Toci ceapa mărunt și o pui la călit în uleiul încins. Când ceapa s-a înmuiat puțin, adaugi carnea tocată, ardeiul tăiat cubulețe, condiment pentru pui Delikat, ciupercile tăiate cubulețe și pătrunjelul tocat. Pui sare după gust. Adaugi o căniță de apă și lași să fiarbă la foc potrivit, până când scade apa. Lași compoziția să se răcească, apoi adaugi ouăle mixate (păstrezi câteva linguri de compoziție pentru uns foaie de aluat de deasupra) și sare dacă mai este nevoie. Omogenizezi compoziția.
Tapetezi o tavă (20x30 cm) cu hârtie de copt și așezi jumătate din aluat în tavă. Dacă folosești o tavă mai mare, vor fi necesare 2 foi de aluat. Presari puțin pesmet, apoi presari jumătate din cașcavalul ras, torni deasupra compoziția de carne, presari restul de cașcaval ras și adaugi deasupra foaia de aluat, o înțepi din loc în loc și o ungi cu oul bătut. Înțepi aluatul din loc în loc cu o scobitoare (pentru a nu se umfla la copt), introduci tava în cuptor, la temperatură ridicată la început (circa 5 minute), apoi la foc potrivit şi lași până la coacerea completă, circa 40-45 de minute, până când plăcinta se rumenește frumos.