Se amesteca 1 cana de apa calda cu drojdia si se lasa 5-10 minute, pana se dizolva si devine spumoasa.
Se adauga 2 1/2 cani faina, sare si uleiul de masline si se amesteca pana se obtine un aluat care se transfera apoi pe o suprafata presarata cu faina. Se framanata 5-7 minute, pana...
Se scurge fasolea si se amesteca cu sare si paprika.
Se incalzeste o tigaie la foc mare si se aseaza fasolea intr-un singur strat. Se lasa 10 minute, pana devin crocanta. Se transfera pe o farfurie.
Se amesteca iaurtul cu 1/2 din frunzele de coriandru si toate tulinile, sucul de...
Se taie cartoful fasii si se presara cu sare, piper, paprika si Cayenne si se stropeste cu ulei de masline. Se gateste la 220 de grade 20-30 de minute.
Se taie ceapa julienne si se soteaza, la foc mic, intr-o lingura de ulei, pana se inmoaie, 15 minute, avand grija sa nu se arda. Se...
Se taie cotorul andivelor, apoi in jumatati transversal.
Se incalzeste o tigaie grill, la foc mare.
Se aseaza andivele in tigaie impreuna cu catelul de usturoi. Se gatesc pe toate partile, pana prin urme aurii, brune.
Se zdrobeste catelul de usturoi si se amesteca cu frunzele de...
Pentru pesto, se amesteca toate ingredienele mai putin uleiul, cu ajutorul unui robot de bucatarie. In timp ce robotul este in functiune, se adauga uleiul in fir continuu, pana se obtine o pasta cremoasa.
Se fierb cartofii in apa cu sare, 15-20 de minute.
Se coace dovleacul 40-60 de...
Se prajesc feliile de paine, pana devin aurii. Se taie catelul de usturoi transversal in 2 si se ung feliile de paine cu acesta, apoi se stropesc cu ulei de masline.
Se taie rosia felii si se gateste intr-o tigaie fara ulei, cateva minute pe parte, pana devine moale si usor caramelizata. ...
Se amesteca faina cu putina sare, intr-un bol. Se adauga 150 ml de apa in centru si se amesteca cu mainile pana se obtine un aluat. Se framanta pana devine omogen.
Se imparte in 12 bucati, iar fiecare se modeleaza intr-o bila.
Se ruleaza cu ajutorul unui sucitor, pe o suprafata...
Cu ajutorul unui blender se amesteca fasolea (scursa de apa si clatita) cu iaurtul, tahini, sare, piper si cumin, pana devine o pasta.
Intr-o tigaie se incalzeste uleiul si se adauga semintele de cumin si mugurii de pin. Se gatesc 1-2 minute, apoi se adauga usturoiul si fulgii de chili....
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Se scug si se clatesc cu apa rece.
Se toaca ceapa si se amesteca cu restul ingredientelor pentru dressing, cu ajutorul unui tel.
Se toaca rosiile uscate la soare si se amesteca cu pastele, rucola, tonul rupt...
Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Într-o tigaie , se încălzește uleiul de măsline la foc mediu și se adaugă ceapa, ardeiul și puțină sare. Se călesc 5 minute, apoi se adaugă usuroiul și carnatul taiat bucati mici. Se...
Se ung feliile de paine cu unt, pe o singura parte.
Se zdrobeste avocado cu o furculita si se amesteca cu sare si piper. Se ung feliile de paine cu acest mix, pe partea neunsa cu unt.
Se una din felii se aseaza rosiile deasupra avocadoului, apoi branza Roquefort, apoi rucola si...
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si sa calesc baconul taiat bucati, ceapa si usturoiul tocate si frunzele de rozmarin, 5 minute, pana se inmoaie.
Se adauga carnea tocata, se rupe in bucati cu ajutorul unui spatule si se lasa...
Se taie ceapa si usturoiul julienne si se gateste 15 minute, la foc mic, intr-o lingura de ulei, amestecand frecvent, avand grija sa nu se arda.
Se taie carotfii in jumatati si se fierb in apa sarata 15 minute.
Se indeparteaza samburii maslinelor, se toaca impreuna cu ceapa...
Se taie merele in sferturi si se indeparteaza cotorul. Se taie cuburi. Se curata ghimbirul si se toaca. Se fierb impreuna in 300 ml de apa, la foc mare, timp de 10 minute, amestecand frecvent.
Se transforma totul in pasta folosind un blender.
Se gateste orezul conform instructiunilor...
Se taie bagelul longitudinal in 2.
Se incalezeste 1 lingurita de unt intr-o tigaie, la foc mediu spre mic. Se adauga o jumatate de bagel, cu partea expusa in jos. Se prajeste 1 minut. Se sparge 1 ou de prepelita in centru, se acopera tigaia cu un capac si se lasa pana galbenusul devine...
