Enchilada vegetariana la tigaie cu dovleac si fasole neagra

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 25 Noi 2016 | 3968 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 500 grame dovleac, curatat de coaja si taiat cuburi
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa alba de marime medie, tocata
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1/2 chili, tocat
  • 1 lingurita cumin
  • 1 lingurita pudra de chili
  • 400 grame fasole neagra, fiarta
  • 6 tortilla (eu am folosit 3 integrale si 3 cu rosii)
  • 900 ml sos pentru enchiladas (reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sos-pentru-enchiladas-80029.html)
  • 50 grame branza Gouda (poate fi inlocuita cu cascaval)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Enchilada vegetariana la tigaie cu dovleac si fasole neagra:

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, potrivita si pentru cuptor. Se calesc ceapa, chili-ul si usturoiul 2-3 minute, pana se inmoaie. Se adauga apoi dovleacul, impreuna cu sare, piper, cumin si pudra de chili. 

Se gatesc 10-13 minute, amestecand frecvent.

Intre timp, se taie tortillas in fasii lungi si nu foarte subtiri. Se adauga in tigaie, impreuna cu fasolea si sosul pentru echiladas.

Se amesteca bine, se adauga jumatatea din cantitatea de branza si se amesteca din nou. Se lasa cateva minute, apoi se presara restul de branza deasupra. 

Optional, se poate coace la cuptor, pe raftul superior cateva minute, pana cand branza s-a topit si a devenit aurie.

Delicioasa cu smantana, avocado, frunze de coriandru si sos picant.

TIPS-URI

1

Delicioasa si la micul dejun servita cu ou ochi si avocado.

Daca ti-a placut reteta noastra "Enchilada vegetariana la tigaie cu dovleac si fasole neagra" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole verde cu telemea la cuptor