Se curata si se spala legumele .
spalati
Se spiraleaza pe rand castravetele , ridicheasi morcovul .
Am folosit cutitul nr .2 al aparatului de spiralat Severin .
Spiralele obtinute sunt foarte lungi , asa ca le-am taiat cam de 5-8 cm lungime , din loc in loc ....
Se spala ardeii , se curata de varful la codita si se taie in doua pe lungime .
Codita nu va fi taiata de tot pentru aspect si colorit.
Se amesteca branzica Fagaras cu branza daneza ,pana la omogenizare .
Daca compozitia este prea ferma , puneti putina smantana cum am...
Boabele se scurg de lichidul in care au fost conservate si se clatesc cu apa rece .
Scurgeti boabele de apa cu ajutorul unei strecuratori .
Prazul si ardeiul se taie marunt .
Jambonul se taie cubulete .
Ridichile se feliaz a.
Se pun toate legumele intr-un bol ,...
Costitele de batal si spata se freaca bine cu sare si cu condimentele date mai sus .
Ceapa si usturoiul se curata si se feliaza .
Distribuiti pe deasupra la carne felii de ceapa , usturoi si slaninuta afumata .
BUcatile de carne se invelesc in foi de varza acra .
Am...
Avatul se curata, se spala si se portioneaza.
Pestele se pune intr-o tava non-aderenta si se maseaza cu ulei de masline zeama de la o lamaie, condimentele date si se sareaza.
Puteti pregati astfel pestele din timp si cand va sosesc musafirii se da tava la cuptor ....
Pentru inceput se amesteca 50 gr faina cu drojdie , zahar si apa calduta .
Se lasa 10 minute pana drojdia incepe sa actioneze .
Eu am framntat aluatul in continuare cu ajutorul masinii de paine .
Se aduga smantana ,uleiul , cele 450 gr faina alba si sarea .
Dupa ce se framnta si...
Spanacul se scurge de excesul de lichid cu ajutorul unei strecuratori . Daca nu este suficient de fin tocat , se toaca mai marunt cu un blender sau robot .
La inceput se sparg ouale intr-un bol incapator si se bat spuma , cu ajutorul mixerului de mana .
Ouale trebuie sa fie la temperatura...
Legumele se fierb impreuna cu pieptul de pui ca si pentru o supa .
Eu am mai fiert in aceasta zeama un os de vita .
Legumele si pieptul de pui racite le-am folosit la salata .
Zeama ramasa am folosit la ciorba de burta .
Maruntiti pieptul de pui si taiati cubulete morcovii ....
Costita de vitel se spala si se portioneaza in bucati .
Se pune intr-o oal acostita , ceapa rosie taiata ,usturoiul ,sare piperul si vinul .
Mai turnati apa cat sa acopere costita .
Incalziti putin amestecul si apoi il lasati la marinat timp de o zi .
Se scot costtele din marinada si...
Ingredientele se pregatesc si se cantaresc .
Apa nu trebuie sa fie rece ,dezmortita as zice .
Se introduc ingredientele in cuva masinii de paine in ordinea enumerata . Mai putin semintele .
Se seteaza greutatea in cazul de fata pentru o paine de un kg .
Se seteaza gradul...
Puiul se curata bine si se spala .
Se pune la prajit in uleiul incins amestecat cu unt si cateii de usturoi .
Deasupra se presara salvia sfarmata si cimbrul maruntit .
Sarati si piparati cu cu piperul cu lamaie .
Stoarceti deasupra zeam de lamie si adugati vinul .
Puneti capacul si...
Pieptul de pui se spala si se usuca de excesul de apa cu ajutorul servetelor .
Gogosarul marinat se scoate din borcan si se scurge de zeama .
Alegeti un cabanos uscat si subtire pe care il veti introduce cu usurinta in pieptul de pui .
Taiati pieptul de pui in doua pe lungime...
Cartofii se curata se spala si se taie rondele putin mai groase camde1.5-2 cm .