Se presara bucatile de peste cu sare.
Se tapeteaza un vas mic, cu capac, cu prosoape din hartie. Se aseaza bucatile de peste in vas si se acopera cu prosoape de hartie.
Se lasa la frigider 2 zile.
Se incalzeste o tigaie grill la foc mare. Se gatesc bucatile pe peste 2-3...
Se fierbe laptele. Se adauga fulgii de ovaz si sare, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba pana cand budinca devine cremoasa. Se opreste focul, se adauga 1 lingura de miere si se amesteca.
Intre timp, se curata si taie banana felii si se presara cu zahar brun pe ambele parti.
Se...
Se curata cartofii si se taie cuburi la fel ca si telina. Se fierb in apa sarata 20 de minute.
Se curata varza de Bruxelles, se taie in jumatati si se gateste la steamer 7 minute.
Se da branza pe razatoare si se taie usturoiul si Chorizo felii.
Se incalzeste o tigaie la...
Se fierbe homarul 7-10 minute in apa sarata. Se transfera pe un tocator, iar cu un cutit ascutit se taie longitudinal in 2.
Se amesteca untul cu restul de ingrediente. Se unge partea expusa a homarului cu unt si se serveste imediat cu cartofi prajiti (optional).
Se amesteca toate ingrediente pentru clatite, folosind un tel. Se lasa la frigider 30 de minute.
Intre timp, se adauga toate ingredientele pentru gem intr- cratita, la foc mare. Cand incep sa fiarba, se zdrobesc fructele cu o unealta pentru piure. Se mai lasa sa fiarba...
Se taie cartoful longitudinal in 2 si se gateste in cuptorul preincalzit la 200 de grade 30-40 de minute.
Se incalzeste untul intr-o cratita la foc mediu, pana prinde o culoare bruna, avand grija sa nu se arda. Se indeparteaza de pe foc.
Se indeparteaza pulpa cartofilor, avand grija...
Se prajeste felia de paine.
Se unge o tigaie antiaderenta cu putin ulei si se incalzeste la foc mediu. Se toaca spanacul si se adauga in tigaie. Se bat ouale cu furculita ca pentru omleta si se adauga sare si piper. Se adauga in tigaie, se rad 5 grame de Parmezan deasupra si se amesteca...
Se amesteca toate ingrediente pentru clatite, folosind un tel. Se lasa la frigider 30 de minute.
Intre timp, se amesteca crema de branza si smantana rece intr-un bol si se mixeaza pana formeaza creste tari. Se adauga Lemon curd si se amesteca usor. Se pastreaza la frigider pana in...
Se caleste ceapa, la foc mediu, in putin ulei, pana se inmoaie, 5-8 minute. Se adauga apoi carnea de vita si se sfarama cu o lingura din lemn. Se gatesc impreuna 10 minute.
Se adauga restul ingredientelor mai putin branza si tortilla. Se lasa la fiarba la foc mic cateva minute. ...
Se adauga dovleacul, ceapa, fenicului si salvia in vasul unui bleder si se transforma in pasta. Se adauga intr-o tigaia impreuna cu supa, nautul si apa in care a fost conservat, se acopera si se lasa sa fiarba, amestecand frecvent.
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. ...
Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie felii.
Se fierb 3 oua tari. Se decojesc si se taie felii.
Se taie ceapa julienne si se prajeste in putin ulei, la foc mic, 15 minute, pana devine bruna si se inmoaie, fara a se arde.
Se amesteca smanatana cu oul ramas,...
Se hidrateaza ciupercile porcini in apa fierbinte.
Se fierb cartofii si varza feliata in apa sarata.
Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se adauga ciupercile proaspete feliate, cateii de usturoi pisati, porcini, sare si piper. Se amesteca frecvent.
Se presara...
Salata cu Quinoa, dovleac copt si pesto de rucola
Se amesteca uleiul cu sare si sucul de lamaie. Se aseaza restul ingredientelor intr-un bol si se stropesc cu dressingul obtinut anterior.
Pita din faina integrala
Se amesteca 1 cana de apa calda cu drojdia si se lasa 5-10 minute, pana se dizolva si devine spumoasa. Se adauga 2 1/2 cani faina, sare si uleiul de masline si se amesteca pana se obtine un aluat care se transfera apoi pe o suprafata presarata cu faina. Se framanata 5-7 minute, pana...
Chapati cu fasole crocanta si dressing de coriandru
Se scurge fasolea si se amesteca cu sare si paprika. Se incalzeste o tigaie la foc mare si se aseaza fasolea intr-un singur strat. Se lasa 10 minute, pana devin crocanta. Se transfera pe o farfurie. Se amesteca iaurtul cu 1/2 din frunzele de coriandru si toate tulinile, sucul de...
