Se spala murele si se amesteca cu zaharul. Se pun la foc si se fierb pana cand se inmoaie. Se lasa sa se racoreasca si se strecoara prin sita. Se pun din nou la foc pana cand trec de testul picaturii: se pune o picatura pe o farfurie si daca nu se imprastie atunci cand farfuria este inclinata, dulceata este gata. Se lasa sa se raceasca.
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon. Se intinde aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.
Cand blatul este gata, se pune cu tot cu hartia de copt peste un prosop umed si se ruleaza in el. Se lasa asa pana cand se raceste total.
Dupa aceea, se mixeaza frisca si se amesteca cu dulceata de mure.
Se desface blatul din prosop, cu mare grija, eventual va puteti folosi de un cutit lung si subtire.
Se intinde circa jumatate din crema peste blat, apoi acesta se ruleaza.
Se transfera rulada pe un platou si se decoreaza cu restul de crema.