Vinetele se inteapa din loc in loc cu furculita , se ung cu ulei de masline si se prajesc intr-o tigaie sub capac pana se inmoaie .
Aceasta operatiune se desfasoara foarte repede si veti obtine dupa ce curatati coaja , miez de vanata frumos , curat si alb .
Tocati jumatate din...
Jambonul se taie cubulete si se prajeste direct in tigaia teflonata .
Puneti la fiert apa cu sare .Decongelati fasolea verde .
Cand apa da in clocot se fierb tortellini in acelasi timp cu fasolea verde .
Aceasta operatiune va scurta timpul de preparare . Nu mai este nevoie sa...
Bucata de piept se taie in bucati de marimea unei cutiute de chibrituri .
Se pune carnea impreuna cu un jumatate pahar cu apa in vasul aparatului de gatit .
Eu prepar jumari in Multicookerul Philips pentru ca nu este nevoie sa le pazesc ,. Setez aparatul si stiu ca nu exista...
Incalziti o tigaie cu ulei in ea .
Curatati spalati si taiati rondele cartofii . Spalati si taiati rondele rosiile .
Cotletele de porc se sareaza si se prajesc usor cate 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumenesc .
Cotletele se vor praji si va rezulta grasime cu gust...
Curatati si spalati legumele .Spalati spanacul si-l scurgeti de apa .
Morcovii se taie pe jumatate pe lungime si apoi se feliaza .
Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Ardeiul s e taie cubulete .
Caliti usor ceapa si usturoiul in ulei .
Tot acum puneti slaninuta sa-si...
Pastele se fierb in apa clopcotita cu sare , respectand instructiunile de pe ambalaj.
Scurgeti pastele intr-o strecuratoare si le clatiti cu apa rece.
Broccolini se pun intr-un bol de portelan sau intr-un vas special pentru cuptorul cu microunde .
Umeziti broccolini cu...
Se bat oule spuma impreuna cu sare, pudra de turmeric, piper si chilli.
Feliati salamul. Taiati cubulete cascavalul.
Se taie ceapa rosie rondele si rosiile se feliaza.
Se pulverizeaza o tava non-aderenta cu ulei.
Daca feliile de paine sunt prea tari le lasati putin sa...
Baconul se taie cubulete .
Crevetii si mazarea verde se pune la dezghetat .
Taiteii noodles se fierb in apa cu sare , respectand instructiunile de pe ambalaj .
Fierbeti usor mazarea verde si o scurgeti de apa fierbinte . Apoi o clatiti cu apa foarte rece sa-si pastreze culoarea verde ....
Morcovii se taie dupa preferinta . Ceapa se toaca marunt .
Zucchini se taie cuburi potrivit de mari .
Sotati legumele in ulei usor .Sarati .
Rosiile setaie marunt si se blendeaza.
Puneti rosiile sa se caleasca impreuna cu legumele .
Adugati boia de ardei...
Pastravii se curata de solzi si intestine. Se spala bine.
Facand doua incizi pe interior la capete se poate scaote sirea spinarii . Asta doar daca doriti .
Se sareaza binepestele si se unge cu boia , harisa ,pudra de usturoi ulei de masline si sos habanero .
Lasati...
Carnea se feliaza .
Cartofii se taie rondele mai grosute , se spala si se aseaza intr-o tava mare .
Distribuiti deasupra cartofilor canea si morcovii decongelati .
Caciuliile de usturoi se taie in jumatati si se pun din loc in loc in tava .
Deasupra distribuiti si...
Ficateii si pieptul taiat cuburi se pune sa se caleasca in ulei .
Se stinge cu brandy. Se pune untul la topit.
Puneti acum la sotat ceapa si usturoiul tocate marunt .
Se adauga boiaua si crenguta de cimbru .
Cand ficateii si pieptul de pui sunt patrunse se trage tigaia...
Morcovii se curata, se taie rondele si se pun la fiert in oala cu apa .
Adaugati pieptul de curcan taiat cuburi.
