Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se amesteca sarea cu piperul, fulgii de chili, oregano si busuiocul si se unge carnea cu acest mix, preponderent pe partea cu grasime. Se asaza carnea intr-o tava mica si se coace in cuptor 15 minute, la 200 de grade Celsius, apoi se...
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Rosiile mari se taie felii, iar cele mici, in jumatati.
Intr-un bol, se amesteca branza cu sare, piper, verdeturile tocate si coaja de lamaie.
Se asaza foile de placinte pe o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu mixul...
Se amesteca supa si laptele intr-o oala si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute, amestecand frecvent. Se adauga untul, branza Camembert si parmezanul si se amesteca. Se transfera intr-o...
Se amesteca toate ingredientele pentru dressing, intr-un bol.
Intr-un alt bol, se amesteca restul ingredientelor, se stropeste salata cu dressingul obtinut anterior si se lasa 30 de minute la odihnit inainte de a fi consumata.
Se inteapa rosiile din loc in loc cu o furculita si se fierb in apa sarata, 30 de secunde.
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se taie maslinele in sferturi si se adauga intr-un bol. Se decojesc rosiile si se taie in sferturi.
Se indeparteaza semintele care se...
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, potrivita si pentru cuptor. Se calesc ceapa, chili-ul si usturoiul 2-3 minute, pana se inmoaie. Se adauga apoi dovleacul, impreuna cu sare, piper, cumin si pudra de chili.
Se gatesc 10-13 minute, amestecand frecvent.
Intre timp, se taie...
Se spala fasolea.
Se incalzeste uleiul de masline si se soteaza ceapa, la foc mediu spre mic, cateva minute.
Se adauga fasolea si usturoiul si se soteaza 1 minut.
Se adauga rosiile, apa, sare si piper, apoi se acopera tigaia cu un capac si se fierb la foc mic 1 ora si 20 de...
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se amesteca piperul cu sare si coaja de lamaie si se ung pulpele cu acest mix, mai ales partea cu piele.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie potrivita si se adauga bucatile de pui, cu partea cu piele in jos. Se prajesc 3 minute, la foc...
Se amesteca toate ingredientele pentru sos, intr-un bol si se pastreaza la figider pana in momentul utilizarii.
Se amesteca faina cu malaiul, sare, piper si condimente intr-o farfurie, iar in alta se bate oul ca pentru omleta.
Se incalzeste ulei intr-o tigaie, la foc mediu spre...
Se gatesc orezul si burgerii conform instructiunilor de pe ambalaje.
Intre timp, se amesteca avocado tocat cu rosiile tocate, sosul picant, oul tocat, frunzele de coriandru/ patrunjel si putin ulei de masline.
Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se caleste porumbul cateva...
Se amesteca apa cu miere si drojdia si se lasa cateva minute.
Intr-un bol, se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga drojdia. Se amesteca pana se obtine un aluat, apoi se framanta pe o suprafata presarata cu faina pana acesta devine ferm si catifelat.
Se transfera intr-un bol...
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se presara carnea de porc cu mixul de condimente, sare si piper, apoi se prajeste in 2 linguri de ulei, la foc mediu spre mare, pana devine aurie, 3-5 minute, apoi se transfera pe o farfurie.
Se reduce focul la mediu si in aceeasi...
Se caleste ceapa in uleiul incalzit la foc mediu, 4 minute. Se adauga morcovul, telina si usturoiul si se mai soteaza inca 3 minute.
Se adauga supa, rosiile tocate, orzo, cimbrul, oregano si rozmarinul si se amesteca bine.
Se lasa sa fiarba 10 minute la foc mic.
La final se...
Se prajesc carnatii intr-o tigaie, la foc mediu 8-9 minute, pana devin aurii. Se transfera pe o parfurie si se taie felii.
Intr-o oala, se incalzeste supa si se adauga usturoiul pisat. Se aduce la punctul de fierbere, se adauga oregano, uleiul, rosiile tocate si fasolea si se lasa 10 minute....
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu spre mare. Se adauga ceapa si chili si se calesc 4 minute, pana se inmoaie. Se adauga rosiile si se gatesc 6 minute, amestecand frecvent.
Se adauga ricotta care se gateste 20 de minute, pana cand devine aurie si se ingroasa.
Se...
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie/ cratita, la foc mediu. Se adauga faina si se amesteca cu un tel, timp de 1 minut.
Se adauga rosiile in bulion, tocate, pasatta, oregano, pudra de chili, ceapa pudra, usturoiul pudra, zaharul, cuminul si o cana cu apa. Se aduce la punctul de fierbere si...
Cartofii se amesteca cu condimentele si se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 40 de minute, pana sunt crocanti.
