Capsunile le spalam foarte bine, cu multa apa rece. Le indepartam cozile, capsunile cele mai mari le taiem in sferturi iar cele mai potrivite in jumatati.
Luam un borcan de sticla, cam de 5 litri,...
Ciolanul se spala si se pune la fiert in apa fara sare cu foi de dafin. Mare atentie, apa tot timpul sa acopere ciolanul ca altfel soriciul se usuca si devine incomestibil de tare.
Dupa ce a fiert...
Ganache de ciocolata alba:
Incepem cu prepararea cremei pentru ca trebuie sa stea macar cateva ore la frigider.
Intr-un vas cu fundul mai gros punem frisca lichida si ciocolata alba rupta...
Pentru aluat, intr-un bol, mixam ouale, untul, uleiul, zaharul si sarea, pana la omogenizare.
Untul trebuie sa fie usor moale, tinut la temperatura camerei.
Adaugam apoi o parte din faina...
Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat lent în frigider. Între timp se va prepara umplutura.
Prazul și ceapa verde se curăță, apoi se toacă mărunt. Eu m-am folosit de...
Amestecam ouale, mai intai cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se spumeaza.
Adaugam iaurtul in care dizolvam praful de copt, esenta, apoi incorporam faina si omogenizam compozitia....
Pentru aluat, punem într-un vas, pe foc, apa cu untul și sarea, iar când untul se topește și compoziția atinge punctul de fierbere, adăugăm toată făina și amestecăm intens...
Oul, sarea, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza. Se adauga iaurtul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat mai gros decat cel de...
Legumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina ) le-am tocat la robot si le-am calit pe jumatate intr-o lingura cu ulei si o cescuta cu apa. Am adaugat apoi 3 litri cu apa , o lingura rasa de...
Pieptul in taiem in bucatele.
Ceapa o tocam marunt. Tocam fasiute ardeiul, taiem in bucati rosiile.
Incingem putin uleiul in cratita, adaugam ceapa si o lasam doua trei minute sa se inmoaie,...
Se prepara foile. Se pune zaharul tos intr-o craticioara si se pune pe foc. Se lasa pana se caramelizeaza apoi se stinge cu 100 ml apa. Se amesteca bine pana se dizolva tot zaharul apoi se lasa la...
Pt aluat:am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si drojdia si le-am turnat peste faina. Le-am amestecat pe toate cu o lingura. Am adaugat ouale si am amestecat...
Pentru crusta, se framanta un aluat elastic si nelipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider cel putin o ora.
Se scoate apoi, se intinde o foaie rotunda, care se pune...
Blat
Cacaoa se va opari cu apa, adaugam untul taiat cuburi, mixam compozitia la viteza mica. Treptat adaugam zaharul, laptele, ouale unul cate unul si faina cernuta impreuna cu praful de copt....
Spalam legumele. Tocam marunt pastarnacul, morcovul, ardeiul gras si ceapa. Le punem la calit in putin ulei, apoi adaugam peste ele apa calda.
Acoperim si lasam sa fiarba.
Intre timp...
Cartofii ii curatam de coaja , ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Eu prefer sa ii tai cuburi inainte de a-i pune la fiert deoarece vor fierbe mai repede.
Cand au fiert ii scurgem...
Preparare blat:
Am separat albuşurile de gălbenuşuri. Am mixat bine gălbenuşurile cu 3 linguri zahăr şi coaja de lămâie, până când am obţinut o cremă....
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile si esenta de rom...
Blat:
Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se tapetează o tavă (de 20cm) cu...
Preparăm blatul de tort. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele.
Albușurile, le punem în bolul mixerului și le mixăm până se spumează, mai...
Mezelurile se feliaza subtire .
Feliati si rulada de cascaval .
Mozarella se scurge de lichid
Legumele se curata si se spala .
Snitelul se taie bucati ....
Feliem pieptul de pui în fâșii lungi pe care le masăm cu puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie, apoi le condimentăm cu sare, pudră de ghimbir și boia de ardei dulce...
Blatul: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, apoi si cu uleiul. Adaugam faina cernuta, praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam in compozitia de...
