Clatite le iubesc oricum, fie ele dulci, fie sarate. Spanacul din nou este printre favoritele mele, iar in combinatie cu clatite a rezultat una din mancarile pe care le-as putea consuma oricand, si ori de cate ori pe zi, atata timp cat nu depasesc masura, sa nu uitam si de asta :P
Pentru inceput ne ocupam de clatite.
Ouale le batem usor, adaugam sarea si zaharul si mai mixam putin. Adaugam smantana, faina,lapte si apa minerala in reprize, alternand faina cu ingredientele lichide pana obtinem consistenta dorita. este bine sa facem clatitele putin mai groase ca de obicei. Coacem clatitele dupa procedeul bine cunoscut, si le lasam deoparte.
Nici umplutura nu este mai greu de facut.
Curatam cativa catei de usturoi si ii tocam marunt. Eu am pus vre-o 4 catei mai mari, imi place sa simt gustul usturoiului :D Daca nu va place, puteti sa renuntati la el.
Eu am avut spanac congelat si a fost usor sa trec la pasul urmator, dar daca folositi spanac proaspat, atunci il spalati bine, il opariti 5 minute, dupa care il lasati la scurs. Cand s-a racit il tocati marunt. Acum putem trece impreuna la pasul urmator.
Punem lingura de ulei iintr-o tigaie teflonata, adaugam usturoiul si lasam la calit 1 minut,la foc mic, dupa care punem spanacul, il calim 1 minut, apoi punem smantana si lasam asa la foc mic pentru cateva minute. Luam spanacul de pe foc, si-l lasam putin la racorit. Adaugam branza maruntita si cascavalul ras, sare si piper dupa gust, apoi amestecam bine.
Umplem fiecare clatita cu amestecul de spanac cu branza, o rulam sau formam triunghiuri. Pregatim un vas termorezistent, il ungem cu unt, iar cuptorul il preincalzim la 190 de grade. Asezam clatitele in vas, le stropim cu smantana apoi le introducem la cuptor pentru 20 de minute.
Servim clatitele cat sunt calde.
O bunatate, ce mai!!