Chifle chinezesti umplute cu piept de rata crocant

de Satisfyyourcravings in Rata, 23 Noi 2016 | 2844 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chifle:
  • 300 grame făină albă
  • 1 1/3 linguriță drojdie activă uscată
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/3 linguriță zahăr
  • 1 linguriță ulei plus 1 lingură pentru uns
  • 150 ml apă călduță
  • Pentru pieptul de rata:
  • 2 bucati piept de rata cu piele
  • sare/piper
  • 2 lingurite mix 5 condimente chinezesti
  • 1/3 castravete tăiat fasii subțiri
  • 2 fire de ceapă verde taiate longitudinal
  • 1/3 morcov taiat julienne
  • 2 linguri ketchup afumat (poate fi inlocuit cu sos picant)
  • chili taiat rondele
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle chinezesti umplute cu piept de rata crocant:

Într-un bol, se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia. Se adaugă apa amestecată cu uleiul, puțin câte puțin, amestecând pentru a obține un aluat omogen. Dacă mai este nevoie, mai adăugați apă sau făină pentru optimizarea compoziției.

 Se transferă aluatul pe o suprafață presărată cu făină și se frământă 5 minute, până se obține un aluat fin și ferm.

Se transferă într-un bol uns cu puțin ulei și se întoarce pe toate părțile pentru a fi acoperit de ulei. Se acoperă cu un prosop și se lasă să crească la temperatura camerei 45 de minute până la 1 oră. 

Se scoate aerul din aluat, se formează 4 bile de mărimea pumnului, se așază pe hârtie de copt, se acoperă cu folie alimentară și se lasă din nou la crescut 30 de minute. 

 Se aplatizează bilele cu podul palmei pentru a obține discuri groase de 1/2 cm. Se unge suprafața cu ulei, se împachetează în jumătate și se unge partea superioară cu ulei. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la crescut 30 de minute. 

 Se încălzește puțină apă într-un wok. Se aşază chiflele într-un steamer, a cărui bază a fost acoperită incomplet cu hârtie de copt. Se așază chiflele la distranță între ele, se acoperă steamerul cu capacul acestuia, se așază pe wok la foc mediu și se gătesc 10 minute. 

Se transferă pe farfurii. 

Fasiile de ceapa verde se pastreaza in apa foarte rece, pana la momentul utilizarii.

Se presara pieptul de rata cu sare, piper, 5 condimente chinezesti si ulei de masline. Se cresteaza pielea din loc in loc si se asaza, cu piele in jos, intr-o tigaie fierbinte cu putin ulei de masline. Se acopera cu o farfurie si se preseaza cu un mojar sau un obiect greu. Se gateste astfel 3 minute, la foc mediu spre mare. 

Se lasa la odihnit cateva minute, apoi se taie felii. 

Se unge interiorul fiecărei chifle cu ketchup afumat sau sos picant. Se așază fasii de castravete, apoi bucăți de rata, morcov, chili si ceapă verde.

Se consumă imediat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle chinezesti umplute cu piept de rata crocant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata pe varza