Se amesteca toate ingredientele pentru dressing.
Se amesteca pesmetul, sare, piper si faina intr-o farfurie si se bate oul in alta.
Se dau snitele mai intai...
Într-un bol, se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia. Se adaugă apa amestecată cu uleiul, puțin câte puțin, amestecând pentru a obține un aluat omogen. Dacă mai este nevoie, mai adăugați apă sau făină pentru optimizarea compoziției.
Se...
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata.
Intre timp, se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, apoi se adauga baconul taiat fasii. Se prajeste la foc mediu, pana devine crocant, apoi se transfera pe o farfurie.
Se pastreaza jumatate din...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Legumele se spala bine si se taie in bastonase, mai putin rosiile, care se taie in sferturi. Se stropesc cu ulei de masline, se prasara sare, piper si sare de telina deasupra si se amesteca usor.
Se transfera intr-o tava pentru cuptor...
Se decongeleaza crevetii, daca este nevoie.
Se amesteca toate condimentele intr-un vas.
Se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu si se caleste usturoiul taiat in jumatati, 2 minute. Se indeparteaza din tigaie.
In aceeasi tigaie, se adauga crevetii...
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se fierbe broccoliul, desfacut in buchetele, 5 minute, in apa sarata. Se scurge si se amesteca cu somonul rupt in bucati, apoi se aseaza intr-o tava pentru cuptor.
Se amesteca crema de branza cu usturoiul pisat, ierburile tocate,...
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata.
Cu ajutorul unui peeler, se taie dovlecelul in panglici.
Se incalzeste uleiul de masline, intr-o tigaie si se adauga baconul taiat fasii. Se gateste pana devine crocant.
Se adauga panglicile de dovlecel si se...
Se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata.
Se pudreaza carnea de porc cu mixul de condimente chinezesti, sare si piper.
Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie (eu am folosit una din fonta) si se prajeste carnea 7 minute, intorcand-o frecvent. In...
Se amesteca untul cu paprika si se ung feliile de paine pe ambele parti cu acesta.
Cu ajutorul unui pahar sau disc pentru taiat biscuti, se taie centrul fiecarei felii de paine si se indeparteaza.
Se prajesc feliile de paine intr-o tigaie fara unt, pana cand sunt crocante, apoi...
Cartofii se spala bine si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 40-60 de minute, pana sunt gatitit complet.
Se indeparteaa coaja, iar pulpa se paseaza usor intr-un bol.
Se incalzeste putin ulei de masline, la foc mediu. Se adauga chiliul...
Se amesteca laptele batut cu maioneza, sare si piper. Se adauga apoi ficateii de pui bine spalati si se lasa la marinat cateva minute.
Intre timp, se amesteca faina cu sare, piper si pudra de ceapa, apoi se adauga ficateii de pui, bine scursi. Se amesteca bine pana cand acestia sunt...
Dovlecelul se taie felii, se presara cu sare si piper si se unge cu ulei de masline. Se gatesc feliile de dovlecel pe un gratar fierbinte, cateva minute, pana s-au inmuitat si sunt gatite. Se tranfera pe o farfurie.
Se ung feliile de paine cu unt.
Se aseaza felii de dovlecel si branza intre...
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata.
Cu ajutorul unui tel, se amesteca toate ingredientele pentru sosul Bang Bang.
Se decongeleaza crevetii, daca sunt congelati, sub jet de apa rece. Se amesteca apoi cu paprika, sare si piper.
Se taie...
Se gateste carnatul pe un gratar fierbinte 8-10 minute, pana este gatit complet.
Intre timp. se incalzeste piadina intr-o tigaie fara ulei, se trasnfera pe o farfurie si se unge cu ketchupul afumat.
Se taie carnatul longitudinal in doua si se aseaza pe piadina, apoi se adauga...
Pita umpluta cu burta de porc la cuptor, ananas caramelizat, ceapa murata si branza feta
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se amesteca sarea cu piperul, fulgii de chili, oregano si busuiocul si se unge carnea cu acest mix, preponderent pe partea cu grasime. Se asaza carnea intr-o tava mica si se coace in cuptor 15 minute, la 200 de grade Celsius, apoi se...
Mini tarte cu Ricotta, rosii si miere
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Rosiile mari se taie felii, iar cele mici, in jumatati. Intr-un bol, se amesteca branza cu sare, piper, verdeturile tocate si coaja de lamaie. Se asaza foile de placinte pe o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu mixul...
Mamaliga pane cu varza de Bruxelles glazurata cu otet balsamic si seminte de rodie
Se amesteca supa si laptele intr-o oala si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute, amestecand frecvent. Se adauga untul, branza Camembert si parmezanul si se amesteca. Se transfera intr-o...
