Se prajeste felia de paine.
Se prajeste oul in putin ulei. dupa preferinte.
Se unge felia de paine cu iaurt (optional), se aseaza oul si rosia taiata, deasupra si se pudreaza cu sare si curry.
Se amesteca faina, malaiul si sarea.
Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile pana se obtine un aluat.
Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanta pana devine un aluat elastic si catifelat....
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se taie vinetele cuburi, se stropesc cu 3 linguri ulei de masline, sare si piper. Se aseaza intr-un singur strat, intr-o tava potrivita pentru cuptor si se coc 10 minute.
Intre timp se taie dovlecelul longitudinal in 2, apoi in felii, se...
Se taie capsunile in sferturi si se incalzesc intr-o craticioara la foc mediu spre mare, pana incep sa se inmoaie. Se paseaza usor cu o lingura sau o unealta pentru piure.
Se adauga semintele de chia si se mai lasa 7-8 minute, pana ajunge la consistenta dorita.
Se adauga miere sau...
Cartofii se taie in 8 si se amesteca cu sare, piper, putin ulei de masline si paprika. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, 30 de minute, pana sunt aurii si crocanti.
Pastravii se cresteaza din loc in loc si se ung cu ulei de masline, sare si piper. Se frig 6 minute pe...
Se divide mozzarella intre 2 felii de paine si se aseaza cate 4 frunze de busuioc deasupra. Se inchid sandvisurile cu celelalte felii de paine.
Se amesteca faina cu parmezanul.
Se bat ouale ca pentru omleta.
Se aseaza faina intr-o farfurie cu margini largi, la fel ca si ouale si...
Se inclazeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se tapeteaza o tava pentru cozonac/chec cu hartie de copt si se unge cu putin ulei de cocos.
Se toaca rubarba in bucati mici.
Se amesteca faina cu sare si praful de copt.
Se amesteca laptele de cocos cu ouale, folosind un...
Se amesteca 1 lingura de ulei de masline cu paprika, sare, piper, patrunjel, pudra de usturoi si oregano.
Se inveleste carnatul in Pancetta si si unge cu mixul obtinut anterior. Se lasa la marinat 2 ore.
Se gateste pe un gratar fierbinte, 10 minute, pana e complet gatit si...
Se fierbe sparanghelul 3 minute in apa cu sare. Se scurge, se clateste sub jet de apa rece si se transfera intr-o tigaie nonaderenta cu putin ulei de cocos. Se soteaza 1 minut, se adauga sare si piper si se transfera pe o farfurie.
Se inclazeste tortilla (optional) intr-o tigaie fara...
Se prajeste felia de paine.
Se toaca spanacul nu foarte fin si se soteaza intr-o tigaie nonaderenta 1 minut.
Intre timp, se bat ouale ca pentru omleta si se adauga peste spanac, impreuna cu Parmezanul.
Se amesteca cu o spatula timp de 20 de secunde, apoi se transfera pe...
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se ung somonul si sparanghelul cu ulei de masline si se presara cu sare si piper. Se aseza intr-o tava nu foarte mare si se coc 10-15 minute.
Cu ajutorul unei mandoline, se feliaza feniculul foarte fin. Cu ajutorul unui peeler, se taie...
Humus reteta
Sparanghelul se fierbe in apa cu sare 3 minute. Se scurge de apa, se clateste sub jet de apa rece si se transfera intr-o tigaie cu putin ulei de cocos. Se soteaza 2 minute. Se adauga sare si piper si se pastreaza la cald.
Se prajeste felia de paine si se unge cu hummus si...
Se amesteca faina cu sare si piper. Se adauga apoi laptele amestecat cu ouale si se amesteca pentru omogenizare. Se adauga mazarea, cartofii dulci, menta si busuiocul si se amesteca.
Se incalzeste o tigaie nonaderenta la foc mediu si se unge cu ulei.
Se adauga cate o lingura cu...
Se taie dovlecelul si cartoful dulce foarte fin, folosind o mandolina. Se feliaza usturoiul in felii subtiri.
Se incalzeste putin ulei de cocos intr-o tigaie la foc mediu spre mare si se adauga usturoiul, dovlecelul si cartoful dulce. Se soteaza pana se inmoaie 6-7 minute, in functie de...
Se taie ouale in jumatati longitudinal si se indeparteaza galbenusurile.
Se zdrobeste avocadoul cu o furculita si se amesteca cu galbenusurile sfaramate, maioneza, mustarul, sare si piper.
Cu o lingurita se aseaza mixul de avocado in adanciturile galbenusurilor din oua. ...
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se taie legumele panglici subtiri si lungi, folosind un peeler.
