Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se amesteca piperul cu sare si coaja de lamaie si se ung pulpele cu acest mix, mai ales partea cu piele.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie potrivita si se adauga bucatile de pui, cu partea cu piele in jos. Se prajesc 3 minute, la foc mediu, se da focul la mediu spre mare si se mai lasa 2 minute, pana devin crocante. Se intorc si se mai lasa 3 minute.
Se transfera bucatile de pui pe o farfurie, iar grasimea ramasa se arunca.
Intr-o aceeasi tigaie, se incalzeste untul si se calesc ceapa tocata si usturoiul 2 minute, la foc mediu.
Se adauga orezul si se caleste pana devine translucent. Se adauga apoi vinul, se gateste 2-3 minute, apoi se adauga supa, laptele, sare si piper. Se aduce la punctul de fierbere, se mai amesteca putin, se adauga puiul inapoi in tigaie, se acopera cu un capac sau folie din aluminiu si se transfera in cuptor, unde va ramane pentru 20 de minute.
Se indeparteaza capacul si se mai lasa 10 minute.
Se indeparteaza bucatile de pui, se adauga ingredientele ramase peste risotto, se amesteca bine si se serveste cu bucatile de pui si patrunjel proaspat tocat.