Salata de broccoli in stil grecesc
Se amesteca toate ingredientele pentru dressing, intr-un bol. Intr-un alt bol, se amesteca restul ingredientelor, se stropeste salata cu dressingul obtinut anterior si se lasa 30 de minute la odihnit inainte de a fi consumata.
Spaghete cu dressing de rosii si masline si pesmet aromatizat cu sardine
Se inteapa rosiile din loc in loc cu o furculita si se fierb in apa sarata, 30 de secunde. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se taie maslinele in sferturi si se adauga intr-un bol. Se decojesc rosiile si se taie in sferturi. Se indeparteaza semintele care se...
Enchilada vegetariana la tigaie cu dovleac si fasole neagra
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, potrivita si pentru cuptor. Se calesc ceapa, chili-ul si usturoiul 2-3 minute, pana se inmoaie. Se adauga apoi dovleacul, impreuna cu sare, piper, cumin si pudra de chili. Se gatesc 10-13 minute, amestecand frecvent. Intre timp, se taie...
Fasolakia (Tocanita greceasca de fasole verde)
Se spala fasolea. Se incalzeste uleiul de masline si se soteaza ceapa, la foc mediu spre mic, cateva minute. Se adauga fasolea si usturoiul si se soteaza 1 minut. Se adauga rosiile, apa, sare si piper, apoi se acopera tigaia cu un capac si se fierb la foc mic 1 ora si 20 de...
Risotto la cuptor cu pulpe de pui in crusta de piper si lamaie
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se amesteca piperul cu sare si coaja de lamaie si se ung pulpele cu acest mix, mai ales partea cu piele. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie potrivita si se adauga bucatile de pui, cu partea cu piele in jos. Se prajesc 3 minute, la foc...
Sandvis cu peste crocant si sos american
Se amesteca toate ingredientele pentru sos, intr-un bol si se pastreaza la figider pana in momentul utilizarii. Se amesteca faina cu malaiul, sare, piper si condimente intr-o farfurie, iar in alta se bate oul ca pentru omleta. Se incalzeste ulei intr-o tigaie, la foc mediu spre...
Burger vegetarian cu salata picanta de avocado si orez prajit
Se gatesc orezul si burgerii conform instructiunilor de pe ambalaje. Intre timp, se amesteca avocado tocat cu rosiile tocate, sosul picant, oul tocat, frunzele de coriandru/ patrunjel si putin ulei de masline. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se caleste porumbul cateva...
Placinte la tigaie cu sparanghel, ricotta si pesto
Se amesteca apa cu miere si drojdia si se lasa cateva minute. Intr-un bol, se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga drojdia. Se amesteca pana se obtine un aluat, apoi se framanta pe o suprafata presarata cu faina pana acesta devine ferm si catifelat. Se transfera intr-un bol...
Carne de porc Mu Shu cu glazura de sos Hoisin si orez la cuptor
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se presara carnea de porc cu mixul de condimente, sare si piper, apoi se prajeste in 2 linguri de ulei, la foc mediu spre mare, pana devine aurie, 3-5 minute, apoi se transfera pe o farfurie. Se reduce focul la mediu si in aceeasi...
Supa italiana cu orzo si spanac
Se caleste ceapa in uleiul incalzit la foc mediu, 4 minute. Se adauga morcovul, telina si usturoiul si se mai soteaza inca 3 minute. Se adauga supa, rosiile tocate, orzo, cimbrul, oregano si rozmarinul si se amesteca bine. Se lasa sa fiarba 10 minute la foc mic. La final se...
Fasole cu carnati si spanac
Se prajesc carnatii intr-o tigaie, la foc mediu 8-9 minute, pana devin aurii. Se transfera pe o parfurie si se taie felii. Intr-o oala, se incalzeste supa si se adauga usturoiul pisat. Se aduce la punctul de fierbere, se adauga oregano, uleiul, rosiile tocate si fasolea si se lasa 10 minute....
Requeson revuelto (Ricotta la tigaie cu rosii si chili)
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu spre mare. Se adauga ceapa si chili si se calesc 4 minute, pana se inmoaie. Se adauga rosiile si se gatesc 6 minute, amestecand frecvent. Se adauga ricotta care se gateste 20 de minute, pana cand devine aurie si se ingroasa. Se...
Sos pentru enchiladas
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie/ cratita, la foc mediu. Se adauga faina si se amesteca cu un tel, timp de 1 minut. Se adauga rosiile in bulion, tocate, pasatta, oregano, pudra de chili, ceapa pudra, usturoiul pudra, zaharul, cuminul si o cana cu apa. Se aduce la punctul de fierbere si...
