Varza se lasa in apa rece 3-4 ore, pentru a se desara. Se toaca marunt, eliminand cotoarele, se stoarce in pumn si se pune intr-un castron.
Se pun 50 ml ulei intr-o cratita si se pune varza in ea. Se presara piper si se amesteca bine.
Se introduce in cuptor pentru 2 ore,...
Carnea se fasoneaza si se cresteaza jumatate, dupa fiecare os.
Se pune uleiul in tava si se unge bucata de carne bine, pe ambele parti.
Se presara pe ambele parti cu vegeta, piper, boia, cimbru si condiment pentru carne de porc.
Se pune in tava vinul si 200 ml apa si se stropeste si...
Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 minute sa se absoarba lichidul.
Ceapa se curata, se toaca marunt, se caleste 2-3 minute in lingurita de unt si se lasa la racit.
Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine 5-6 minute.
Se formeaza bilute cat mai mici si se prajesc in...
Bucatile de pulpa se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii potrivite.
Feliile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute.
Intr-o farfurie, se pune faina.
In alta...
Carnea se taie bucati potrivite.
Carnatii se taie la 3 cm si cei grosi felii de 1 cm.
Costita se taie cuburi mai mari.
Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de carne 8-10 minute pana se albesc.
Se adauga carnatii si costita si se mai prajesc cateva minute.
Se presara...
Se taie slanina si fleica in bucati mai mari (4x4 cm).
Se pun pe foc intr-un vas cu fundul gros (cel mai bun este un tuci), se pune apa si se acopera vasul cu un capac.
Se lasa la foc mic 10-15 minute.
Se inlatura capacul, se mareste focul la mediu si se lasa la facut cam 1 ora.
Se...
Bucatile de pulpa se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii potrivite.
Feliile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute.
Intr-o farfurie se pune faina.
In alta...
Muschiuletii se curata de pieliti, se spala si se taie in doua daca sunt mai grosi.
Se usuca cu servetele absorbante, se presara cu sare, piper si boia, se amesteca bine sa fie unse toate bucatile si se lasa o ora la frigider.
Se bat bine ouale intr-un castron si se amesteca mustarul, sare,...
Pulpele se curata, se spala, se taie in doua si se usuca.
Se presara cu vegeta, piper si boia pe ambele parti.
Se pune uleiul intr-o tava, ceapa curatata si taiata rondele si jumatate din cateii de usturoi maruntiti.
Se presara vegeta, piper, boia si se amesteca.
Se pun deasupra...
Gnocchi se fierb in apa cu sare pana se ridica la suprafata.
Se scot intr-o strecuratoare sa se scurga.
Se pun in tava in care s-a preparat friptura de miel.
In tava se pun si bucatile de miel care au rezultata de la transarea pulpei pentru servit. (la mine in tava erau si bucatile de...
Pulpa se curata, se spala si se usuca cu un prosop absorbant.
Se fac taieturi adanci pe toata latimea ei din 3 in 3 centimetri pe ambele parti.
Se presara sare grunjoasa, piper si boia si se maseaza sa intre in taieturi.
Se pune intr-o tava in care am pus putin ulei.
Pieptul de porc...
Cotletele de porc se fasoneaza, se spala si se usuca cu un prosop absorbant.
Se presara cu boia, sare, piper pe ambele parti.
Se prajesc intr-o tigaie in ulei incins, 5 minute pe fiecare parte.
Cand sunt facute se scot pe o farfurie si se lasa putin la racit.
Cascavalul ras se...
Cum se prepara Varza acra calita cu carnati, reteta gustoasa si perfecta pentru mese in familie
Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata.
A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine.
Ceapa se curata si se toaca.
Carnatii se taie bucati de 2-3...
Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine.
Ceapa se curata si se da pe razatoarea cu ochiurile cele mai mici.
Mararul se toaca marunt.
Usturoiul se piseaza.
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si se potriveste de gust.
Se formeaza chiftele in mana, se dau prin...
Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi ca pentru mancare.
Se pun in apa rece.
Carnea se taie cuburi potrivite.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Se incunge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa 3-4 minute.
Se adauga carnea si se caleste inca 5 minute pana se albeste...
Pieptul de porc l-am procurat cu sorici si bine impanat cu carne.
