un aluat, apoi framanti cu mainile pentru vreo 10...
Desert bomboane cu polen si seminte de canepa
Mărunţești fulgii de secară sau ovăz (în robotul de bucătărie sau râșniță). Nu trebuie neapărat să ajungă la textura de făină. Mărunţești şi nucile de caju. Curmalele le pui în robotul de bucătărie și le...
Aperitiv globulete festive
Pregatesti doua compozitii. Pentru compozitia din mijlocul globuletelor fierbi 2 oua tari, apoi le pasezi si le amesteci cu pastrama taiata cubulete mici. Omogenizezi compozitia si o pui la frigider. Pentru a doua compozitie, toci fin maslinele (pastrezi 6-7 pentru ornat) si patrunjelul, dai...
Tort dobos
Pentru foi pui oul in bol robotului, adaugi zaharul si foarte putina sare si mixezi pana cand isi tripleaza volumul. Peste ou adaugi untul topit si racit si cerni faina, iar apoi cu miscari largi incorporezi faina cu mare atentie. Transferi compozitia intr-o tava de 23cm tapetata cu hartie de...
Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine
Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și mixezi puțin până se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o...
Desert cheesecake cu jeleu de gutui
Mărunțești biscuiții și îi amesteci cu untul topit. Într-o tavă cu pereții detașabili (cu diametru de 18 cm) așezi hârtie de copt, apoi torni biscuiții și îi presezi bine (cu ajutorul unui pahar). Amesteci toate ingredientele pentru cheesecake și torni...
Desert prajitura cu foi de bulion
Într-un castron, amesteci uleiul și zahărul până se topește acesta din urmă. Adaugi bulionul și bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie. Adaugi făina și amesteci, apoi începi să frămânți un aluat pe care îl dai o jumătate de...
Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt
Pui măruntaiele curățate, spălate și porționate în bucăți mai mici, într-un vas, pe foc, împreună cu 2 linguri de ulei și presari puțină sare peste ele. Eu am folosit o caserola de inimi cu pipote, achizitionate din comert. Poti adăuga si ficătei de pui. Le lasi...
Fasole cu ciolan
Fasolea boabe uscată o pui la înmuiat în apă rece, pentru minim 8 ore (peste noapte). Așezi ciolanul întreg, cu os cu tot, într-o oală încăpătoare și îl acoperi cu apă rece (să treacă cu 2 degete deasupra lui) și îl pui la foc iute la...
Desert fursecuri cu model traditional
Freci untul spumă cu zahărul. Adaugi esența de vanilie și ouăle pe rând, mixând până se omogenizează. Adaugi făina cernută și frâmânți aluatul. Iei aproape 1/2 din aluatul obținut și îl împarți în două: o parte o amesteci cu...
Desert tort cu ciocolata, crema de piersici si blat umed
Blatul: Topești ciocolata împreună cu untul, pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen, oprești focul. Adaugi esența de vanilie, zahărul măcinat și amesteci din nou. Lași crema deoparte. Într-un alt vas amesteci făina cu...
Tarta cu somon, broccoli, mazare si telemea
Speli somonul, îi îndepărtezi pielea și îl pui pe grătarul încins și îl lași să se pătrundă pe ambele părți. După ce se răcește îndepărtezi oasele și îl rupi bucățele. Desfaci buchețelele de broccoli, le speli și le fierbi în...
Desert tarta cu branza si prune
Speli prunele, le tai in doua si scoti samburii si le calesti cu o lingura cu zahar, pana se inmoaie putin si scade zeama. Lasi sa dezghete aluatul la temperatura camerei, apoi il intinzi putin cu sucitorul si il transferi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Intepi aluatul din loc in...
Desert placinte poale-n brau
Pui faina intr-un vas si faci un locas in mijloc in care pui cubul de drojdie faramitat si paharul cu apa calduta. Amesteci pana se dizolva drojdia apoi adaugi paharul cu ulei, 100 g zahar, jumatate de coaja de lamaie si doua oua. Incorporezi cat mai bine faina in acest amestec pana se obtine o...
