Iahnie de fasole cu carnati de casa si muraturi

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de legume, 30 Ian 2014 | 18422 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr fasole boabe (uscata)
  • o legatura de marar proaspat
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • o bucata de praz
  • 2 cepe mari
  • un morcov
  • 50 ml ulei
  • sare dupa gust
  • 100 ml bulion/suc de rosii
  • optional pentru servit: carnati de casa prajiti si muraturi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu carnati de casa si muraturi:

Punem fasolea de cu seara intr-un vas cu apa si o lasam pana a doua zi. Astfel se hidrateaza si fierbe mult mai repede. Inlocuim apa si o punem la fiert pana ce da in clocot. Schimbam apa, avand grija sa fie fierbinte si nu rece, pentru a nu opri fierberea. Cantitatea de apa depinde de cat de legata doriti sa fie iahnia. Personal, o prefer mai zemoasa. Intre timp, tocam ceapa, prazul, morcovul si ardeii si le punem la calit in cei 50 ml de ulei. Cand legumele devin translucide, adaugam bulionul/sucul de rosii si le mai lasam la foc potrivit cam 5 minute, dupa care le adaugam peste fasole. Fierbem pana ce are aspect legat. Dupa ce luam iahnia de fasole de pe foc adaugam mararul tocat marunt. O servim cu muraturi alaturi si cu o portie de carnati de casa, prajiti in prealabil. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu carnati de casa si muraturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Fasole rosie cu prosciutto