Legumele se curata si se spala .Ceapa se toaca marunt .
Morcovul fiind mai mare se taie jumatati de rondele .
Restul legumelor se taie cubulete.
Sotati usor legumele in ulei. Sarati si turnati deasupra 3 litrii de apa .
Puneti la fiert pieptul de curcan si...
Pentru inceput se amesteca laptele cu drojdia, zaharul si doua linguri din faina alba.
Iaurtul trebuie scos din frigider si lasat sa fie la temperatura camerei.
Laptele trebuie sa fie usor caldut ca sa poata activa drojdia.
Veti observa ca in 10-15 minute deja lucreaza...
Spalati legumele si rucola .
Zvantati rucola sau o puneti intr-un strecurator .
Taiati rondele ridichile . Taiati rosiile in bucati mai mici .
Taiati cubulete friptura de porc .
Amestecati toate ingredientele .
Asezonati cu uleisi zeama de lamie ....
Pieptul de pui se spala si se taie feliute .
Taiati pieptul de pui perpendicular pe fibra de carne nu pe lungime .
Pateti usor bucatile de carne .
Intr-un bol puneti ouale , sarea si condimentele si e amestecati .
Dati bucatile de pui prin amestecul cu ou si...
Bucatile de peste si laptii se spala .
Pestele si laptii se usuca cu prosoape de hartie care vor absorbi umiditatea .
Curatati usturoiul .
Puneti ulei in tigaie si cateii de usturoi intregi.
Sarati pestele si laptii usor si le puneti la prajit in uleiul...
Capetele si cozile de peste se spala si se pun la fiert in 2 l apa cu sare , otet mere ,foie de dafin si boabe de piper .
Lasati sa fiarba 15 minute si strecurati zeama prin strecuratoare .
Alegeti carnea de peste de pe oae si o introduceti la sfarsitul prepararii in apoi in zeama ....
Pulpele de pui se taie in doua, se curata si se spala.
Se asaza carnea intr-un vas de ceramica termorezistent.
Se condimenteaza cu sare, piper, chilli, ierburi de Provence si boia dulce de ardei.
Adaugati stafidele si caciulia de usturoi taiata in doua....
Feliati salamul .Aceasta dupa ce l-ati curatat de membrana .
Taiati marunt jambonuul .
Spalati legumele si fructele.
Bilutele de mozzarella se scot din saramura si se rostogolesc prin mixul de seminte .
Scurgeti maslinele din saramura .
Taiati rondele ardeiul...
Ceapa se curata si se toaca marunt .
Problema a fost sa gasesc in casa ceapa mai deschisa la culoare . Este indicata cea galbena.
Carnatii se pun la prajit in ulei impreuna cu ceapa .
Cand ceapa devine sticloasa si carnatii au inceput sa elibereze gustul lor bun , se...
Se curata gulia , doar de partea mai tare ,opusa coditelor .Pentru ca a avut coaja cruda , eu nu am curatat gulia de coaja .
Taiati patrate gulii . Maruntiti si tulpinile frunzelor .
Frunzele se vor aduga la sfarsitul prepararii , pentru prospetime .
Se curata ceapa ,...
Muschiuletul de porc se feliaza , se condimenteaza cu sare si piper .
Initial am dorit sa-l marinez si cu ulei si cimbru verde .
Mai apoi mi-am dat seama ca nu o sa termin masa in timp optim .
Am scos mazarea verde de la congelat .
Am curatat repede o ceapa...
Pregatiti ingredientele . Cantariti faina si fulgii de ovaz.
Berea trebuie sa fie calduta .
Pentru inceput am adus berea de pe balcon si am pus-o pe calorifer sa se incalzeasca putin.
Am folosit pentru framntare si dospit ,masina de paine Tefal , program nr.16....
Preparati o pasta din carnea tocata [ materialul pentru carnati ] in care amestecati ou , pesmet , boia si pudra de chilli .
Covrigeii se inmoaie in lapte .Nu trebuie lasati prea mult.
