Se amesteca 1 lingura de ulei de masline cu paprika, sare, piper, patrunjel, pudra de usturoi si oregano.
Se inveleste carnatul in Pancetta si si unge cu mixul obtinut anterior. Se lasa la marinat 2 ore.
Se gateste pe un gratar fierbinte, 10 minute, pana e complet gatit si crocant, apoi se taie felii.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si se aseaza 1 cartof bine spalat, cu coaja, uns cu ulei de masline, presarat cu sare si piper si intepat din loc in loc cu o furculita, pe o tava, in centrul cuptorului. Se gateste 30-35 de minute.
Cartoful se scoate din cuptor și se lasă 2 minute la răcit. Cu ajutorul unui cuțit se face o incizie longitudinal, pe centru, având grijă ca acesta să nu taie și partea inferioară a cartofului. Pornind de la ambele capete, se împinge cartoful spre interior, obligându-l astfel să se deschidă și să formeze o adâncitură în centru. Cu o furculiță se sfărâmă centrul cartofului care va avea consistența unui piure. Se adaugă untul și se amestecă bine. Se adaugă apoi sare, piper, felii de castravete murat si carnat marinat.
Se adauga deasupra iaurtul si ierburile tocate.
Se serveste imediat cu sparanghel si o bere rece (optional)