Se pun rondelele de cartofi la fiert in apa cu sare .
Nu lasati sa se fiarba prea mult pana devin prea sfarmiciosi . Sa fie putin mai tari .
Se scurg cartofii de excesul de apa .
Se infierbanta intai...
Pieptul de curcan se spala si se taie cubulete .
Legumele se curata si se spala .
Morcovul si patrunjelul se taie cubulete .
Ceapa si usturoiul se toaca marunt .
Sotati usor in ulei legumele . Mai intai ceapa si usturoiul, apoi se pun si radacinoasele .
Cand ceapa...
Broccoli si conopida se desfac in buchetele si se fierb partial in apa cu sare.
carnatul se taie rondele .
Smantana se sarea za si se bate cu cele doua oua impreuna pana se omogenizeaza .
Se scurg legumele de apa se transfera intr-o tava non -aderenta .
Se presara deasupra...
Se taie marunt salata verde .
Se taie cubulete ardeii .
Caperele se taie rondele pentru ca sunt mai mari ca maslinele .
Rosiile se taie mai marunt .
Se aseaza intai orezul in bol si consecutiv se adauga restul ingredientelor pregatite .
Sarati ,...
Carnea de porc portionata se pune in tava .
Se sareaza .se pipareaza si se pune deasupra pasta de ardei si dulceata de ardei iute .
Caciuliile de usturoi se curata de mustati , se spala , se taie in doua si se pun in tava .
Presarati salvia uscata , adugati busuiocul si...
Ceapa se curata si se toaca marunt .
Morcovii se curata , se spala si se taie cuburi.
Carnatul se taie rondele . Soricul de porc se feliaza .
Dupa feliere soricul ia forma unor carlionti .
Sotati in ulei incins ceapa si morcovii .
Cand ceapa incepe...
Spalati si curatati castravetele si ridichea .
Feliati castravetele si ridichea .
Spalati si scurgeti de apa rucola .
Amestecati legumele cu ulei de masline , zeama de lamaie si putina sare .
Desprindeti pielea de la peste .
Curatati macroul de...
Pieptul de porc se portioneaza si se pune la fiert .
Fasolea verde se curata se rupe/taie bucati mai mici .
Ceapa se curata si se taie marunt .
Se scot bucatile de carne din apa in care au fiert si se prajesc in ulei pana devin rumene .
Se scoate afumatura rumena...
Pieptul de pui se feliaza si se bate usor .
Bucatile de carne se sareaza , se pipareaza si se ung cu jumatate din cantitatea de pesto .
Dati bucatile de pui prin faina , ou si pesmet .
Se aseaza in tava cu hartie de copt. Se pulverizeaza cu ulei si se pun la copt la 200 grade...
Se marunteste ceapa, ardeiul, ardeiul iute si usturoiul .
Se soteaza in ulei pana ceapa incepe sa devina sticloasa .Sarati.
Spalati broccoli si-l despartiti in buchetele . Maruntiti tulpinile de broccoli .
Nu aruncati frunzele si tulpinile de la broccoli .
Se taie si...
Castravetii se spala si se curata usor la capete .
Curatarea la capete se face in eventualitatea ca acestea ar fi usor amarui si in al doilea rand castravetii se vor marina mai eficient ,
Se lasa castravetii in apa rece timp de 2-3 ore ca sa se hidrateze .
Spalti si...
Setati masina de paine pentru greutatea aleasa , adica , acum 1.5 kg.
Setati gradul de rumenire al crustei . Eu am pus maxim .
Turnati ingredientele in cuva in ordinea urmatoare : apa , ulei rapita , miere si sare .
Adugati apoi cele trei tipuri de faina si drojdia...
Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare .
Carnatiui se pun la prajit in ulei incins .
Cand carnatii s-au rumenit usor pe ambele parti se pune feliuta de slanina , cimbru , rozmarin si se amesteca ,
Se pudreaza cu boia afumata si chilli , seamesteca si se pune...