Formati mici bile de marimea aproximativa a covrigeilor .
Daca este necesar umeziti mainile...
Legumele se curata se spala si se lasa intregi.
Lasati coada de vitel sa stea in apa rece macar o ora inainte de pregatire.
Prin acest procedeu iese sangele din carne si nu va mai fi necesar sa spumati zeama.
Puneti la fiert coada de vitel impreuna cu legumele, sare, piper si...
Se bat ouale spuma si se amesteca cu bere si putina sare .
Adaugati pe rand faina alba si omogenizati .
Alegeti carnea de pui de pe oase .
Nu o maruntiti .Pe cat posibil o lasati fasii .
Se condimenteaza carnea de pui cu sare , piper si oregano uscat maruntit....
Carnea de vitel a fost fiarta intr-o supa limpede cu legume.
Lasati carnea sa se raceasca .
Decongelati fasolea verde . A mea era cu pastai intregi si am taiat-o mai marunt,respectiv in trei.
Spalati legumele si le curatati ardeii si ceapa.
Taiati cubulete ardeii iar...
Carnea de vitel se portioneaza in felii nu foarte subtiri .
Carnea se pune la prajit in uleiul amestecat cu unt .
Usturoiul se curata ,se taie si se pune peste carne .
Presarati pe deasupra salvia uscata si boiaua afumata .
Prajiti muschiuletul de...
Vinetele se inteapa cu furculita din loc in loc si se ung cu ulei .
Prajiti vinetele intr-un Wok incapator cu capacul pus .
Din gand in cand intoarceti vinetele sa se patrunda pe toate partile .
Respectand acest procedeu vinetele vor fi coapte foarte repede si miezul lor va...
Spalati carnea si o stergeti de apa.
Pregatiti ingredientele pentru umplere.
Feliati in baghete ardeiul si cascavalul.
Introduceti in fiecare bucata de carne carnaciori, ardei si cascaval.
Ungeti bucatile de carne cu unamestec format din iaurt, mustar, usturoi,...
Ciupercile se curata de codite si se limpezesc repede prin jet de apa rece .
Daca sunt proaspete si curate eu nu curat ciupercile de pelite .
Jambonul se curata de partea grasa si se taie cubulete .
Branza Cheddar se razuieste .
Se bat ouale spuma , se sareaza, se...
Dovlecelul se feliaza , nu foarte subtire .Sarati .
Se bat cu telul doua oua , se adauga berea si sarea .
Adaugati faina ,cate putin , amestecand .
Trebuie sa obtineti un aluat putin mai gros decat cel de clatite .
Se dau feliile de dovlecel prin faina alba si...
Icrele de salau se curata de pielite.Se spala in strecuratoare cu apa rece si se lasa sa se scurga .
Aceiasi operatiune se face si cu icrele din conserva .
Am dat icrele cate 15 secunde succesiv la cuptorul cu microunde pana au inceput sa-si schimbe culoarea.
Imi plac...
Tagliatelle se pun la fiert in apa cu sare . Apa trebuie sa clocoteasca .
Fierbeti respectand instructiunile de pe ambalaj . Clatiti cu apa rece si scurgeti in strecuratoare .
Se taie buchetelele de broccoli in jumatati ,se pun intr-un bol adecvat cu 100 ml apa si se dau la...
Salata verde si frunzele se spala si se scurg de excesul de lichid .
Salata verde se taie fasii.
Ouale se sparg intr-un mic bol [ ce poate fi folosit la cuptorul cu microunde ] si se da 2-3 minute la cuptorul cu microunde.
Se scurg ouale de apa in care s-au pregatit ....
Bucata de jambon se pune la fiert in zeama de varza acra indoita cu apa .
Se aduga ardeiul iute , foia de dafin ,piperul si caciulia de usturoi taiata inpatru .
Eu am fiert o ora si jumatate pentru ca soricul era destul de uscat .
Se lasa jambonul sa se raceasca pana a doua...
Pentru framntarea aluatului folosesc masina de paine Tefal .
