Pentru blat pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea...
Drojdia o pui într-un bol micuț cu zahărul și le amesteci până când se dizolvă complet drojdia.
Într-un vas cerni făina, presari sare, adaugi drojdia dizolvată, iaurtul și începi să frămânți. Torni apa treptat și frămânți până...
Amesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi.
Abușuri le bați bine cu un praf de sare si le adaugi peste crema de brânză cu mișcări ușoare.
Torni crema de brânză în tava...
Mixezi ouăle cu smântâna. Adaugi sare și piper după gust. Adaugi legumele decongelate si scurse bine de apă. Razi parmezanul pe răzătoarea cu ochiuri mici și amesteci. Adaugi făina și omogenizezi compoziția.
Ungi vasul termorezistent cu unt și presari pesmetul. Torni...
Speli pipotele și ficățeii de pui, le tai în bucăți mai mici și le pui la fiert în apă cu sare (eu le-am pus în vase diferite). Le lași să fiarbă pe jumătate. Scurgi apa și le clătești.
Tai ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul...
Cerni făina, într-un castron și o amesteci cu drojdia, lăsându-le apoi să se odihnească pentru 10-15 minute, apoi, faci o adâncitură în mijlocul făinii și pui oul bătut, sarea, zahărul, smântâna și laptele cald. Amesteci totul și frămânți,...
Pentru blat, mixezi într-un vas untul moale cu zahărul măcinat, apoi adaugi ouăle și mixezi bine după fiecare, uleiul și un praf de sare. Adaugi făina amestecată cu praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara. Cureți merele, le toci cubulețe și le stropești cu zeama de...
Cureți hribii, îi speli bine și îi fierbi cam 25 de minute. Îi scurgi bine de apă, apoi îi tai bucățele nu prea mici. Ceapa curățată o toci mărunt. Ardeiul curățat de semințe îl tai felii.
Pui uleiul la încins într-o tigaie, adaugi ceapa și...
Blatul:
Topești ciocolata împreună cu untul, pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen, oprești focul. Adaugi esența de vanilie, zahărul măcinat și amesteci din nou. Lași crema deoparte.
Într-un alt vas amesteci făina cu...
Tai pieptul de pui cuburi, îl condimentezi și îl călești în uleiul încins. Adaugi usturoiul tăiat feliuțe.
Speli ciupercile și le tai în 2 (dacă sunt mari), le adaugi peste pieptul de pui. Speli ardeiul, îl tai feliuțe mici și le adaugi în...
Speli hribii și îi tai felii și îi pui la fiert în apă cu sare pentru 10-15 minute. Îi clătești cu apă rece și îi pui la scurs într-o sită.
Într-o tigaie pui uleiul la încins. Adaugi ceapa și usturoiul tocate mărunt, lași 2-3 minute...
Merele le speli, le cureți de coajă, le dai prin răzătoarea cu ochiuri mari, le pui într-o cratiță, apoi adaugi zahărul, untul și stafidele (spre final).
Pui merele la foc mic până scade toată zeama lăsată, amestecând din când în când. La final...
Speli ciupercile, le tai felii și le fierbi pentru 5-10 minute.
Într-o cratiță topești untul, adaugi ceapa tocată marunt și morcovul dat pe răzătoarea mică.
Lași să se călească puțin, după care adaugi ciupercile scurse bine de apă, o cană cu apă, sare,...
Topești ciocolata la bain-marie, apoi o lași să se răcească.
Într-un vas încăpător pui mascarponele, bine scurs, cacaua, zahărul măcinat și amesteci până la omogenizare.
Adaugi ciocolata ușor călduță, biscuiții (o parte dați prin robot, o parte...
Umpli o oală cu apă și o pui la fiert cu 2 foi de dafin.
Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai bucăți. Când clocotește apa pui carnea și o fierbi pentru 30 de minute.
Ceapa o cureți, o speli și o tai mărunt. Ardeiul capia îl cureți, îl speli și...
Speli cartofii și îi pui la fiert cu coajă, în apă cât să fie acoperiți. Îi lași să fiarbă până când se pătrund bine, apoi scurgi apa, îi treci prin jet de apă rece, îi cureți și îi tai în jumătate (sau îi lași...
Toci ceapa mărunt, iar morcovul, dovlecelul, șunca și ardeiul le tai cubulețe. Adaugi mazărea şi le pui la călit în puţin ulei, 10 minute. Adaugi și usturoiul pisat. Asezonezi cu sare, condiment pentru pui Delikat și amestec de ierburi si boia Delikat, după gust. Ungi puiul...