Se amesteca creme fraiche cu mustarrul.
Se unge o tava mica, rotunda, potrivita pentru cuptor, cu ulei de cocos.
Se aseaza foile de placinta, una cate una,...
Se decojesc portocalele si se taie felii transversal.
Se indeparteaza frunzele feliculului si se taie foarte fin, cu ajutorul unei mandoline si se pastreaza in apa rece cateva minute.
Intre timp, se taie ceapa foarte fin, folosind o mandolina. Se taie avocadoul cuburi.
Se...
Se fierbe lintea in multa apa, 15 minute, la foc mediu. Se scurge si se lasa la racit.
Intre timp, se toaca ceapa si morcovul marunt si se calesc in putin ulei de cocos, pana se inmoaie putin, 6 minute. Se adauga restul legumelor si se soteaza inca 3 minute.
Se adauga peste...
Se taie dovleacul cuburi si se amesteca cu paprika, ierburile si putin ulei de masline.
Se indeparteaza samburii maslinelor.
Se taie avocadoul cuburi.
Se amesteca toate ingredientele pentru dressing folosind un tel.
Se aseaza rucola pe un platou, apoi...
Se toaca usturoiul si chiliul si se soteaza in cateva linguri de ulei, la foc mediu. Se adauga semintele de mustar si se mai lasa 5 minute. Se indeparteaza de pe foc.
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se fierb in apa sarata 15-20 de minute. Se amesteca cu untul, sare, piper si...
Se amesteca si maruntesc toate ingredientele pentru blat cu ajutorul unui robot de bucatarie, pana devin o pasta omogena. Se transfera intr-o tava/vas dreptunghiular nu foarte mare si se preseaza bine, astfel incat toata baza vasului sa fie acoperita de un strat compact de compozitie.
Se...
Se amesteca uleiul cu sucul de lime, semintele de cumin, fulgii de chili, sare si piper. Se toarna mixul peste creveti si se amesteca.
Se lasa la marinat 20 de minute.
Se transfera intr-un vas potrivit pentur cuptor si se gatesc la 200 de grade Celsius 3-4 minute.
Se presara...
Se amesteca toate ingredinetele cu un tel.
Se pastreaza in frigider pana in momentul servirii.
Delicos cu pachetele de primavara sau carne de pui la gratar.
Se amesteca toate ingredientele cu ajutorul unui blender pana devin o crema omogena.
Se serveste cu cocoa nibs, fructe de padure, fulgi de cocos si fructe goji.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga turmericul, pudra de chili, garam masala, cuminul si semintele de fenugrek. Se prajesc pana devine o pasta aromatica.
Se adauga cartofii si se soteaza cateva minute, pana devin aurii.
Intre timp, se adauga in vasul unui blender...
Se prajesc feliile de paine, pana devin aurii, intr-o tigaie fara ulei.
Se zdrobeste avocadoul, cu o furculita si se amesteca cu maioneza. Se ung feliile de paine, pe o singura fata cu mixul acesta, se aseaza apoi, pe una din ele branza de capra si rucola. Se inchide sandvisul cu felia...
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi.
Se incalzesc 25 de grame de unt intr-o tigaie si se adauga cartofii.Se soteaza 1 minut. Se adauga 300 ml apa si se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand frecvent.
Se paseaza cartofii, pana se obtine un piure nu foarte fin. Se adauga...
Se amesteca toate ingredientele pentru sosul de iaurt si se pastreaza la frigider pana in momentul serviirii.
Se incalzeste uleiul de masline/cocos si untul intr-o cratita mica si se amesteca cu fulgii de chili si paprika.
Se prajesc ouale in foarte putin ulei 2-3 minute. ...
Se amesteca toate ingredientele pentru sosul Tzatziki si se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii.
Cu ajutorul unui blender se amesteca si maruntesc toate ingredienele pentru falafel. Se formeaa mici bile care se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade Ceslius pentru 20 de...
Toast cu oua de prepelita si curry
Se prajeste felia de paine. Se prajeste oul in putin ulei. dupa preferinte. Se unge felia de paine cu iaurt (optional), se aseaza oul si rosia taiata, deasupra si se pudreaza cu sare si curry.
Pizza cu ceapa caramelizata, branza albastra si rucola
Se amesteca faina, malaiul si sarea. Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile pana se obtine un aluat. Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanta pana devine un aluat elastic si catifelat....
Ratatouille cu tofu si gremoulata
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se taie vinetele cuburi, se stropesc cu 3 linguri ulei de masline, sare si piper. Se aseaza intr-un singur strat, intr-o tava potrivita pentru cuptor si se coc 10 minute. Intre timp se taie dovlecelul longitudinal in 2, apoi in felii, se...