Pregatiti si cantariti fainurile si apa .
Faina se poate pune intrun bol mare si se rasfira cu ajutorul unui tel ca sa se aereze.
Este o metoda buna care inlocuieste cernerea ,
Se pune in cuva masinii...
Pentru inceput se sparge oul , se bate si se face o omleta simpla cu sare . Omleta trebuie sa fie bine prajita , nu foarte moale .
Daca doriti ,pentru ometa se pot folosi chiar si doua oua . Eu am folosit doar un ou pentru ca doresc reduc aportul caloric si ouale din alimentatie ....
Vinetele se inteapa cu furculita din loc in loc si se ung cu ulei .
Prajiti vinetele intr-un Wok incapator cu capacul pus .
Din gand in cand intoarceti vinetele sa se patrunda pe toate partile .
Respectand acest procedeu vinetele vor fi coapte foarte repede si miezul lor va...
Se scurge varza murata de zeama .Se desfac frunzele.
Fiecare frunza se curata de nervurile mai groase si se imparte in doua .
Pasatul se spala bine din mai multe ape si se lasa la hidratat .
Pregatiti vasul roman: se pune cu apa in el sa stea macar o ora la hidratare .
Ceapa rosie se...
Pestele l-am spalat si l-am tamponat de excesul de umiditate.
Se portioneaza fileul de somon in bucati de maximum 3 degete latime.
Somonul astfel portionat va fi mai usor de manipulat la prajire si nu se va sfarma .
Sarati si condimentati pestele cu ghimbir si chilli .
Stropit pestele...
Ciorba de curcan cu mazare, galuste si smantana
Legumele se curata si se spala .Ceapa se toaca marunt . Morcovul fiind mai mare se taie jumatati de rondele . Restul legumelor se taie cubulete. Sotati usor legumele in ulei. Sarati si turnati deasupra 3 litrii de apa . Puneti la fiert pieptul de curcan si...
Chifle cu iaurt grecesc si lapte
Pentru inceput se amesteca laptele cu drojdia, zaharul si doua linguri din faina alba. Iaurtul trebuie scos din frigider si lasat sa fie la temperatura camerei. Laptele trebuie sa fie usor caldut ca sa poata activa drojdia. Veti observa ca in 10-15 minute deja lucreaza...
Salata de rucola cu friptura de porc
Spalati legumele si rucola . Zvantati rucola sau o puneti intr-un strecurator . Taiati rondele ridichile . Taiati rosiile in bucati mai mici . Taiati cubulete friptura de porc . Amestecati toate ingredientele . Asezonati cu uleisi zeama de lamie ....
Piept de pui cu mozzarella
Pieptul de pui se spala si se taie feliute . Taiati pieptul de pui perpendicular pe fibra de carne nu pe lungime . Pateti usor bucatile de carne . Intr-un bol puneti ouale , sarea si condimentele si e amestecati . Dati bucatile de pui prin amestecul cu ou si...
Peste si lapti - la tigaie
Bucatile de peste si laptii se spala . Pestele si laptii se usuca cu prosoape de hartie care vor absorbi umiditatea . Curatati usturoiul . Puneti ulei in tigaie si cateii de usturoi intregi. Sarati pestele si laptii usor si le puneti la prajit in uleiul...
Ciorba de peste cu dovlecel
Capetele si cozile de peste se spala si se pun la fiert in 2 l apa cu sare , otet mere ,foie de dafin si boabe de piper . Lasati sa fiarba 15 minute si strecurati zeama prin strecuratoare . Alegeti carnea de peste de pe oae si o introduceti la sfarsitul prepararii in apoi in zeama ....
Pulpe de pui picante cu bere si stafide
Pulpele de pui se taie in doua, se curata si se spala. Se asaza carnea intr-un vas de ceramica termorezistent. Se condimenteaza cu sare, piper, chilli, ierburi de Provence si boia dulce de ardei. Adaugati stafidele si caciulia de usturoi taiata in doua....