Se curata soriciul, se portioneaza sa fie bucata dreptunghiulara, se spala si se usuca bine cu un prosop absorbant.
Se pune pe un tocator cu soriciul in jos si se presara cu vegeta, piper, boia, cimbru si oregano.
Se pun...
Carnea se taie bucati potrivite.
Carnatii se taie la 2 cm.
Costita se taie cuburi mai mari.
Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de carne 8-10 minute pana se albesc.
Se adauga carnatii si costita si se mai prajesc cateva minute.
Se presara cu vegeta, cimbru, piper,...
Varza alba si rosie se curata si se toaca fidea mai mare, se presara cu sare si se lasa sa se imoaie putin. (25-30 minute)
Costita si scarita se taie fasii si se pun la prajit in ulei intr-o cratita mai mare.
Cand au prins culoare se scot alaturi.
Se pune ceapa curatata si tocata in...
Pulpitele de pui se curata, se spala si se usuca.
Se presara cu sare, piper si boia pe toate partile.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Castravetii se taie rondele si se lasa la scurs.
Ciupercile se trec sub jet de apa si se pun la scurs.
Se pune uleiul intr-o cratita si se...
Gogonelele se taie in felii potrivite si se pun in apa rece de seara pana dimineata.
A doua zi se scurge bine de apa sarata in care a stat.
Se pune la fiert in apa pentru 30-40 minute.
Carnea care trebuie sa aiba si putina grasime, se taie cubulete si se caleste in ulei pana isi schimba...
Cartofii se curata se taie bucati mari si se pun la fiert 10-12 minute.
Cand sunt aproape fierti se pun la scurs.
Costita se taie fasii si se prajeste in ulei pana se rumeneste frumos.
Se unge un vas termarezistent cu unt.
Se pun in vas cartofii si se presara cu vegeta, piper, boia si...
Preparare Reteta economica si delicioasa de Inimi si pipote de pui in sos de smantana
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Pipotele si inimile se curata, se spala, se scurg si se usuca cu un servet.
Intr-o cratita se pune untul la topit, se adauga ceapa si se caleste 2-3...
Carnea de miel se curata, se spala si se usuca.
Usturoiul se curata si cateii mai dolofani se taie in doua.
Cu un cutit cu varf ascutit facem buzunare (taieturi) in carne si introducem un catel de usturoi.
Se impaneaza pe toate partile cat mai des.
Se unge carnea cu ulei si se presara...
Puiul se curata si se spala bine.
Se amesteca toate ingredientele pana se face o pasta.
Se unge bine puiul, exterior si interior, cu pasta obtinuta si se lasa la frigider 1 ora.
Dupa marinare am umplut borcanul cu apa in care am pus zeama de lamaie si cimbru si am "tras" puiul...
Nautul se pune in multa apa rece de seara pana dimineata.
A doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare 1,5-2 ore.
Cand este fiert se pune la scurs.
Se curata ceapa si se toaca marunt.
Se curata ardeii si se taie fasii.
Se curata morcovul si se taie...
Carnea se portioneaza si se spala bine.
Se pune la fiert in apa cu sare si dupa 2-3 clocote se scoate, se clateste si se pune deoparte.
Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa veche tocata 3-4 minute.
Se pune vegeta si piper.
Se pune si carnea si se mai caleste inca 4-5...
Organele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere.
Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de spuma.
Se pun la fiert din nou in oala curata cu apa curata si sare o ora, o ora...
Bucata de jambon se spala si se cresteaza soriciul in 5-6 locuri
Se pune la fiert in apa cu sare, foi de dafin si piper boabe 20-25 minute.
Se ia spuma formata.
Se pune uleiul intr-o tava si se pune in ea bucata de jambon fiarta si scursa de zeama.
se intoarce pe ambele parti ca sa se...
Pieptul de pui se curata, se spala bine si se usuca intr-un servet.
Costita se taie bastonase si se caleste 5 minute intr-o tigaie.
Se scoate pe servetel absorbant.
Cascavalul se radepe razatoarea mare.
Pieptul se desface in cele doua jumatati si fiecare jumatate se taie in doua, nu...
Cum se prepara Reteta delicioasa de Mancare de mazare uscata, servita cu muraturi:
Mazarea se spala bine in mai multe ape si se pune la inmuiat in apa calduta de seara pana dimineata.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Morcovii se curata si se taie rondele.