Gem de capsuni cu Chia (ultra rapid)
Se taie capsunile in sferturi si se incalzesc intr-o craticioara la foc mediu spre mare, pana incep sa se inmoaie. Se paseaza usor cu o lingura sau o unealta pentru piure. Se adauga semintele de chia si se mai lasa 7-8 minute, pana ajunge la consistenta dorita. Se adauga miere sau...
Pastrav la gratar cu mujdei rosu de usturoi nou
Cartofii se taie in 8 si se amesteca cu sare, piper, putin ulei de masline si paprika. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, 30 de minute, pana sunt aurii si crocanti. Pastravii se cresteaza din loc in loc si se ung cu ulei de masline, sare si piper. Se frig 6 minute pe...
Mozzarella in Carrozza (Sandvis pane umplut cu Mozzarella)
Se divide mozzarella intre 2 felii de paine si se aseaza cate 4 frunze de busuioc deasupra. Se inchid sandvisurile cu celelalte felii de paine. Se amesteca faina cu parmezanul. Se bat ouale ca pentru omleta. Se aseaza faina intr-o farfurie cu margini largi, la fel ca si ouale si...
Chec cu Rubarba si Cocos (fara lactoza)
Se inclazeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se tapeteaza o tava pentru cozonac/chec cu hartie de copt si se unge cu putin ulei de cocos. Se toaca rubarba in bucati mici. Se amesteca faina cu sare si praful de copt. Se amesteca laptele de cocos cu ouale, folosind un...
Cartof umplut cu carnat in stil Bilthovense
Se amesteca 1 lingura de ulei de masline cu paprika, sare, piper, patrunjel, pudra de usturoi si oregano. Se inveleste carnatul in Pancetta si si unge cu mixul obtinut anterior. Se lasa la marinat 2 ore. Se gateste pe un gratar fierbinte, 10 minute, pana e complet gatit si...
Tortilla umpluta cu ton si legume
Se fierbe sparanghelul 3 minute in apa cu sare. Se scurge, se clateste sub jet de apa rece si se transfera intr-o tigaie nonaderenta cu putin ulei de cocos. Se soteaza 1 minut, se adauga sare si piper si se transfera pe o farfurie. Se inclazeste tortilla (optional) intr-o tigaie fara...
Toast cu oua cremoase si spanac
Se prajeste felia de paine. Se toaca spanacul nu foarte fin si se soteaza intr-o tigaie nonaderenta 1 minut. Intre timp, se bat ouale ca pentru omleta si se adauga peste spanac, impreuna cu Parmezanul. Se amesteca cu o spatula timp de 20 de secunde, apoi se transfera pe...
Somon cu sparanghel si salata de fenicul cu morcovi si castraveti
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se ung somonul si sparanghelul cu ulei de masline si se presara cu sare si piper. Se aseza intr-o tava nu foarte mare si se coc 10-15 minute. Cu ajutorul unei mandoline, se feliaza feniculul foarte fin. Cu ajutorul unui peeler, se taie...
Humus reteta, toast cu ou si avocado
Humus reteta Sparanghelul se fierbe in apa cu sare 3 minute. Se scurge de apa, se clateste sub jet de apa rece si se transfera intr-o tigaie cu putin ulei de cocos. Se soteaza 2 minute. Se adauga sare si piper si se pastreaza la cald. Se prajeste felia de paine si se unge cu hummus si...
Chiftele din cartofi dulci cu menta si mazare
Se amesteca faina cu sare si piper. Se adauga apoi laptele amestecat cu ouale si se amesteca pentru omogenizare. Se adauga mazarea, cartofii dulci, menta si busuiocul si se amesteca. Se incalzeste o tigaie nonaderenta la foc mediu si se unge cu ulei. Se adauga cate o lingura cu...
Mic dejun Superfood
Se taie dovlecelul si cartoful dulce foarte fin, folosind o mandolina. Se feliaza usturoiul in felii subtiri. Se incalzeste putin ulei de cocos intr-o tigaie la foc mediu spre mare si se adauga usturoiul, dovlecelul si cartoful dulce. Se soteaza pana se inmoaie 6-7 minute, in functie de...
Oua umplute cu avocado
Se taie ouale in jumatati longitudinal si se indeparteaza galbenusurile. Se zdrobeste avocadoul cu o furculita si se amesteca cu galbenusurile sfaramate, maioneza, mustarul, sare si piper. Cu o lingurita se aseaza mixul de avocado in adanciturile galbenusurilor din oua. ...
