Tagliatelle în sos cremos cu salvie crocantă și alune de pădure

de Satisfyyourcravings in Paste, 5 Apr 2014 | 3169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame tagliatelle
  • 50 grame bacon/ pancetta
  • 8 frunze de salvie
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingură de făină
  • 1 cană lapte
  • 1/2 cană smântână pentru gătit
  • 1 linguriță fulgi de chili
  • 2 linguri alune de pădure, mărunțite
  • 1 mână parmezan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle în sos cremos cu salvie crocantă și alune de pădure:

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Într-o tigaie, se prăjește baconul/ pancetta până devine crocant/ă. Se scoate pe un prosop de hârtie. 

Se adaugă, în tigaie 1 lingură de unt. Se adaugă frunzele de salvie și se prăjesc 30 de secunde pe parte. Se scot pe un prosop de hârtie. 

Se adaugă untul rămas, în tigaie și când nu mai face spumă, se adaugă făina. Se amestecă cu un tel pentru a forma un roux. Se lasă la foc mediu spre mare până devine ușor arămiu. Se toarnă laptele, fulgii de chili și smântâna și se gătește până se îngroașă. Se adaugă parmezanul și alunele de pădure, apoi pastele. 

Daca sosul este prea gros, se mai adaugă puțin lapte. Se servesc împreună cu pieptul de pui învelit în Pancetta cu salvie si mere (http://www.bucataras.ro/retete/piept-de-pui-invelit-in-pancetta-cu-salvie-si-mere-58713.html), salvie crocantă, parmezan și alune de pădure. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle în sos cremos cu salvie crocantă și alune de pădure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rigatoni cu creveti si scoici