Desert tort Coroana de Frankfurt
Pentru aluat, freci untul spuma cu zaharul vanilat, zaharul si ouale, adaugate unul cate unul. Faina o amesteci cu amidonul si praful de copt si o cerni peste crema de unt. Torni aluatul intr-o tava rotunda cu gaura in mijloc si introduci tava in cuptorul preincalzit pentru 50 de minute, apoi il...
Desert tarta cu dovleac si miere
Cerni făina cu zahărul pudră și sarea. Adaugi untul tăiat bucațele, oul, amesteci și frămânți un aluat neted, pe care îl învelești în folie alimentară și îl pui în frigider pentru o oră. Întinzi aluatul în foaie și îmbraci o...
Desert tarta cu ciocolata
Pentru aluat amesteci bine gălbenușurile cu zahărul și untul și vei obține un fel de cremă pe care o frămânți, apoi cu făină și vei obține un aluat moale, pe care îl lași la rece o jumătate de oră apoi îl întinzi cu sucitorul și îl tranferi în...
Aperitive rulouri cu ciuperci si ardei
Ciupercile curățate și spălate, le tai felii și le pui la fiert în apă cu puțină sare, pentru 5 minute. Le scurgi bine de apă și le mărunțești cu ajutorul blenderului. În 50 g unt topit călești ceapa tocată, apoi adaugi ciupercile mărunțite, ardeiul spălat și...
Fasole batuta
Pui fasolea la înmuiat în apă rece, cu o zi înainte de preparare. A doua zi o scurgi de apă și o pui la fiert. Îi schimbi apa de 2 ori, apoi o pui la fiert cu morcovul dat pe răzătoarea mică și ceapa tocată mărunt. După ce a fiert, scurgi apa și o...
Tarta cu branza, broccoli si spanac
Desfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă cu sare pentru 3 minute. Mixezi brânza împreună cu spanacul (dezghetat si scurs de apă) și ouăle bătute cu smântâna. Adaugi sare și piper după gust și un vârf de nucșoară. Amesteci bine...
Placinta cu ton, ardei si masline
Toci ceapa mărunt, iar ardeiul spălat îl tai cubulețe și le pui la călit în uleiul încins. Când ceapa s-a înmuiat puțin adaugi tonul scurs de ulei și măslinele tăiate rondele și le mai lași 2-3 minute. Lași compoziția să se răcească, apoi adaugi...
Desert placinta impletita cu branza, pere si mere
Aluatul: Cerni făina într-un bol. Pui sarea, zahărul, drojdia și amesteci cu o lingură. Încorporezi untul topit și ușor călduț, oul, esența de vanilie, apoi pui treptat laptele călduț și frămânți până aluatul devine omogen,...
Desert clatite americane cu fulgi de ovaz (de post)
Fulgii de ovăz îi pui în blender / râșniță și îi transformi în făină. Macini apoi și zahărul și îl amesteci cu praful de copt. Amesteci laptele cu uleiul și le pui într-un blender, apoi adaugi amestecul de ovăz cu zahăr și o parte...
Tarta cu legume si branza
Broccoli și mazărea congelată le pui la fiert pentru 5 minute. Intre timp, amesteci făina cu sarea, adaugi untul moale, frămânți pănă obții un amesctec nisipos și apoi torni apa. Frămânți bine până obții un aluat omogen. Întinzi o foaie de aluat pe care o...
Desert tarta cu lamaie si bezea
Cerni făina și adaugi celelalte ingrediente și frămânți până când obții un aluat omogen, pe care îl întinzi și apoi îl transferi într-o formă de copt unsă cu unt și tai surplusul de aluat. Înțepi aluatul cu furculița, îl...
Tarta cu ton si legume
Desfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă cu sare, timp de 3 minute, apoi le scurgi bine de apă. Speli ciupercile, le tai felii și le fierbi în apă cu sare, timp de 10 minute, apoi le scurgi bine de apă, într-o sită. Cureți dovlecelul de...