Burger vegetarian cu ou prajit, cartofi dulci si ceapa caramelizata in bere
Se taie cartoful fasii si se presara cu sare, piper, paprika si Cayenne si se stropeste cu ulei de masline. Se gateste la 220 de grade 20-30 de minute. Se taie ceapa julienne si se soteaza, la foc mic, intr-o lingura de ulei, pana se inmoaie, 15 minute, avand grija sa nu se arda. Se...
Salata calda de andive
Se taie cotorul andivelor, apoi in jumatati transversal. Se incalzeste o tigaie grill, la foc mare. Se aseaza andivele in tigaie impreuna cu catelul de usturoi. Se gatesc pe toate partile, pana prin urme aurii, brune. Se zdrobeste catelul de usturoi si se amesteca cu frunzele de...
Gnocchi din dovleac copt cu unt brun si pesto de rucola
Pentru pesto, se amesteca toate ingredienele mai putin uleiul, cu ajutorul unui robot de bucatarie. In timp ce robotul este in functiune, se adauga uleiul in fir continuu, pana se obtine o pasta cremoasa. Se fierb cartofii in apa cu sare, 15-20 de minute. Se coace dovleacul 40-60 de...
Toast cu rosii coapte si oua de prepelita
Se prajesc feliile de paine, pana devin aurii. Se taie catelul de usturoi transversal in 2 si se ung feliile de paine cu acesta, apoi se stropesc cu ulei de masline. Se taie rosia felii si se gateste intr-o tigaie fara ulei, cateva minute pe parte, pana devine moale si usor caramelizata. ...
Chapati (Lipii indiene)
Se amesteca faina cu putina sare, intr-un bol. Se adauga 150 ml de apa in centru si se amesteca cu mainile pana se obtine un aluat. Se framanta pana devine omogen. Se imparte in 12 bucati, iar fiecare se modeleaza intr-o bila. Se ruleaza cu ajutorul unui sucitor, pe o suprafata...
Piure de fasole cu menta si muguri de pin
Cu ajutorul unui blender se amesteca fasolea (scursa de apa si clatita) cu iaurtul, tahini, sare, piper si cumin, pana devine o pasta. Intr-o tigaie se incalzeste uleiul si se adauga semintele de cumin si mugurii de pin. Se gatesc 1-2 minute, apoi se adauga usturoiul si fulgii de chili....
Salata de paste cu ton, rucola si rosii uscate la soare
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Se scug si se clatesc cu apa rece. Se toaca ceapa si se amesteca cu restul ingredientelor pentru dressing, cu ajutorul unui tel. Se toaca rosiile uscate la soare si se amesteca cu pastele, rucola, tonul rupt...
Fusilli la cuptor cu branza de burduf si carnati
Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie , se încălzește uleiul de măsline la foc mediu și se adaugă ceapa, ardeiul și puțină sare. Se călesc 5 minute, apoi se adaugă usuroiul și carnatul taiat bucati mici. Se...
Sandvis cu avocado zdrobit, rosii uscate la soare si Roquefort
Se ung feliile de paine cu unt, pe o singura parte. Se zdrobeste avocado cu o furculita si se amesteca cu sare si piper. Se ung feliile de paine cu acest mix, pe partea neunsa cu unt. Se una din felii se aseaza rosiile deasupra avocadoului, apoi branza Roquefort, apoi rucola si...
Spaghete Bolognese cu rosii uscate la soare
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si sa calesc baconul taiat bucati, ceapa si usturoiul tocate si frunzele de rozmarin, 5 minute, pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata, se rupe in bucati cu ajutorul unui spatule si se lasa...
Pastrav cu cartofi noi si salsa de masline
Se taie ceapa si usturoiul julienne si se gateste 15 minute, la foc mic, intr-o lingura de ulei, amestecand frecvent, avand grija sa nu se arda. Se taie carotfii in jumatati si se fierb in apa sarata 15 minute. Se indeparteaza samburii maslinelor, se toaca impreuna cu ceapa...
Muschi de porc cu sos de mere si morcovi glazurati
Se taie merele in sferturi si se indeparteaza cotorul. Se taie cuburi. Se curata ghimbirul si se toaca. Se fierb impreuna in 300 ml de apa, la foc mare, timp de 10 minute, amestecand frecvent. Se transforma totul in pasta folosind un blender. Se gateste orezul conform instructiunilor...
Covrig umplut cu oua de prepelita
Se taie bagelul longitudinal in 2. Se incalezeste 1 lingurita de unt intr-o tigaie, la foc mediu spre mic. Se adauga o jumatate de bagel, cu partea expusa in jos. Se prajeste 1 minut. Se sparge 1 ou de prepelita in centru, se acopera tigaia cu un capac si se lasa pana galbenusul devine...