Intr-o cratita se pune...
Pulpe de pui pe varza
Varza se lasa in apa rece 3-4 ore, pentru a se desara. Se toaca marunt, eliminand cotoarele, se stoarce in pumn si se pune intr-un castron. Se pun 50 ml ulei intr-o cratita si se pune varza in ea. Se presara piper si se amesteca bine. Se introduce in cuptor pentru 2 ore,...
Coaste la cuptor
Carnea se fasoneaza si se cresteaza jumatate, dupa fiecare os. Se pune uleiul in tava si se unge bucata de carne bine, pe ambele parti. Se presara pe ambele parti cu vegeta, piper, boia, cimbru si condiment pentru carne de porc. Se pune in tava vinul si 200 ml apa si se stropeste si...
Chiftelute suedeze
Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 minute sa se absoarba lichidul. Ceapa se curata, se toaca marunt, se caleste 2-3 minute in lingurita de unt si se lasa la racit. Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine 5-6 minute. Se formeaza bilute cat mai mici si se prajesc in...
Snitele din carne de porc
Bucatile de pulpa se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii potrivite. Feliile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute. Intr-o farfurie, se pune faina. In alta...
Tochitura a la Motan
Carnea se taie bucati potrivite. Carnatii se taie la 3 cm si cei grosi felii de 1 cm. Costita se taie cuburi mai mari. Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de carne 8-10 minute pana se albesc. Se adauga carnatii si costita si se mai prajesc cateva minute. Se presara...
Jumari traditionale
Se taie slanina si fleica in bucati mai mari (4x4 cm). Se pun pe foc intr-un vas cu fundul gros (cel mai bun este un tuci), se pune apa si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la foc mic 10-15 minute. Se inlatura capacul, se mareste focul la mediu si se lasa la facut cam 1 ora. Se...
Snitele de porc crocante
Bucatile de pulpa se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii potrivite. Feliile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute. Intr-o farfurie se pune faina. In alta...
Muschiulet de piept de pui crispy
Muschiuletii se curata de pieliti, se spala si se taie in doua daca sunt mai grosi. Se usuca cu servetele absorbante, se presara cu sare, piper si boia, se amesteca bine sa fie unse toate bucatile si se lasa o ora la frigider. Se bat bine ouale intr-un castron si se amesteca mustarul, sare,...
Pulpe de pui imbracate in cascaval
Pulpele se curata, se spala, se taie in doua si se usuca. Se presara cu vegeta, piper si boia pe ambele parti. Se pune uleiul intr-o tava, ceapa curatata si taiata rondele si jumatate din cateii de usturoi maruntiti. Se presara vegeta, piper, boia si se amesteca. Se pun deasupra...
Gnocchi cu friptura de miel
Gnocchi se fierb in apa cu sare pana se ridica la suprafata. Se scot intr-o strecuratoare sa se scurga. Se pun in tava in care s-a preparat friptura de miel. In tava se pun si bucatile de miel care au rezultata de la transarea pulpei pentru servit. (la mine in tava erau si bucatile de...
Pulpa de miel la cuptor cu afumatura
Pulpa se curata, se spala si se usuca cu un prosop absorbant. Se fac taieturi adanci pe toata latimea ei din 3 in 3 centimetri pe ambele parti. Se presara sare grunjoasa, piper si boia si se maseaza sa intre in taieturi. Se pune intr-o tava in care am pus putin ulei. Pieptul de porc...
Cotlet de porc cu cascaval
Cotletele de porc se fasoneaza, se spala si se usuca cu un prosop absorbant. Se presara cu boia, sare, piper pe ambele parti. Se prajesc intr-o tigaie in ulei incins, 5 minute pe fiecare parte. Cand sunt facute se scot pe o farfurie si se lasa putin la racit. Cascavalul ras se...
Varza acra calita cu carnati, reteta gustoasa si perfecta pentru mese in familie
Cum se prepara Varza acra calita cu carnati, reteta gustoasa si perfecta pentru mese in familie Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca. Carnatii se taie bucati de 2-3...
Chiftele din carne de pui
Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine. Ceapa se curata si se da pe razatoarea cu ochiurile cele mai mici. Mararul se toaca marunt. Usturoiul se piseaza. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si se potriveste de gust. Se formeaza chiftele in mana, se dau prin...