Intr-un bol pune faina cernuta, impreuna cu drojdia , sarea si zaharul.
Adauga untul/untura la temperatura camerei, ouale, si framanta cu mana un aluat elastic, cu consistenta asemanatoare...
Blat.
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluarea completa.
Adauga galbenusurile amestecate cu uleiul, adauga...
Pune dulceaţa la fiert într-un ibric şi las-o să dea un clocot. Dacă dulceaţa e grosuţă adauga 50 ml apă.
Diluează în două linguri de apa o lingura de amidon....
Trecem cele două tipuri de carne prin mașina de tocat și le amestecăm bine.
Trecem tot prin mașina de tocat, ceapa și usturoiul, curățate și clătite cu apă rece.
Curățăm cartofii...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.
Ardeiul se curata de cotor si seminte, se...
Blatul: Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana este topit. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste albusuri si mixati usor. Puneti...
Feliem salamul, dar nu foarte subțire.
La fel feliem și mozzarella. Se poate felia tot rotund ca și salamul, eu am lăsat-o sub formă dreptunghiulară, dar în așa fel încât...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Copanelele se curata si se spala. Se unge o tava cu ulei, apoi se ung si copanelele. Se presara peste ele sare, piper macinat si o lingurita de...
Se cerne faina intr-un castron. Se adauga pesmetul de biscuiti, zaharul, sarea si untul taiat bucatele. Se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat nisipos. Se da la rece pana cand...
Legumele taiate jumatati se pun la fiert in apa cu sare/ delikat .
Cand sunt fierte se scot din supa si se paseaza in blender. Separat se paseaza si rosiile si se pune totul in supa, lasand sa dea...
Amestecam intr-un bol condimentele si frecam bine muschiul cu amestecul rezultat.
Punem muschiul in folie de aluminiu si il punem in tava. Adaugam vinul alb si dam la cutor 30-40 minute.
Scoatem...
Eu am folosit masina de framantat.
Am taiat untul cubulete si impreuna cu laptele le-am incalzit cat sa se topeasca un pic untul.
In cuva masinii am pus in ordine, laptele cu untul, ouale, 1 praf...
Verzele se tin in apa peste noapte pentru a se desara.
Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se caleste in ulei cu putina sare si cu putin piper macinat.
Se toaca verzele grosier si se...
Incalzim usor laptele impreuna cu untul, nu trebuie sa fie fierbinte, doar sa se dilueze usor untul sa putem lucra cu el.
Cernem o parte din faina intr-un bol, restul o pastram pentru ca nu vom...
Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu sarea.
Se face o adancitura la mijlocul ei, ca si in cazul in care se foloseste drojdie.
Iaurtul se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si se toarna in...
Spalam pepenele si apoi il taiem in cubulete potrivite. Curatam marul de coaja si il taiem in bucati medii. Cele doua banane trebuie taiete in feliute. Punem bucatile de mar in blender si mixam...
Scoatem fructele de padure din congelator, le punem in recipientul blenderului, adaugam mierea si apa plata.
Infiletam capacul cu lame, conectam blenderul la sursa de curent, apoi blendam...
Rupem bucatele ciocolata, o punem intr-un bol si o topim pe baie de aburi. Amestecam ciocolata topita cu cafeaua calda, le lasam sa se raceasca. Punem in blender laptele rece, inghetata, zaharul,...
Pentru astazi am ales
Capsunata
Capsunile le spalam foarte bine, cu multa apa rece. Le indepartam cozile, capsunile cele mai mari le taiem in sferturi iar cele mai potrivite in jumatati. Luam un borcan de sticla, cam de 5 litri,...
Ciolan afumat la cuptor (in vas ceramic)
Ciolanul se spala si se pune la fiert in apa fara sare cu foi de dafin. Mare atentie, apa tot timpul sa acopere ciolanul ca altfel soriciul se usuca si devine incomestibil de tare. Dupa ce a fiert...
Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni
Ganache de ciocolata alba: Incepem cu prepararea cremei pentru ca trebuie sa stea macar cateva ore la frigider. Intr-un vas cu fundul mai gros punem frisca lichida si ciocolata alba rupta...