Stir-fry picant de porc cu susan și mandarine

de Satisfyyourcravings in Porc, 6 Apr 2014 | 4746 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 grame mușchi de porc, tăiat fâșii
  • 2 linguri ulei de susan
  • 200 ml sos thailandez dulce-picant
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri ghimbir proaspăt, ras
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • un vârf de linguriță de cuișoare
  • piper
  • 2 ardei portocalii, tăiați fâșii
  • 2 bak choi, tocate
  • semințe de susan
  • 2 mandarine, fără coajă, desfăcute în felii
  • ceapă verde
  • orez gătit, pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stir-fry picant de porc cu susan și mandarine:

Se încălzește uleiul într-o tigaie, la foc mare. Se pun fâșiile de carne la prăjit într-un singur strat pentru a căpăta o culoare ușor maronie. Se prăjesc pe toate părțile, apoi se scot pe o farfurie. 

Dacă este nevoie, se mai adaugă puțin ulei de susan în tigaie și apoi se adaugă ardeii. Se călesc câteva minute, până se înmoaie. Se adaugă carnea înapoi în tigaie, apoi ghimbirul. Se gătesc 30 de secunde. Se adaugă sosul thailandez, sosul de soia, scorțisoara, cuișoarele și piper și se lasă pe foc până când sosul se îngroașă. 

La final, se adaugă bak choy și se mai gătesc până se înmoaie. 

Se ia de pe foc și se adaugă feliile de mandarine. 

Se servește imediat cu semințe de susan, ceapă verde și orez gătit amestecat cu ulei de susan. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stir-fry picant de porc cu susan și mandarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc invelit in bacon si umplut cu carnat