Decongelati mazarea verde .
Dupa 15 minute se pun ciupercile feliate. Sarati.
Cand aceste ingrediente sunt fierte se pune mazarea verde boabe....
Conopida fiarta se toaca marunt .
Merele se taie cubulete .
Amestecati intr-un vas branzica Fagaras cu sana , ulei , sare zeama de lamaie si piper .
Adugati acum si patrunjelul verde tocat .
Incorporati in acest amestec conopida , cubuletele de mere si alunele ....
Pieptul de curcan se taie cuburi si se prajeste in tigaia cu ulei pana incepe sa se albeasca.
Gogosarul se taie marunt.
Usturoiul se curata si se toaca marunt.
Adaugati acum gogosarul si usturoiul curatat. Sarati!
Se pune fasolea verde si o jumatate de cana cu...
Carnea de vacuta se taie cuburi.
Guliile se curata, se spala si se taie cubuletee.
Ardeii , ceapa si morcovi se curata, se spala si se toaca mai marunt .
Sotati in ulei ceapa, morcovii si ardeii . Sarati .
Adaugati guliile , carnea si cimbrisorul tocat .
Carnea...
Cum se prepara Reteta gustoasa de peste cu legume la tava
Pestele se spala si se portioneaza dupa preferinta. Sarati.
Nu vorbim despre curatatul pestelui pentru ca am specialistul personal caruia iiplace sa curete el pestele .
Legumele se curata , se spala si se taie marunt , sau si mai...
Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt.
Puiul se spala, se portioneaza si se pune la prajit in untura. Sarati.
O lingura de untura va fi suficienta , puiul gras va mai elibera si el grasime .
Cand puiul incepe sa se albeasca se trage intr-o parte a cratitei ....
Capetele si cozile de peste se spala bine cu apa rece si se fierb 15 minute in apa sarata cu foaie de dafin .
Se strecoara zeama si se aduga in ea pestele curatat de oase .
Este recomandat blendarea acestui,, bulion "'-zeama de peste .
Eu nu am blendat pentru ca prin...
Costita de vita se portioneaza si se pune intr-un vas incapator .Sarati .
Curatati ceapa si usturoiul .
Taiati rondele , feliati ,ceapa , portocala si usturoiul .
Legumele si portocala , astfel feliate se distribuie peste carne .
Infierbantati bere rosie si...
Se prepara o mamaliga moale din 500 gr malai grisat .
Nu uitati sa sarati apa in care fierbeti malaiul .
Taiati slaninuta feliute sau daca doriti ,, soldatei "'
Rumeniti slaninuta afumata in untura proaspata de porc .
Eu tocmai facem niste jumari .
Opriti...
Carnea de vitel se taie cuburi.
Legumele se curata si se spala .
Ceapa si usturoiul se toaca marunt .Morcovul se taie rondele .
Sotati usor ceapa si usturoiul in uleisi in unt topit .Sarati
Adugati cuburile de carne si le lasati sa se rumeneasca .
SE aduga morcovul , faiana alba si...
Vinetele coapte se curata de coaja si se toaca marunt.
Intr-un bol amestecati uleiul de masline cu pasta tahini, zeama de lamaie.
Dati usturoiul prin presa speciala. Sarati.
Prin amestecare incorporati vinetele tocate, zeama de lamaie si usturoiul.
Gustati si dregeti...
Iata cum se prepara Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui
Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare si foile de dafin.
Dupa 10 minute se adauga la fiert pieptul de pui pe care eu l-am taiat fasii.
Pieptul de pui taiat ingrijit va arata mai...
Broccoli se fierbe in apa clocotinda, sarata, timp de 4 minute. Se scoate cu o paleta in apa foarte rece, pentru a-si pastra culoarea vie.
Preparati un sos -dresing prin amestecare cu ingredientele date.
Carnea se feliaza si se prajeste in putin ulei, pe ambele parti devine pana...
Iepurele se spala foarte bine , se portioneaza bucati si se usuca de excesul de umiditate .Sarati.
Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare , tip Wok , si se arunca inea cateii de usturoi , foile de dafin si crenguta de rozmarin .
Usturoiul nu trebuie curatat , se va scoatedupa...
Pentru inceput se prepara compozitia pentru perisoare amestecand toate ingredientele date pana la omogenizare .
Carnea pregatita pentru perisoare se pune la rece .
Legumele se curata , se spala si se taie grosier .
Ceapa , morcovii si telina se maruntesc cu ajutorul robotului...
Conopida se desface buchetelle si se fierbe in apa cu bicarbonat de sodiu.
Bicarbonatul de sodiu pus in apa de fiert, va albi conopida si o va face mai usor digerabila.
Dupa fierbere se clateste conopida cu apa rece.
Frunzele crude si proaspete ce imbraca conopida, nu se...
Pentru inceput se caleste ceapa taiata pestisori in ulei .
Adugati morcovii maruntiti dupa preferinta . Sarati .
Cartofii si vanata se taie cuburi si se pune la mancare .
Se pune pasta de rosii si cea de ardei si se amesteca .
Completati cu apa sa treaca cu doua degete...
Pregatiti borcane curate , spalate si sterilizate la cuptor sau la microunde . Ardeii se spala si se curata de eventuala codita uscata .
Se introduc ardeii in borcan in pozitie verticala.
Asezati printre ardei boabe de stafide. Puneti sarea.
Infierbantati otetul....
Salata turceasca de vinete cu nuci, rodie si menta
Vinetele se inteapa din loc in loc cu furculita , se ung cu ulei de masline si se prajesc intr-o tigaie sub capac pana se inmoaie . Aceasta operatiune se desfasoara foarte repede si veti obtine dupa ce curatati coaja , miez de vanata frumos , curat si alb . Tocati jumatate din...
Tortellini cu sos cheddar, jambon si fasole verde
Jambonul se taie cubulete si se prajeste direct in tigaia teflonata . Puneti la fiert apa cu sare .Decongelati fasolea verde . Cand apa da in clocot se fierb tortellini in acelasi timp cu fasolea verde . Aceasta operatiune va scurta timpul de preparare . Nu mai este nevoie sa...
Jumari extra
Bucata de piept se taie in bucati de marimea unei cutiute de chibrituri . Se pune carnea impreuna cu un jumatate pahar cu apa in vasul aparatului de gatit . Eu prepar jumari in Multicookerul Philips pentru ca nu este nevoie sa le pazesc ,. Setez aparatul si stiu ca nu exista...
Cotlete de porc cu tomate si seminte de pin
Incalziti o tigaie cu ulei in ea . Curatati spalati si taiati rondele cartofii . Spalati si taiati rondele rosiile . Cotletele de porc se sareaza si se prajesc usor cate 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumenesc . Cotletele se vor praji si va rezulta grasime cu gust...
Supa cu baby spanac si smantana
Curatati si spalati legumele .Spalati spanacul si-l scurgeti de apa . Morcovii se taie pe jumatate pe lungime si apoi se feliaza . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Ardeiul s e taie cubulete . Caliti usor ceapa si usturoiul in ulei . Tot acum puneti slaninuta sa-si...
Penne rigati cu broccolini si sprot afumat
Pastele se fierb in apa clopcotita cu sare , respectand instructiunile de pe ambalaj. Scurgeti pastele intr-o strecuratoare si le clatiti cu apa rece. Broccolini se pun intr-un bol de portelan sau intr-un vas special pentru cuptorul cu microunde . Umeziti broccolini cu...
Paine in ou imbunatatita, la cuptor
Se bat oule spuma impreuna cu sare, pudra de turmeric, piper si chilli. Feliati salamul. Taiati cubulete cascavalul. Se taie ceapa rosie rondele si rosiile se feliaza. Se pulverizeaza o tava non-aderenta cu ulei. Daca feliile de paine sunt prea tari le lasati putin sa...