Aperitive de sarbatoare
Feliati salamul .Aceasta dupa ce l-ati curatat de membrana . Taiati marunt jambonuul . Spalati legumele si fructele. Bilutele de mozzarella se scot din saramura si se rostogolesc prin mixul de seminte . Scurgeti maslinele din saramura . Taiati rondele ardeiul...
Tocanita cu carnati afumati de casa
Ceapa se curata si se toaca marunt . Problema a fost sa gasesc in casa ceapa mai deschisa la culoare . Este indicata cea galbena. Carnatii se pun la prajit in ulei impreuna cu ceapa . Cand ceapa devine sticloasa si carnatii au inceput sa elibereze gustul lor bun , se...
Supa de vitel cu gulie
Se curata gulia , doar de partea mai tare ,opusa coditelor .Pentru ca a avut coaja cruda , eu nu am curatat gulia de coaja . Taiati patrate gulii . Maruntiti si tulpinile frunzelor . Frunzele se vor aduga la sfarsitul prepararii , pentru prospetime . Se curata ceapa ,...
Muschiulet de porc cu orez
Muschiuletul de porc se feliaza , se condimenteaza cu sare si piper . Initial am dorit sa-l marinez si cu ulei si cimbru verde . Mai apoi mi-am dat seama ca nu o sa termin masa in timp optim . Am scos mazarea verde de la congelat . Am curatat repede o ceapa...
Franzele cu bere
Pregatiti ingredientele . Cantariti faina si fulgii de ovaz. Berea trebuie sa fie calduta . Pentru inceput am adus berea de pe balcon si am pus-o pe calorifer sa se incalzeasca putin. Am folosit pentru framntare si dospit ,masina de paine Tefal , program nr.16....
Chiftelutele Nadiei -chiftelute-n covrigei
Preparati o pasta din carnea tocata [ materialul pentru carnati ] in care amestecati ou , pesmet , boia si pudra de chilli . Covrigeii se inmoaie in lapte .Nu trebuie lasati prea mult. Formati mici bile de marimea aproximativa a covrigeilor . Daca este necesar umeziti mainile...
Supa casei
Legumele se curata se spala si se lasa intregi. Lasati coada de vitel sa stea in apa rece macar o ora inainte de pregatire. Prin acest procedeu iese sangele din carne si nu va mai fi necesar sa spumati zeama. Puneti la fiert coada de vitel impreuna cu legumele, sare, piper si...
Pui in aluat de bere
Se bat ouale spuma si se amesteca cu bere si putina sare . Adaugati pe rand faina alba si omogenizati . Alegeti carnea de pui de pe oase . Nu o maruntiti .Pe cat posibil o lasati fasii . Se condimenteaza carnea de pui cu sare , piper si oregano uscat maruntit....
Salata calda cu fusilli, fasole verde si carnita de vitel
Carnea de vitel a fost fiarta intr-o supa limpede cu legume. Lasati carnea sa se raceasca . Decongelati fasolea verde . A mea era cu pastai intregi si am taiat-o mai marunt,respectiv in trei. Spalati legumele si le curatati ardeii si ceapa. Taiati cubulete ardeii iar...
Muschiulet de vitel cu piper rosu si salvie
Carnea de vitel se portioneaza in felii nu foarte subtiri . Carnea se pune la prajit in uleiul amestecat cu unt . Usturoiul se curata ,se taie si se pune peste carne . Presarati pe deasupra salvia uscata si boiaua afumata . Prajiti muschiuletul de...
Salata de vinete cu pesto
Vinetele se inteapa cu furculita din loc in loc si se ung cu ulei . Prajiti vinetele intr-un Wok incapator cu capacul pus . Din gand in cand intoarceti vinetele sa se patrunda pe toate partile . Respectand acest procedeu vinetele vor fi coapte foarte repede si miezul lor va...
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
Spalati carnea si o stergeti de apa. Pregatiti ingredientele pentru umplere. Feliati in baghete ardeiul si cascavalul. Introduceti in fiecare bucata de carne carnaciori, ardei si cascaval. Ungeti bucatile de carne cu unamestec format din iaurt, mustar, usturoi,...