Jagerschnitzel (Snitel de porc cu sos de ciuperci)
Cartofii se amesteca cu condimentele si se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 40 de minute, pana sunt crocanti. Se amesteca toate ingredientele pentru dressing. Se amesteca pesmetul, sare, piper si faina intr-o farfurie si se bate oul in alta. Se dau snitele mai intai...
Chifle chinezesti umplute cu piept de rata crocant
Într-un bol, se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia. Se adaugă apa amestecată cu uleiul, puțin câte puțin, amestecând pentru a obține un aluat omogen. Dacă mai este nevoie, mai adăugați apă sau făină pentru optimizarea compoziției. Se...
Spaghete cu bacon si oua ochiuri
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Intre timp, se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, apoi se adauga baconul taiat fasii. Se prajeste la foc mediu, pana devine crocant, apoi se transfera pe o farfurie. Se pastreaza jumatate din...
Legume la cuptor cu branza de capra si ou ochi
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Legumele se spala bine si se taie in bastonase, mai putin rosiile, care se taie in sferturi. Se stropesc cu ulei de masline, se prasara sare, piper si sare de telina deasupra si se amesteca usor. Se transfera intr-o tava pentru cuptor...
Creveti in stil spaniol
Se decongeleaza crevetii, daca este nevoie. Se amesteca toate condimentele intr-un vas. Se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu si se caleste usturoiul taiat in jumatati, 2 minute. Se indeparteaza din tigaie. In aceeasi tigaie, se adauga crevetii...
Broccoli la cuptor cu somon afumat la cald si crema de branza cu ierburi
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se fierbe broccoliul, desfacut in buchetele, 5 minute, in apa sarata. Se scurge si se amesteca cu somonul rupt in bucati, apoi se aseaza intr-o tava pentru cuptor. Se amesteca crema de branza cu usturoiul pisat, ierburile tocate,...
Tagliatelle cu dovlecei si pesto
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Cu ajutorul unui peeler, se taie dovlecelul in panglici. Se incalzeste uleiul de masline, intr-o tigaie si se adauga baconul taiat fasii. Se gateste pana devine crocant. Se adauga panglicile de dovlecel si se...
Carne de porc si taitei in sos dulce de soia
Se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Se pudreaza carnea de porc cu mixul de condimente chinezesti, sare si piper. Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie (eu am folosit una din fonta) si se prajeste carnea 7 minute, intorcand-o frecvent. In...
Oua in paine cu unt aromatizat
Se amesteca untul cu paprika si se ung feliile de paine pe ambele parti cu acesta. Cu ajutorul unui pahar sau disc pentru taiat biscuti, se taie centrul fiecarei felii de paine si se indeparteaza. Se prajesc feliile de paine intr-o tigaie fara unt, pana cand sunt crocante, apoi...
Dosa (clatite indiene umplute cu cartofi)
Cartofii se spala bine si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 40-60 de minute, pana sunt gatitit complet. Se indeparteaa coaja, iar pulpa se paseaza usor intr-un bol. Se incalzeste putin ulei de masline, la foc mediu. Se adauga chiliul...
Sandvis Po'Boy cu ficatei de pui prajiti si ceapa sotata
Se amesteca laptele batut cu maioneza, sare si piper. Se adauga apoi ficateii de pui bine spalati si se lasa la marinat cateva minute. Intre timp, se amesteca faina cu sare, piper si pudra de ceapa, apoi se adauga ficateii de pui, bine scursi. Se amesteca bine pana cand acestia sunt...
Sandvis cu dovlecel la grill si branza Scamorza afumata
Dovlecelul se taie felii, se presara cu sare si piper si se unge cu ulei de masline. Se gatesc feliile de dovlecel pe un gratar fierbinte, cateva minute, pana s-au inmuitat si sunt gatite. Se tranfera pe o farfurie. Se ung feliile de paine cu unt. Se aseaza felii de dovlecel si branza intre...
Taitei cu creveti in sos Bang Bang
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Cu ajutorul unui tel, se amesteca toate ingredientele pentru sosul Bang Bang. Se decongeleaza crevetii, daca sunt congelati, sub jet de apa rece. Se amesteca apoi cu paprika, sare si piper. Se taie...
Piadina cu carnat la gratar, ketchup afumat, nasturel, rosii uscate si branza de capra cu ierburi
Se gateste carnatul pe un gratar fierbinte 8-10 minute, pana este gatit complet. Intre timp. se incalzeste piadina intr-o tigaie fara ulei, se trasnfera pe o farfurie si se unge cu ketchupul afumat. Se taie carnatul longitudinal in doua si se aseaza pe piadina, apoi se adauga...