Blat:
Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin până se încorporează bine.
Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o...
Toci ceapa mărunt și o pui la călit în uleiul încins. Când ceapa s-a înmuiat puțin, adaugi carnea tocată, ardeiul tăiat cubulețe, condiment pentru pui Delikat, ciupercile tăiate cubulețe și pătrunjelul tocat. Pui sare după gust. Adaugi o căniță de apă...
Tai usturoiul felii și îl pui la călit în uleiul încins, până când se rumenește puțin. Adaugi roșiile cherry și felii de ardei gras.
Când legumele încep să se înmoaie, adaugi fructele de mare decongelate, vinul alb, roșiile pasate, sare,...
Mixezi brânza cu gălbenușurile, smântâna și puțină sare, apoi adaugi spanacul decongelat și scurs bine de apă și mixezi (cu un mixer vertical). Adaugi 2 linguri de amestec de ierburi si mărar Delikat și amesteci până se omogenizează compoziția. Adaugi făina...
Blat:
Într-un bol, bați albușurile spumă, cu un praf de sare. Adaugi zahărul măcinat și mixezi până obții o bezea lucioasă.
Nucile le mărunțești cu un blender și le încorporezi cu o spatulă în spuma de albuș.
Tapetezi tava cuptorului cu...
Cureţi ceapa şi o tai julienne. Încingi uleiul într-o cratiţă şi călești ceapa.
Tai cubuleţe pieptul de curcan. Speli roșiile, le opărești și le decojești, apoi le tai cubulețe. Pui carnea și roșiile în cratiţă împreună cu câteva boabe de piper...
Speli pieptul de curcan, îl tai cubulețe și îl pui la călit în uleiul încins. Adaugi boia de ardei dulce Delikat și sare și învârți carnea pe toate părțile și lași să se rumenească puțin. Adaugi o cană de apă și lași să fiarbă.După ce a...
Cureți cartofii de coajă, îi speli bine și îi pui la fiert în apă cu sare. Îi lași să clocotească până când sunt fierți pe jumătate, apoi îi scurgi bine de apă și îi pui la călit în ulei incins. Adaugi o lingură amestec de...
Pregătești mai întâi aluatul. Cerni făina într-un castron, faci în mijloc o adâncitură în care pui oul bătut, sarea, untul topit, apa și drojdia. Frămânți un aluat elastic, nelipicios, pe care îl acoperi cu un prosop și îl lași la...
Cureți peștii de solzi, îi speli foarte bine și îi dai cu sare. Îi pui pe grătar și îi frigi.
Separat, pregătești sosul: călești ceapa tăiată juliene și adaugi ardeiul taiat felii. Adaugi rosiile pasate și potrivești de sare. Lași la foc mic 2-3...
Cureți avocado și îl tai cubulețe. Desfaci rodia și scoți semințele. Tai ceapa verde rondele. Scurgi uleiul din conservele de ton.
Amesteci ingredientele. Adaugi boabe de porumb după gust.
Pentru maioneză, fierbi un ou tare, îl cureți și îl lași să se...
Amesteci făina cu praful de copt. Folosind un mixer, bați ouăle cu sare până devin pufoase. Adaugi uleiul și mixezi. Încorporezi făina cu praful de copt amestecând ușor de jos în sus. Pui apoi măslinele tăiate rondele, șunca tăiată cubulețe, ardeiul...
Din ingredientele de mai sus framanti un aluat fraged, dupa care il pui in frigider pentru cel putin o ora.
Sparanghelul trebuie mai intai spalat, curatat si fiert. Intre timp, intr-o oala incapatoare, pui apa la fiert atat cat sa acopere sparangelul la final, cand da in clocot, adaugi cojile...
Desert tort cu crema de mure si piersici
Pentru blat pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao. Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea...
Paine cu unt si seminte
Drojdia o pui într-un bol micuț cu zahărul și le amesteci până când se dizolvă complet drojdia. Într-un vas cerni făina, presari sare, adaugi drojdia dizolvată, iaurtul și începi să frămânți. Torni apa treptat și frămânți până...
Desert prajitura frageda cu branza si prune
Amesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi. Abușuri le bați bine cu un praf de sare si le adaugi peste crema de brânză cu mișcări ușoare. Torni crema de brânză în tava...