Creveti cu noodles si mazare verde
Baconul se taie cubulete . Crevetii si mazarea verde se pune la dezghetat . Taiteii noodles se fierb in apa cu sare , respectand instructiunile de pe ambalaj . Fierbeti usor mazarea verde si o scurgeti de apa fierbinte . Apoi o clatiti cu apa foarte rece sa-si pastreze culoarea verde ....
Supa de rosii cu zucchini si galuste de gris
Morcovii se taie dupa preferinta . Ceapa se toaca marunt . Zucchini se taie cuburi potrivit de mari . Sotati legumele in ulei usor .Sarati . Rosiile setaie marunt si se blendeaza. Puneti rosiile sa se caleasca impreuna cu legumele . Adugati boia de ardei...
Pastrav curcubeu picant -crocant
Pastravii se curata de solzi si intestine. Se spala bine. Facand doua incizi pe interior la capete se poate scaote sirea spinarii . Asta doar daca doriti . Se sareaza binepestele si se unge cu boia , harisa ,pudra de usturoi ulei de masline si sos habanero . Lasati...
Friptura cu pulpa de porc, cartofi si morcovi
Carnea se feliaza . Cartofii se taie rondele mai grosute , se spala si se aseaza intr-o tava mare . Distribuiti deasupra cartofilor canea si morcovii decongelati . Caciuliile de usturoi se taie in jumatati si se pun din loc in loc in tava . Deasupra distribuiti si...
Aperitiv bruschete cu pate de ficat de pui
Ficateii si pieptul taiat cuburi se pune sa se caleasca in ulei . Se stinge cu brandy. Se pune untul la topit. Puneti acum la sotat ceapa si usturoiul tocate marunt . Se adauga boiaua si crenguta de cimbru . Cand ficateii si pieptul de pui sunt patrunse se trage tigaia...
Ciorba de curcan cu mazare verde si ciuperci
Morcovii se curata, se taie rondele si se pun la fiert in oala cu apa . Adaugati pieptul de curcan taiat cuburi. Decongelati mazarea verde . Dupa 15 minute se pun ciupercile feliate. Sarati. Cand aceste ingrediente sunt fierte se pune mazarea verde boabe....
Salata de conopida Fagaras
Conopida fiarta se toaca marunt . Merele se taie cubulete . Amestecati intr-un vas branzica Fagaras cu sana , ulei , sare zeama de lamaie si piper . Adugati acum si patrunjelul verde tocat . Incorporati in acest amestec conopida , cubuletele de mere si alunele ....
Tigaie rapida cu piept de curcan si fasole verde
Pieptul de curcan se taie cuburi si se prajeste in tigaia cu ulei pana incepe sa se albeasca. Gogosarul se taie marunt. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Adaugati acum gogosarul si usturoiul curatat. Sarati! Se pune fasolea verde si o jumatate de cana cu...
Ciorba de vacuta cu gulioare si iaurt
Carnea de vacuta se taie cuburi. Guliile se curata, se spala si se taie cubuletee. Ardeii , ceapa si morcovi se curata, se spala si se toaca mai marunt . Sotati in ulei ceapa, morcovii si ardeii . Sarati . Adaugati guliile , carnea si cimbrisorul tocat . Carnea...
Reteta gustoasa de peste cu legume la tava
Cum se prepara Reteta gustoasa de peste cu legume la tava Pestele se spala si se portioneaza dupa preferinta. Sarati. Nu vorbim despre curatatul pestelui pentru ca am specialistul personal caruia iiplace sa curete el pestele . Legumele se curata , se spala si se taie marunt , sau si mai...
Tocanita de pui cu lapte
Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt. Puiul se spala, se portioneaza si se pune la prajit in untura. Sarati. O lingura de untura va fi suficienta , puiul gras va mai elibera si el grasime . Cand puiul incepe sa se albeasca se trage intr-o parte a cratitei ....