Ciuperci umplute cu ou, jambon si branzeturi
Ciupercile se curata de codite si se limpezesc repede prin jet de apa rece . Daca sunt proaspete si curate eu nu curat ciupercile de pelite . Jambonul se curata de partea grasa si se taie cubulete . Branza Cheddar se razuieste . Se bat ouale spuma , se sareaza, se...
Dovlecel pane cu bere
Dovlecelul se feliaza , nu foarte subtire .Sarati . Se bat cu telul doua oua , se adauga berea si sarea . Adaugati faina ,cate putin , amestecand . Trebuie sa obtineti un aluat putin mai gros decat cel de clatite . Se dau feliile de dovlecel prin faina alba si...
Salata cu trei feluri de icre
Icrele de salau se curata de pielite.Se spala in strecuratoare cu apa rece si se lasa sa se scurga . Aceiasi operatiune se face si cu icrele din conserva . Am dat icrele cate 15 secunde succesiv la cuptorul cu microunde pana au inceput sa-si schimbe culoarea. Imi plac...
Tagliatelle cu broccoli, cheddar si sticks
Tagliatelle se pun la fiert in apa cu sare . Apa trebuie sa clocoteasca . Fierbeti respectand instructiunile de pe ambalaj . Clatiti cu apa rece si scurgeti in strecuratoare . Se taie buchetelele de broccoli in jumatati ,se pun intr-un bol adecvat cu 100 ml apa si se dau la...
Salata cu oua, cascaval si frunze verzi
Salata verde si frunzele se spala si se scurg de excesul de lichid . Salata verde se taie fasii. Ouale se sparg intr-un mic bol [ ce poate fi folosit la cuptorul cu microunde ] si se da 2-3 minute la cuptorul cu microunde. Se scurg ouale de apa in care s-au pregatit ....
Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra
Bucata de jambon se pune la fiert in zeama de varza acra indoita cu apa . Se aduga ardeiul iute , foia de dafin ,piperul si caciulia de usturoi taiata inpatru . Eu am fiert o ora si jumatate pentru ca soricul era destul de uscat . Se lasa jambonul sa se raceasca pana a doua...
Paine cu secara si graham
Pentru framntarea aluatului folosesc masina de paine Tefal . Pregatiti si cantariti fainurile si apa . Faina se poate pune intrun bol mare si se rasfira cu ajutorul unui tel ca sa se aereze. Este o metoda buna care inlocuieste cernerea , Se pune in cuva masinii...
Orez in stil chinezesc
Pentru inceput se sparge oul , se bate si se face o omleta simpla cu sare . Omleta trebuie sa fie bine prajita , nu foarte moale . Daca doriti ,pentru ometa se pot folosi chiar si doua oua . Eu am folosit doar un ou pentru ca doresc reduc aportul caloric si ouale din alimentatie ....
Salata de vinete cu praz si patrunjel
Vinetele se inteapa cu furculita din loc in loc si se ung cu ulei . Prajiti vinetele intr-un Wok incapator cu capacul pus . Din gand in cand intoarceti vinetele sa se patrunda pe toate partile . Respectand acest procedeu vinetele vor fi coapte foarte repede si miezul lor va...
Sarmalele casei
Se scurge varza murata de zeama .Se desfac frunzele. Fiecare frunza se curata de nervurile mai groase si se imparte in doua . Pasatul se spala bine din mai multe ape si se lasa la hidratat . Pregatiti vasul roman: se pune cu apa in el sa stea macar o ora la hidratare . Ceapa rosie se...
Somon cu mandarine in stil asiatic
Pestele l-am spalat si l-am tamponat de excesul de umiditate. Se portioneaza fileul de somon in bucati de maximum 3 degete latime. Somonul astfel portionat va fi mai usor de manipulat la prajire si nu se va sfarma . Sarati si condimentati pestele cu ghimbir si chilli . Stropit pestele...