Budinca cu legume si parmezan
Mixezi ouăle cu smântâna. Adaugi sare și piper după gust. Adaugi legumele decongelate si scurse bine de apă. Razi parmezanul pe răzătoarea cu ochiuri mici și amesteci. Adaugi făina și omogenizezi compoziția. Ungi vasul termorezistent cu unt și presari pesmetul. Torni...
Tocanita din pipote, ficatei de pui si ardei copt
Speli pipotele și ficățeii de pui, le tai în bucăți mai mici și le pui la fiert în apă cu sare (eu le-am pus în vase diferite). Le lași să fiarbă pe jumătate. Scurgi apa și le clătești. Tai ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul...
Pizza de casa cu de toate
Cerni făina, într-un castron și o amesteci cu drojdia, lăsându-le apoi să se odihnească pentru 10-15 minute, apoi, faci o adâncitură în mijlocul făinii și pui oul bătut, sarea, zahărul, smântâna și laptele cald. Amesteci totul și frămânți,...
Desert prajitura cu urda, mere si crusta crocanta
Pentru blat, mixezi într-un vas untul moale cu zahărul măcinat, apoi adaugi ouăle și mixezi bine după fiecare, uleiul și un praf de sare. Adaugi făina amestecată cu praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara. Cureți merele, le toci cubulețe și le stropești cu zeama de...
Deliciu cu hribi, parmezan si oua posate
Cureți hribii, îi speli bine și îi fierbi cam 25 de minute. Îi scurgi bine de apă, apoi îi tai bucățele nu prea mici. Ceapa curățată o toci mărunt. Ardeiul curățat de semințe îl tai felii. Pui uleiul la încins într-o tigaie, adaugi ceapa și...
Desert tort cu crema de piersici si zmeura
Blatul: Topești ciocolata împreună cu untul, pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen, oprești focul. Adaugi esența de vanilie, zahărul măcinat și amesteci din nou. Lași crema deoparte. Într-un alt vas amesteci făina cu...
Paste cu pui, ciuperci si mascarpone
Tai pieptul de pui cuburi, îl condimentezi și îl călești în uleiul încins. Adaugi usturoiul tăiat feliuțe. Speli ciupercile și le tai în 2 (dacă sunt mari), le adaugi peste pieptul de pui. Speli ardeiul, îl tai feliuțe mici și le adaugi în...
Tocanita de hribi cu smantana
Speli hribii și îi tai felii și îi pui la fiert în apă cu sare pentru 10-15 minute. Îi clătești cu apă rece și îi pui la scurs într-o sită. Într-o tigaie pui uleiul la încins. Adaugi ceapa și usturoiul tocate mărunt, lași 2-3 minute...
Desert Prajitura rasturnata cu mere
Merele le speli, le cureți de coajă, le dai prin răzătoarea cu ochiuri mari, le pui într-o cratiță, apoi adaugi zahărul, untul și stafidele (spre final). Pui merele la foc mic până scade toată zeama lăsată, amestecând din când în când. La final...
Ciuperci cu smantana la cuptor
Speli ciupercile, le tai felii și le fierbi pentru 5-10 minute. Într-o cratiță topești untul, adaugi ceapa tocată marunt și morcovul dat pe răzătoarea mică. Lași să se călească puțin, după care adaugi ciupercile scurse bine de apă, o cană cu apă, sare,...
Salam de biscuiti cu alune si mascarpone
Topești ciocolata la bain-marie, apoi o lași să se răcească. Într-un vas încăpător pui mascarponele, bine scurs, cacaua, zahărul măcinat și amesteci până la omogenizare. Adaugi ciocolata ușor călduță, biscuiții (o parte dați prin robot, o parte...
Gulas unguresc cu galuste si cartofi
Umpli o oală cu apă și o pui la fiert cu 2 foi de dafin. Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai bucăți. Când clocotește apa pui carnea și o fierbi pentru 30 de minute. Ceapa o cureți, o speli și o tai mărunt. Ardeiul capia îl cureți, îl speli și...
Cartofi taranesti cu carnaciori
Speli cartofii și îi pui la fiert cu coajă, în apă cât să fie acoperiți. Îi lași să fiarbă până când se pătrund bine, apoi scurgi apa, îi treci prin jet de apă rece, îi cureți și îi tai în jumătate (sau îi lași...