Somon Shioyaki (Somon sarat in stil japonez)
Se presara bucatile de peste cu sare. Se tapeteaza un vas mic, cu capac, cu prosoape din hartie. Se aseaza bucatile de peste in vas si se acopera cu prosoape de hartie. Se lasa la frigider 2 zile. Se incalzeste o tigaie grill la foc mare. Se gatesc bucatile pe peste 2-3...
Sos Come back pentru cartofi prajiti
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol. Se poate pastra la frigider pana la o saptamana.
Budinca de ovaz cu banane caramelizate si ciocolata
Se fierbe laptele. Se adauga fulgii de ovaz si sare, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba pana cand budinca devine cremoasa. Se opreste focul, se adauga 1 lingura de miere si se amesteca. Intre timp, se curata si taie banana felii si se presara cu zahar brun pe ambele parti. Se...
Piure gratinat cu Chorizo si varza de Bruxelles
Se curata cartofii si se taie cuburi la fel ca si telina. Se fierb in apa sarata 20 de minute. Se curata varza de Bruxelles, se taie in jumatati si se gateste la steamer 7 minute. Se da branza pe razatoare si se taie usturoiul si Chorizo felii. Se incalzeste o tigaie la...
Homar cu unt aromatizat
Se fierbe homarul 7-10 minute in apa sarata. Se transfera pe un tocator, iar cu un cutit ascutit se taie longitudinal in 2. Se amesteca untul cu restul de ingrediente. Se unge partea expusa a homarului cu unt si se serveste imediat cu cartofi prajiti (optional).
Clatite umplute cu gem rapid de afine cu otet balsamic si busuioc
Se amesteca toate ingrediente pentru clatite, folosind un tel. Se lasa la frigider 30 de minute. Intre timp, se adauga toate ingredientele pentru gem intr- cratita, la foc mare. Cand incep sa fiarba, se zdrobesc fructele cu o unealta pentru piure. Se mai lasa sa fiarba...
Cartof dulce umplut cu branza de capra si unt brun cu ou posat si rucola
Se taie cartoful longitudinal in 2 si se gateste in cuptorul preincalzit la 200 de grade 30-40 de minute. Se incalzeste untul intr-o cratita la foc mediu, pana prinde o culoare bruna, avand grija sa nu se arda. Se indeparteaza de pe foc. Se indeparteaza pulpa cartofilor, avand grija...
Toast cu spanac, oua si parmezan
Se prajeste felia de paine. Se unge o tigaie antiaderenta cu putin ulei si se incalzeste la foc mediu. Se toaca spanacul si se adauga in tigaie. Se bat ouale cu furculita ca pentru omleta si se adauga sare si piper. Se adauga in tigaie, se rad 5 grame de Parmezan deasupra si se amesteca...
Clatite cu crema de branza aerata cu Lemon curd si zahar aromatizat
Se amesteca toate ingrediente pentru clatite, folosind un tel. Se lasa la frigider 30 de minute. Intre timp, se amesteca crema de branza si smantana rece intr-un bol si se mixeaza pana formeaza creste tari. Se adauga Lemon curd si se amesteca usor. Se pastreaza la frigider pana in...
Quesadilla cu gust de Cheeseburger
Se caleste ceapa, la foc mediu, in putin ulei, pana se inmoaie, 5-8 minute. Se adauga apoi carnea de vita si se sfarama cu o lingura din lemn. Se gatesc impreuna 10 minute. Se adauga restul ingredientelor mai putin branza si tortilla. Se lasa la fiarba la foc mic cateva minute. ...
Fusilli in sos de dovleac copt
Se adauga dovleacul, ceapa, fenicului si salvia in vasul unui bleder si se transforma in pasta. Se adauga intr-o tigaia impreuna cu supa, nautul si apa in care a fost conservat, se acopera si se lasa sa fiarba, amestecand frecvent. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. ...
Budinca vegana de ciocolata (fara avocado)
Se amesteca toate ingredientele cu ajutorul unui blender. Se pastreaza la frigider pana la 4 zile in vase cu capac.
Cartofi frantuzesti cu branza albastra si ceapa caramelizata
Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie felii. Se fierb 3 oua tari. Se decojesc si se taie felii. Se taie ceapa julienne si se prajeste in putin ulei, la foc mic, 15 minute, pana devine bruna si se inmoaie, fara a se arde. Se amesteca smanatana cu oul ramas,...
Friptura de vita cu sos de ciuperci si legume de primavara
Se hidrateaza ciupercile porcini in apa fierbinte. Se fierb cartofii si varza feliata in apa sarata. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se adauga ciupercile proaspete feliate, cateii de usturoi pisati, porcini, sare si piper. Se amesteca frecvent. Se presara...