Imi place mult sosul de usturoi cu mult patrunjel, asa ca il folosesc foarte des.La aceasta friptura de curcan s-a potrivit perfect!
Portionam carnea de curcan astfel incat sa incapa in tava. Curcanul meu a fost micut asa ca a avut loc lejer.
Presaram condimentele pe friptura de curcan, o asezam in tava unde punem si uleiul, vinul si foile de dafin, acoperim cu folie de staniol si dam tava la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.
Mai verificam din cand in cand si eventual intoarcem carnea de pe o parte pe alta.
Curatam usturoiul si il pisam cu putina sare.
Luam din grasimea de la friptura de curcan si frecam ca la mujdei, adaugam sucul de rosii, apoi tocam patrunjelul marunt si il amestecam cu sosul de usturoi. Potrivim de sare si adaugam apa.
Scoatem friptura de curcan din cuptor si o asezam intr-un vas termorezistent, fara a mai adauga lichidul din tava.
Turnam sosul de usturoi si patrunjel si mai dam la cuptor pentru 10 minute.
Este delicioasa!
1
Friptura de curcan se poate face si pe ochiul de aragaz, inabusita, punand spumantul treptat.