Intr-un bol incapator se prepara dressingul din iaurt, mustar. ulei, hrean si pudra de curcuma .Amestecati .
Pudra de curcuma da dressingului o culoare frumoasa parca ai folosit oua.
Cei ce consuma nu isi vor da seama ca nu ai folosit maioneza .
In plus curcuma...
Carnea fiarta si cartofii se taie cuburi .
Gogosarii se maruntesc,se taie patratele.
Mazarea dezghetata se pune intr-un bol cu 50 ml apa la cuptorul cu microunde timp de 3 minute .
Lasati mazarea sa se raceasca.
Porumbul se scurge de lichid si se limpezeste cu...
Rucola se spala si se scurge de excesul de apa .
Legumele se spala . Rosiile si maslinele se taie in doua .
Prazul se taie marunt impreuna cu ardeiul rosu .
Se scurge nautul din conserva si se limpezeste intr-o sita cu apa rece.
Se scurge uleiul de pe conserve si se...
Carnea se portioneaza si se opareste cu apa clocotita .
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt .
Incepeti sa caliti ceapa si usturoiul in ulei pana devin sticloase .
Puneti ingredientele rosii: pasta de rosii, cea de ardei cu kapia , cea...
Jambonul se spala si se pune la fiert in zeama de varza .
Puneti acum tija de marar uscat .
Zeama de varza se fierbe separat si se adauga in oala la sfarsitul prepararii.
Daca se pune la inceput , legumele se vor fierbe foarte greu .
Legumele se curata , se...
Salata de cruditati la spiralizator
Se curata si se spala legumele . spalati Se spiraleaza pe rand castravetele , ridicheasi morcovul . Am folosit cutitul nr .2 al aparatului de spiralat Severin . Spiralele obtinute sunt foarte lungi , asa ca le-am taiat cam de 5-8 cm lungime , din loc in loc ....
Aperitiv peperito cu branza si chimen
Se spala ardeii , se curata de varful la codita si se taie in doua pe lungime . Codita nu va fi taiata de tot pentru aspect si colorit. Se amesteca branzica Fagaras cu branza daneza ,pana la omogenizare . Daca compozitia este prea ferma , puneti putina smantana cum am...
Salata Deni - cu jambon si boabe
Boabele se scurg de lichidul in care au fost conservate si se clatesc cu apa rece . Scurgeti boabele de apa cu ajutorul unei strecuratori . Prazul si ardeiul se taie marunt . Jambonul se taie cubulete . Ridichile se feliaz a. Se pun toate legumele intr-un bol ,...
Coaste si spata de batal in foi de varza acra
Costitele de batal si spata se freaca bine cu sare si cu condimentele date mai sus . Ceapa si usturoiul se curata si se feliaza . Distribuiti pe deasupra la carne felii de ceapa , usturoi si slaninuta afumata . BUcatile de carne se invelesc in foi de varza acra . Am...
Avat cu unt si lamaie
Avatul se curata, se spala si se portioneaza. Pestele se pune intr-o tava non-aderenta si se maseaza cu ulei de masline zeama de la o lamaie, condimentele date si se sareaza. Puteti pregati astfel pestele din timp si cand va sosesc musafirii se da tava la cuptor ....
Bubble bread-for kids
Pentru inceput se amesteca 50 gr faina cu drojdie , zahar si apa calduta . Se lasa 10 minute pana drojdia incepe sa actioneze . Eu am framntat aluatul in continuare cu ajutorul masinii de paine . Se aduga smantana ,uleiul , cele 450 gr faina alba si sarea . Dupa ce se framnta si...
Desert Lesny Mech - muschi de padure- reteta nr. 1500
Spanacul se scurge de excesul de lichid cu ajutorul unei strecuratori . Daca nu este suficient de fin tocat , se toaca mai marunt cu un blender sau robot . La inceput se sparg ouale intr-un bol incapator si se bat spuma , cu ajutorul mixerului de mana . Ouale trebuie sa fie la temperatura...
