Este una din mancarurile mele preferate, pe care o preparam aproape la fiecare sfarsit de saptamana. Pana acum doua dati, o ajutam pe Mary, mai mult cu privirea sa prepare aceasta mancare, iar apoi a zis sa incerc si eu sa fac mamaliguta ca nu-i mare lucru. Si am incercat, bineinteles sub indrumarea ei, dar azi nu i-am dat voie in bucatarie decat la final sa-mi dea ok-ul ca e gata mamaliguta de rasturnat. Si ca sa nu va mint, m-a ajutat si Dan la curatat ouale fierte. :)), devenind astfel o Reteta de familie - mamaliguta cu branza si smantana
Reteta de familie - mamaliguta cu branza si smantana
Preparare Reteta de familie - mamaliguta cu branza si smantana
Se pune apa cu 1 lingurita sare la fiert.
Se adauga 1 lingura de malai, se amesteca bine si se lasa sa dea in fiert.
Apoi se adauga restul de malai in ploaie, mestecand cu telul pana se omogenizeaza bine.
Se lasa sa fiarba la foc domol, mestecand din cand in cand pentru a nu se afuma, ca de lipit se mai lipeste pe peretii vasului, aproximativ 20 de minute, apoi se adauga untul si se amesteca sa se distribuie uniform.
Cu o lingura metalica umezita in apa rece se desprinde usor mamaliga de pe peretii laterali ai vasului, apoi se rastoarna pe un fund de lemn sau pe un platou.
Intre timp s-au fiert si ouale, circa 10 minute, apoi au fost tinute in apa rece, dar sparte usor din loc in loc, pentru a se curata mai bine.
Se unge un vas cu unt, apoi se pun alternativ felii de mamaliga, de branza si de oua, iar deasupra se adauga smantana.
Se serveste fierbinte!
Baietii nu vor sa serveasca, spun ca este prea calorica, dar mie imi place foarte mult!
Sa va arat ce mai facem cu drag in familie?
Pai clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana, Tocana taraneasca de pui si Budinca cu dovlecei si telemea
1
Cantitatea de malai, variaza in functie de tipul acestuia si de cum se doreste a fi mamaliga, cea de fata este ceva mai subtire, mai moale, pentru ca noi asa o preferam.