Cautam prin caietele vechi de prajituri o reteta buna, cu nuca si am gasit-o pe aceasta. Reteta originala nu avea glazura de ciocolata, insa oricum ar fi este absolut delicioasa! :-)
Mixeaza untul spuma la temperatura camerei cu zaharul pudra. Adauga vanilia, faina, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, nuca macinata si mixeaza bine. Separat bate albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adauga albusurile spuma in 3-4 transe peste crema de unt si nuca si amesteca usor cu o spatula. Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute(testul scobitorii)
Cat timp este blatul in cuptor mixeaza bine galbenusurile cu zaharul pudra pana devin albe si cremoase.
Intinde crema de galbenus peste blatul fierbinte si introdu din nou prajitura in cuptor timp de 10 minute pana se intaresc galbenusurile.(atentie sa nu se inchida la culoare)
Lasa prajitura la racit in tava.
Pentru crema de cacao mixeaza bine untul cu zaharul pudra ,apoi adauga cacaua si esenta de rom dupa gust.
Pune crema peste blat ,niveleaza bine si bag-o la frigider 2-3 ore(pana se intareste complet crema)
Topeste ciocolata cu frisca si untul si las-o la racit.
Glaseaza prajitura cu ciocolata racita si mai da la rece pana se intareste ciocolata.
Pofta buna!
1
Puteti decora prajitura cu 100 g nuci macinate in locul glazurii de ciocolata.