Salata de pui cu ciuperci si porumb in straturi
Legumele se fierb impreuna cu pieptul de pui ca si pentru o supa . Eu am mai fiert in aceasta zeama un os de vita . Legumele si pieptul de pui racite le-am folosit la salata . Zeama ramasa am folosit la ciorba de burta . Maruntiti pieptul de pui si taiati cubulete morcovii ....
Costite de vitel marinate in vin rosu
Costita de vitel se spala si se portioneaza in bucati . Se pune intr-o oal acostita , ceapa rosie taiata ,usturoiul ,sare piperul si vinul . Mai turnati apa cat sa acopere costita . Incalziti putin amestecul si apoi il lasati la marinat timp de o zi . Se scot costtele din marinada si...
Paine cu secara, mac si susan
Ingredientele se pregatesc si se cantaresc . Apa nu trebuie sa fie rece ,dezmortita as zice . Se introduc ingredientele in cuva masinii de paine in ordinea enumerata . Mai putin semintele . Se seteaza greutatea in cazul de fata pentru o paine de un kg . Se seteaza gradul...
Pui cu salvie si lamaie, papardelle si spanac
Puiul se curata bine si se spala . Se pune la prajit in uleiul incins amestecat cu unt si cateii de usturoi . Deasupra se presara salvia sfarmata si cimbrul maruntit . Sarati si piparati cu cu piperul cu lamaie . Stoarceti deasupra zeam de lamie si adugati vinul . Puneti capacul si...
Piept de pui umplut cu cabanos si gogosari marinati
Pieptul de pui se spala si se usuca de excesul de apa cu ajutorul servetelor . Gogosarul marinat se scoate din borcan si se scurge de zeama . Alegeti un cabanos uscat si subtire pe care il veti introduce cu usurinta in pieptul de pui . Taiati pieptul de pui in doua pe lungime...
Cartofi cu unt
Cartofii se curata se spala si se taie rondele putin mai groase camde1.5-2 cm . Se pun rondelele de cartofi la fiert in apa cu sare . Nu lasati sa se fiarba prea mult pana devin prea sfarmiciosi . Sa fie putin mai tari . Se scurg cartofii de excesul de apa . Se infierbanta intai...
Supa de curcan cu smantana si linte rosie
Pieptul de curcan se spala si se taie cubulete . Legumele se curata si se spala . Morcovul si patrunjelul se taie cubulete . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Sotati usor in ulei legumele . Mai intai ceapa si usturoiul, apoi se pun si radacinoasele . Cand ceapa...
Gratin cu broccoli, dovlecei si carnat
Broccoli si conopida se desfac in buchetele si se fierb partial in apa cu sare. carnatul se taie rondele . Smantana se sarea za si se bate cu cele doua oua impreuna pana se omogenizeaza . Se scurg legumele de apa se transfera intr-o tava non -aderenta . Se presara deasupra...
Salata italiana de ton si orez
Se taie marunt salata verde . Se taie cubulete ardeii . Caperele se taie rondele pentru ca sunt mai mari ca maslinele . Rosiile se taie mai marunt . Se aseaza intai orezul in bol si consecutiv se adauga restul ingredientelor pregatite . Sarati ,...
Costite si ceafa de porc cu salvie si cartofi zdrobiti
Carnea de porc portionata se pune in tava . Se sareaza .se pipareaza si se pune deasupra pasta de ardei si dulceata de ardei iute . Caciuliile de usturoi se curata de mustati , se spala , se taie in doua si se pun in tava . Presarati salvia uscata , adugati busuiocul si...
Ciorba de varza cu carnati si sorici
Ceapa se curata si se toaca marunt . Morcovii se curata , se spala si se taie cuburi. Carnatul se taie rondele . Soricul de porc se feliaza . Dupa feliere soricul ia forma unor carlionti . Sotati in ulei incins ceapa si morcovii . Cand ceapa incepe...