Tarta multicolora de legume cu creme fraiche si salvie
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se taie legumele panglici subtiri si lungi, folosind un peeler. Se amesteca creme fraiche cu mustarrul. Se unge o tava mica, rotunda, potrivita pentru cuptor, cu ulei de cocos. Se aseaza foile de placinta, una cate una,...
Salata de portocale cu fenicul si avocado
Se decojesc portocalele si se taie felii transversal. Se indeparteaza frunzele feliculului si se taie foarte fin, cu ajutorul unei mandoline si se pastreaza in apa rece cateva minute. Intre timp, se taie ceapa foarte fin, folosind o mandolina. Se taie avocadoul cuburi. Se...
Drob vegetarian cu sparanghel
Se fierbe lintea in multa apa, 15 minute, la foc mediu. Se scurge si se lasa la racit. Intre timp, se toaca ceapa si morcovul marunt si se calesc in putin ulei de cocos, pana se inmoaie putin, 6 minute. Se adauga restul legumelor si se soteaza inca 3 minute. Se adauga peste...
Salata de rucola cu dovleac copt
Se taie dovleacul cuburi si se amesteca cu paprika, ierburile si putin ulei de masline. Se indeparteaza samburii maslinelor. Se taie avocadoul cuburi. Se amesteca toate ingredientele pentru dressing folosind un tel. Se aseaza rucola pe un platou, apoi...
Placinta de peste cu curry
Se toaca usturoiul si chiliul si se soteaza in cateva linguri de ulei, la foc mediu. Se adauga semintele de mustar si se mai lasa 5 minute. Se indeparteaza de pe foc. Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se fierb in apa sarata 15-20 de minute. Se amesteca cu untul, sare, piper si...
Brownies raw vegane
Se amesteca si maruntesc toate ingredientele pentru blat cu ajutorul unui robot de bucatarie, pana devin o pasta omogena. Se transfera intr-o tava/vas dreptunghiular nu foarte mare si se preseaza bine, astfel incat toata baza vasului sa fie acoperita de un strat compact de compozitie. Se...
Creveti cu usturoi
Se amesteca uleiul cu sucul de lime, semintele de cumin, fulgii de chili, sare si piper. Se toarna mixul peste creveti si se amesteca. Se lasa la marinat 20 de minute. Se transfera intr-un vas potrivit pentur cuptor si se gatesc la 200 de grade Celsius 3-4 minute. Se presara...
Sos Sate ultra rapid
Se amesteca toate ingredinetele cu un tel. Se pastreaza in frigider pana in momentul servirii. Delicos cu pachetele de primavara sau carne de pui la gratar.
Smoothie cu fructe de padure si cocos
Se amesteca toate ingredientele cu ajutorul unui blender pana devin o crema omogena. Se serveste cu cocoa nibs, fructe de padure, fulgi de cocos si fructe goji.
Curry Korma vegetarian
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga turmericul, pudra de chili, garam masala, cuminul si semintele de fenugrek. Se prajesc pana devine o pasta aromatica. Se adauga cartofii si se soteaza cateva minute, pana devin aurii. Intre timp, se adauga in vasul unui blender...
Sandvis cu branza de capra, avocado si rucola
Se prajesc feliile de paine, pana devin aurii, intr-o tigaie fara ulei. Se zdrobeste avocadoul, cu o furculita si se amesteca cu maioneza. Se ung feliile de paine, pe o singura fata cu mixul acesta, se aseaza apoi, pe una din ele branza de capra si rucola. Se inchide sandvisul cu felia...
Piure de primavara cu branza pane
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se incalzesc 25 de grame de unt intr-o tigaie si se adauga cartofii.Se soteaza 1 minut. Se adauga 300 ml apa si se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand frecvent. Se paseaza cartofii, pana se obtine un piure nu foarte fin. Se adauga...
Oua prajite in stil turcesc cu sos de iaurt si unt picant
Se amesteca toate ingredientele pentru sosul de iaurt si se pastreaza la frigider pana in momentul serviirii. Se incalzeste uleiul de masline/cocos si untul intr-o cratita mica si se amesteca cu fulgii de chili si paprika. Se prajesc ouale in foarte putin ulei 2-3 minute. ...
Sos picant pentru creveti
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol. Se pastreaza la frigider minim 30 de minute, inainte de momentul servirii.
Naan umplut cu Falafel in sos picant, cu sos Tzatziki special si cartofi copti cu Roquefort
Se amesteca toate ingredientele pentru sosul Tzatziki si se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii. Cu ajutorul unui blender se amesteca si maruntesc toate ingredienele pentru falafel. Se formeaa mici bile care se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade Ceslius pentru 20 de...