Costite si ceafa de porc cu salvie si cartofi zdrobiti

de mihaelar63 in Porc, 23 Dec 2019 | 2663 vizualizari

 

 Dupa ce ne-am pus pofta in cui, acum purcelul este la putere . Avem carne proaspata sacrificata in gospodarie . Salvia este un condiment foarte potrivit cu carnea de porc . Parca si cu mai mare placere folosesc  salvia cu gandul la cele doua superbe tufe din gradina .Trucul cu cartofii zdrobiti l-am vazut la dragutul de Jamie Oliver.L-am incercat si mi-a placut .
 ,,Bunatati pentru Craciun "

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg costita si ceafa proaspata de porc
  • 1.5 kg cartofi fierti in coaja
  • 100 ml ulei -optional
  • 2 caciulii usturoi
  • 2 linguri pasta ardei cu telina -productie proprie
  • 2 lingurite dulceata ardei
  • 2 linguri salvie uscata si maruntita
  • 2 tije de busuioc uscat
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • piper
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costite si ceafa de porc cu salvie si cartofi zdrobiti:

  1.  Carnea de porc portionata se pune in tava .
  2. Se sareaza .se pipareaza si se pune deasupra pasta de ardei si dulceata de ardei iute .
  3. Caciuliile de usturoi se curata de mustati , se spala , se taie in doua si se pun in tava .
  4. Presarati salvia uscata , adugati busuiocul si turnati deasupra ulei si  apa calda cat sa acopere carnea.
  5. Daca observati ca aveti o carne mai grasa nu mai puneti ulei , ea va elibera suficienta grasime .
  6. Dati carnea la cuptor la 200 grade pana cand incepe sa se rumeneasca .
  7. Intre timp curati cartofii . Se pun cartofii in tava si se zdrobesc usor cu furculita sau cu o paleta de inox .
  8. Intorceti carnea si o asezati peste cartofi .
  9. Se seteaza temperatura la full grill 280 grade .
  10. In 5-10 minute se obtine o costita rumena .
  11. Supravegheati cocerea atent pentru ca exista riscul la aceasta temperatura mare de 280 grade sa va alegeti cu un preparat ,, prea bronzat ".
  12. Gustati si sarati/piparati daca mai este nevoie .
  13. Presarati peste cartofi din belsug patrunjel verde tocat .
  14. Serviti alaturi muraturile preferate .

TIPS-URI

1

Supravegheati cocerea atent pentru ca exista riscul la aceasta temperatura mare de 280 grade sa va alegeti cu un preparat ,, prea bronzat ".

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite si ceafa de porc cu salvie si cartofi zdrobiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu costita afumata