Salata cu macrou afumat si rucola
Spalati si curatati castravetele si ridichea . Feliati castravetele si ridichea . Spalati si scurgeti de apa rucola . Amestecati legumele cu ulei de masline , zeama de lamaie si putina sare . Desprindeti pielea de la peste . Curatati macroul de...
Piept de purcel afumat cu fasole verde
Pieptul de porc se portioneaza si se pune la fiert . Fasolea verde se curata se rupe/taie bucati mai mici . Ceapa se curata si se taie marunt . Se scot bucatile de carne din apa in care au fiert si se prajesc in ulei pana devin rumene . Se scoate afumatura rumena...
Snitel de pui si spanac cu pesto
Pieptul de pui se feliaza si se bate usor . Bucatile de carne se sareaza , se pipareaza si se ung cu jumatate din cantitatea de pesto . Dati bucatile de pui prin faina , ou si pesmet . Se aseaza in tava cu hartie de copt. Se pulverizeaza cu ulei si se pun la copt la 200 grade...
Supa cu broccoli, galuste si smantana
Se marunteste ceapa, ardeiul, ardeiul iute si usturoiul . Se soteaza in ulei pana ceapa incepe sa devina sticloasa .Sarati. Spalati broccoli si-l despartiti in buchetele . Maruntiti tulpinile de broccoli . Nu aruncati frunzele si tulpinile de la broccoli . Se taie si...
Castraveti cu aspirina
Castravetii se spala si se curata usor la capete . Curatarea la capete se face in eventualitatea ca acestea ar fi usor amarui si in al doilea rand castravetii se vor marina mai eficient , Se lasa castravetii in apa rece timp de 2-3 ore ca sa se hidrateze . Spalti si...
Paine cu trei seminte
Setati masina de paine pentru greutatea aleasa , adica , acum 1.5 kg. Setati gradul de rumenire al crustei . Eu am pus maxim . Turnati ingredientele in cuva in ordinea urmatoare : apa , ulei rapita , miere si sare . Adugati apoi cele trei tipuri de faina si drojdia...
Carnaciori cu verdeturi si pireu cu hrean
Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare . Carnatiui se pun la prajit in ulei incins . Cand carnatii s-au rumenit usor pe ambele parti se pune feliuta de slanina , cimbru , rozmarin si se amesteca , Se pudreaza cu boia afumata si chilli , seamesteca si se pune...
Salata cu ciuperci si carne de vacuta -fara maioneza
Intr-un bol incapator se prepara dressingul din iaurt, mustar. ulei, hrean si pudra de curcuma .Amestecati . Pudra de curcuma da dressingului o culoare frumoasa parca ai folosit oua. Cei ce consuma nu isi vor da seama ca nu ai folosit maioneza . In plus curcuma...
Salata de vita cu porumb, fara maioneza
Carnea fiarta si cartofii se taie cuburi . Gogosarii se maruntesc,se taie patratele. Mazarea dezghetata se pune intr-un bol cu 50 ml apa la cuptorul cu microunde timp de 3 minute . Lasati mazarea sa se raceasca. Porumbul se scurge de lichid si se limpezeste cu...
Salata cu ansoa, naut si rucola
Rucola se spala si se scurge de excesul de apa . Legumele se spala . Rosiile si maslinele se taie in doua . Prazul se taie marunt impreuna cu ardeiul rosu . Se scurge nautul din conserva si se limpezeste intr-o sita cu apa rece. Se scurge uleiul de pe conserve si se...
Tocana cu costite si gat de batal
Carnea se portioneaza si se opareste cu apa clocotita . Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt . Incepeti sa caliti ceapa si usturoiul in ulei pana devin sticloase . Puneti ingredientele rosii: pasta de rosii, cea de ardei cu kapia , cea...
Zama de cartofi cu moare si jambon afumat
Jambonul se spala si se pune la fiert in zeama de varza . Puneti acum tija de marar uscat . Zeama de varza se fierbe separat si se adauga in oala la sfarsitul prepararii. Daca se pune la inceput , legumele se vor fierbe foarte greu . Legumele se curata , se...