Sopa de peixe -supa de peste portugheza
Capetele si cozile de peste se spala bine cu apa rece si se fierb 15 minute in apa sarata cu foaie de dafin . Se strecoara zeama si se aduga in ea pestele curatat de oase . Este recomandat blendarea acestui,, bulion "'-zeama de peste . Eu nu am blendat pentru ca prin...
Costita de vacuta marinata in bere irlandeza
Costita de vita se portioneaza si se pune intr-un vas incapator .Sarati . Curatati ceapa si usturoiul . Taiati rondele , feliati ,ceapa , portocala si usturoiul . Legumele si portocala , astfel feliate se distribuie peste carne . Infierbantati bere rosie si...
Cozonac de mamaliga cu patru feluri de branza si ceapa verde
Se prepara o mamaliga moale din 500 gr malai grisat . Nu uitati sa sarati apa in care fierbeti malaiul . Taiati slaninuta feliute sau daca doriti ,, soldatei "' Rumeniti slaninuta afumata in untura proaspata de porc . Eu tocmai facem niste jumari . Opriti...
Blanquette de veau -tocana frantuzeasca de vitel
Carnea de vitel se taie cuburi. Legumele se curata si se spala . Ceapa si usturoiul se toaca marunt .Morcovul se taie rondele . Sotati usor ceapa si usturoiul in uleisi in unt topit .Sarati Adugati cuburile de carne si le lasati sa se rumeneasca . SE aduga morcovul , faiana alba si...
Baba Ganoush-salata de vinete orientala
Vinetele coapte se curata de coaja si se toaca marunt. Intr-un bol amestecati uleiul de masline cu pasta tahini, zeama de lamaie. Dati usturoiul prin presa speciala. Sarati. Prin amestecare incorporati vinetele tocate, zeama de lamaie si usturoiul. Gustati si dregeti...
Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui
Iata cum se prepara Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare si foile de dafin. Dupa 10 minute se adauga la fiert pieptul de pui pe care eu l-am taiat fasii. Pieptul de pui taiat ingrijit va arata mai...
Salata cu carne si broccoli
Broccoli se fierbe in apa clocotinda, sarata, timp de 4 minute. Se scoate cu o paleta in apa foarte rece, pentru a-si pastra culoarea vie. Preparati un sos -dresing prin amestecare cu ingredientele date. Carnea se feliaza si se prajeste in putin ulei, pe ambele parti devine pana...
Coniglio al forno -iepure la cuptor
Iepurele se spala foarte bine , se portioneaza bucati si se usuca de excesul de umiditate .Sarati. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare , tip Wok , si se arunca inea cateii de usturoi , foile de dafin si crenguta de rozmarin . Usturoiul nu trebuie curatat , se va scoatedupa...
Ciorba de perisoare cu leustean
Pentru inceput se prepara compozitia pentru perisoare amestecand toate ingredientele date pana la omogenizare . Carnea pregatita pentru perisoare se pune la rece . Legumele se curata , se spala si se taie grosier . Ceapa , morcovii si telina se maruntesc cu ajutorul robotului...
Salata de conopida cu rosii uscate si cabanos
Conopida se desface buchetelle si se fierbe in apa cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu pus in apa de fiert, va albi conopida si o va face mai usor digerabila. Dupa fierbere se clateste conopida cu apa rece. Frunzele crude si proaspete ce imbraca conopida, nu se...
Mancarica cu cartofi, vinete si ovaz
Pentru inceput se caleste ceapa taiata pestisori in ulei . Adugati morcovii maruntiti dupa preferinta . Sarati . Cartofii si vanata se taie cuburi si se pune la mancare . Se pune pasta de rosii si cea de ardei si se amesteca . Completati cu apa sa treaca cu doua degete...
Ardei iuti cu stafide - marinati in otet
Pregatiti borcane curate , spalate si sterilizate la cuptor sau la microunde . Ardeii se spala si se curata de eventuala codita uscata . Se introduc ardeii in borcan in pozitie verticala. Asezati printre ardei boabe de stafide. Puneti sarea. Infierbantati otetul....