Pui umplut cu legume
Toci ceapa mărunt, iar morcovul, dovlecelul, șunca și ardeiul le tai cubulețe. Adaugi mazărea şi le pui la călit în puţin ulei, 10 minute. Adaugi și usturoiul pisat. Asezonezi cu sare, condiment pentru pui Delikat și amestec de ierburi si boia Delikat, după gust. Ungi puiul...
Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura
Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin până se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o...
Placinta cu pui, ardei si ciuperci
Toci ceapa mărunt și o pui la călit în uleiul încins. Când ceapa s-a înmuiat puțin, adaugi carnea tocată, ardeiul tăiat cubulețe, condiment pentru pui Delikat, ciupercile tăiate cubulețe și pătrunjelul tocat. Pui sare după gust. Adaugi o căniță de apă...
Paste negre cu fructe de mare
Tai usturoiul felii și îl pui la călit în uleiul încins, până când se rumenește puțin. Adaugi roșiile cherry și felii de ardei gras. Când legumele încep să se înmoaie, adaugi fructele de mare decongelate, vinul alb, roșiile pasate, sare,...
Budinca cu branza, spanac si rosii cherry
Mixezi brânza cu gălbenușurile, smântâna și puțină sare, apoi adaugi spanacul decongelat și scurs bine de apă și mixezi (cu un mixer vertical). Adaugi 2 linguri de amestec de ierburi si mărar Delikat și amesteci până se omogenizează compoziția. Adaugi făina...
Prajitura cu jeleu de capsuni, nuci și ciocolata
Blat: Într-un bol, bați albușurile spumă, cu un praf de sare. Adaugi zahărul măcinat și mixezi până obții o bezea lucioasă. Nucile le mărunțești cu un blender și le încorporezi cu o spatulă în spuma de albuș. Tapetezi tava cuptorului cu...
Tocanita de curcan cu ardei
Cureţi ceapa şi o tai julienne. Încingi uleiul într-o cratiţă şi călești ceapa. Tai cubuleţe pieptul de curcan. Speli roșiile, le opărești și le decojești, apoi le tai cubulețe. Pui carnea și roșiile în cratiţă împreună cu câteva boabe de piper...
Salata cu ciuperci, masline si piept de curcan
Speli pieptul de curcan, îl tai cubulețe și îl pui la călit în uleiul încins. Adaugi boia de ardei dulce Delikat și sare și învârți carnea pe toate părțile și lași să se rumenească puțin. Adaugi o cană de apă și lași să fiarbă.După ce a...
Cartofi noi cu gratar de curcan
Cureți cartofii de coajă, îi speli bine și îi pui la fiert în apă cu sare. Îi lași să clocotească până când sunt fierți pe jumătate, apoi îi scurgi bine de apă și îi pui la călit în ulei incins. Adaugi o lingură amestec de...
Placinta cu pui si legume
Pregătești mai întâi aluatul. Cerni făina într-un castron, faci în mijloc o adâncitură în care pui oul bătut, sarea, untul topit, apa și drojdia. Frămânți un aluat elastic, nelipicios, pe care îl acoperi cu un prosop și îl lași la...
Plachie de macrou
Cureți peștii de solzi, îi speli foarte bine și îi dai cu sare. Îi pui pe grătar și îi frigi. Separat, pregătești sosul: călești ceapa tăiată juliene și adaugi ardeiul taiat felii. Adaugi rosiile pasate și potrivești de sare. Lași la foc mic 2-3...
Salata cu avocado, ton, porumb, rodie
Cureți avocado și îl tai cubulețe. Desfaci rodia și scoți semințele. Tai ceapa verde rondele. Scurgi uleiul din conservele de ton. Amesteci ingredientele. Adaugi boabe de porumb după gust. Pentru maioneză, fierbi un ou tare, îl cureți și îl lași să se...
Aperitiv chec cu ardei, masline si sunca
Amesteci făina cu praful de copt. Folosind un mixer, bați ouăle cu sare până devin pufoase. Adaugi uleiul și mixezi. Încorporezi făina cu praful de copt amestecând ușor de jos în sus. Pui apoi măslinele tăiate rondele, șunca tăiată cubulețe, ardeiul...
Tarta cu sparanghel
Din ingredientele de mai sus framanti un aluat fraged, dupa care il pui in frigider pentru cel putin o ora. Sparanghelul trebuie mai intai spalat, curatat si fiert. Intre timp, intr-o oala incapatoare, pui apa la fiert atat cat sa acopere sparangelul la final, cand da in clocot, adaugi cojile...