Supa din pulpe de pui cu galuste de gris

de mihaelar63 in Supe, 12 Apr 2019 | 3900 vizualizari

 

 O sa spuna lumea ca eu nu stiu sa fac supa de pui cu galuste :D Spre surpriza mea nu am nicaieri postat asa ceva . Doream sa va expun ,, ideologia ". In copilaria mea am auzit si  mi-a ramas pe- retina memoriei -cum zice un clasic in viata ca :,, Aia nu e gospodina care nu face cinci  feluri de mancare dintr-o gaina "" Iaca eu am facut doar trei din trei pulpe mari de pui crescut in ograda soacrei . Scuze , doua erau de cocosel si una de puicuta .Cocosul nu este atat de gras si galben ca gaina . Asa ca am preparat o ,,levesa "' traditionala de pui , o friptura , iar legumele ramase le-am folosit la o salata .

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe mari Intregi de pui crescut la curte
  • 3 radacini de patrunjel
  • 15 morcovi foarte mici
  • 2 catei usturoi -optional
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa rosie
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • sare
  • Galuste :3 oua+5 linguri gris +1 lingura ulei sau untura moale , sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa din pulpe de pui cu galuste de gris:

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Pulpele de pui se curata si se spala .
  3. Se pun legumele , carnea de pui , si piperul in oala cu apa rece . Sarati .
  4. Eu am folosit oala sub presiune , respectand indicatiile de utilizare .
  5. Folosind oala sub presiune se obtine o supa clara . Nu se sfarma legumele si supa nu este tulbure .
  6. Cand supa este gata se strecoara .
  7. Se fierb galuste de gris in supa .
  8. Galustele se obtin prin baterea oualor spuma la care se aduga ulei , sare si gris in ploaie . Se amesteca si se lasa sa se odihneasca 5 minute la rece .
  9. Se reduce fierberea la jumatate ,ca galustele sa nu se sfarme , se pun in supa .
  10. Cand se termina toata compozitia cu ou si gris de pus in supa se mai lasa 2-3 minute sa fiarba si se toarna o jumatate de cana cu apa rece .
  11. Se pune capacul si se opreste focul . Galustele se vor duce la fundul oalei si se vor infoia frumos .
  12. Se feliaza rondele doi morcovi si se pun in supa pentru a da culoare.
  13. La servire presarati patrunjel verde tocat pentru a da supei aroma si prospetime. .

TIPS-URI

1

Usturoiul este prezent in supa doar din cand in cand , dupa cum imi este pofta .

2

Eu am folosit oala sub presiune , respectand indicatiile de utilizare .

3

Folosind oala sub presiune se obtine o supa clara . Nu se sfarma legumele si supa nu este tulbure .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din pulpe de pui cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

mihaelar63 1

16.04.2019, 00:18

Rocsi , musai sa iasa as , doar este o ,, clasica "' mereu inactualitate

mihaelar63 1

16.04.2019, 00:19

Merisor , testat ca asa este

Anett 1

07.12.2021, 19:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii crema