Prajitura fina cu nuca

de Lavinia in Prajituri, 10 Sep 2013 | 28531 vizualizari

 

Cautam prin caietele vechi de prajituri o reteta buna, cu nuca si am gasit-o pe aceasta. Reteta originala nu avea glazura de ciocolata, insa oricum ar fi este absolut delicioasa! :-)

 

INGREDIENTE

  • Blat:  
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita bircarbonat
  • 6 albusuri
  • Crema 1:  
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • Crema 2:  
  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 25 g cacao
  • 2 fiole esenta de rom(sau dupa gust)
  • Glazura:  
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 30 g unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu nuca:

Mixeaza untul spuma la temperatura camerei cu zaharul pudra. Adauga vanilia, faina, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, nuca macinata si mixeaza bine. Separat bate albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adauga albusurile spuma in 3-4 transe peste crema de unt si nuca si amesteca usor cu o spatula. Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute(testul scobitorii)

Cat timp este blatul in cuptor mixeaza bine galbenusurile cu zaharul pudra pana devin albe si cremoase.

Intinde crema de galbenus peste blatul fierbinte si introdu din nou prajitura in cuptor timp de 10 minute pana se intaresc galbenusurile.(atentie sa nu se inchida la culoare)

Lasa prajitura la racit in tava.

Pentru crema de cacao mixeaza bine untul cu zaharul pudra ,apoi adauga cacaua si esenta de rom dupa gust.

Pune crema peste blat ,niveleaza bine si bag-o la frigider 2-3 ore(pana se intareste complet crema)

Topeste ciocolata cu frisca si untul si las-o la racit.

Glaseaza prajitura cu ciocolata racita si mai da la rece pana se intareste ciocolata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Puteti decora prajitura cu 100 g nuci macinate in locul glazurii de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat