Desert prajitura Mimoza

de Toamna07 in Prajituri, 10 Feb 2014 | 183156 vizualizari

 

Am facut prajiturica asta de multe ori cu mici modificari la ingredientele pentru foi, pentru ca se intindeau mai greu. Reteta asta am gasit-o in vraful de reviste culinare cumparate pentru sarbatori. In revista apare sub denumirea de Mimoza, dar eu o stiam ca Albinita sau Ungureasca. Oricum, este o bunatate de prajitura si foile pregatite dupa aceasta reteta se intind mult mai usor datorita laptelui care inmoaie coca.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 50 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri cu miere
  • 5 linguri cu lapte
  • 450-500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 200 g unt gras
  • 3 linguri cu faina
  • 200 g zahar pudra
  • 2 fiole cu esenta de vanilie
  • 1 borcan cu gem de prune/capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Mimoza:

Foile:  Intr-o cratita punem untul, laptele, zaharul, mierea si oul. Punem pe foc mic si amestecam continuu, pana se obtine o spuma, cam 10 minute. Atentie, crema nu se fierbe ! Lasam compozitia sa se raceasca.
Amestecam praful de copt cu faina cernuta. Incorporam in compozitia cu miere.
Framantam un aluat omogen si il impartim in 4 parti egale.
Intindem 4 foi pe care le coacem pe rand pe dosul tavii unsa cu putin unt, in cuptorul incins (pana se inchid putin la culoare). Se scot si se lasa apoi la racit. Se vor usca afara.

Crema: Amestecam cu un tel faina, laptele si galbenusurile. Punem pe foc mic si fierbem amestecand continuu. Adaugam esenta de vanilie.
Lasam sa se raceasca. Batem spuma untul cu zaharul si adaugam peste amestecul racit. Omogenizam bine toate ingredientele astfel incat sa obtinem o crema de consistenta mierii. Impartim crema in doua parti egale.

Asamblare prajitura: foaie, crema, foaie, gem, foaie, crema, foaie.
Asezam un fund de lemn, o greutate, peste prajitura si o dam la rece peste noapte.
Presaram zahar pudra si o portionam.
Este foarte frageda si gustoasa !

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Ingrediente sunt pentru 4 foi coapte pe spatele tavii de marimea ( 22/30 cm) :

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Mimoza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca zapada