Desert prajitura cu mere

de - Andreea - in Prajituri, 18 Mai 2018 | 5821 vizualizari

 

O prajitura rapida !

 

INGREDIENTE

  • 120 gr faina tip '00'
  • 30 gr migdale
  • 30 gr alune de padure
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 80 gr unt
  • 80 ml apa
  • 1 plic praf de copt
  • 1-2 mere
  • zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Punem intr-un bol zaharul si ouale si mixam cu ajutorul unui mixer pana ce zaharul este topit.

Adaugam apa si mixam in continuare.

Punem apoi faina, untul la temperatura camerei si praful de copt. Mixam in continuare. 

Alunele de padure si migdalele le macinam fin, dupa care le punem in compozitia din bol. Amestecam bine toate ingredientele.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si turnam compozitia.

Curatam merele de coaja, inlaturam cotorul si feliem felii nu foarte subtiri.

Asezam feliile de mar pe toata suprafata.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C, pentru aproximativ 30 minute.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca si presaram zahar pudra.

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Untul poate fi inlocuit cu margarina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (33)

miki_a 1

26.05.2018, 06:16

Ce pufoșenie delicioasă!

- Andreea - 1

26.05.2018, 10:18

Tava e micuta...cred 24 cm ...

trifadalia 1

19.06.2018, 10:11

imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu glazura ciocolatoasa(de post)