Friptura brasoveana
Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi ca pentru mancare. Se pun in apa rece. Carnea se taie cuburi potrivite. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se incunge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa 3-4 minute. Se adauga carnea si se caleste inca 5 minute pana se albeste...
Rulada imbunatatita din piept de porc
Pieptul de porc l-am procurat cu sorici si bine impanat cu carne. Se curata soriciul, se portioneaza sa fie bucata dreptunghiulara, se spala si se usuca bine cu un prosop absorbant. Se pune pe un tocator cu soriciul in jos si se presara cu vegeta, piper, boia, cimbru si oregano. Se pun...
Friptura a la Motan
Carnea se taie bucati potrivite. Carnatii se taie la 2 cm. Costita se taie cuburi mai mari. Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de carne 8-10 minute pana se albesc. Se adauga carnatii si costita si se mai prajesc cateva minute. Se presara cu vegeta, cimbru, piper,...
Varza bicolora calita cu afumatura
Varza alba si rosie se curata si se toaca fidea mai mare, se presara cu sare si se lasa sa se imoaie putin. (25-30 minute) Costita si scarita se taie fasii si se pun la prajit in ulei intr-o cratita mai mare. Cand au prins culoare se scot alaturi. Se pune ceapa curatata si tocata in...
Pui cu smantana si castraveti murati
Pulpitele de pui se curata, se spala si se usuca. Se presara cu sare, piper si boia pe toate partile. Ceapa se curata si se toaca marunt. Castravetii se taie rondele si se lasa la scurs. Ciupercile se trec sub jet de apa si se pun la scurs. Se pune uleiul intr-o cratita si se...
Mancare de gogonele murate si porc
Gogonelele se taie in felii potrivite si se pun in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scurge bine de apa sarata in care a stat. Se pune la fiert in apa pentru 30-40 minute. Carnea care trebuie sa aiba si putina grasime, se taie cubulete si se caleste in ulei pana isi schimba...
Cartofi cu costita si cascaval
Cartofii se curata se taie bucati mari si se pun la fiert 10-12 minute. Cand sunt aproape fierti se pun la scurs. Costita se taie fasii si se prajeste in ulei pana se rumeneste frumos. Se unge un vas termarezistent cu unt. Se pun in vas cartofii si se presara cu vegeta, piper, boia si...
Reteta economica si delicioasa de Inimi si pipote de pui in sos de smantana
Preparare Reteta economica si delicioasa de Inimi si pipote de pui in sos de smantana Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Pipotele si inimile se curata, se spala, se scurg si se usuca cu un servet. Intr-o cratita se pune untul la topit, se adauga ceapa si se caleste 2-3...
Friptura de miel impanata
Carnea de miel se curata, se spala si se usuca. Usturoiul se curata si cateii mai dolofani se taie in doua. Cu un cutit cu varf ascutit facem buzunare (taieturi) in carne si introducem un catel de usturoi. Se impaneaza pe toate partile cat mai des. Se unge carnea cu ulei si se presara...
Pui pe sticla la cuptor
Puiul se curata si se spala bine. Se amesteca toate ingredientele pana se face o pasta. Se unge bine puiul, exterior si interior, cu pasta obtinuta si se lasa la frigider 1 ora. Dupa marinare am umplut borcanul cu apa in care am pus zeama de lamaie si cimbru si am "tras" puiul...
Mancare de naut cu carnati
Nautul se pune in multa apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare 1,5-2 ore. Cand este fiert se pune la scurs. Se curata ceapa si se toaca marunt. Se curata ardeii si se taie fasii. Se curata morcovul si se taie...
Stufat cu carne de miel
Carnea se portioneaza si se spala bine. Se pune la fiert in apa cu sare si dupa 2-3 clocote se scoate, se clateste si se pune deoparte. Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa veche tocata 3-4 minute. Se pune vegeta si piper. Se pune si carnea si se mai caleste inca 4-5...
Pachetele cu drob de miel
Organele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere. Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de spuma. Se pun la fiert din nou in oala curata cu apa curata si sare o ora, o ora...
Jambon de porc la cuptor
Bucata de jambon se spala si se cresteaza soriciul in 5-6 locuri Se pune la fiert in apa cu sare, foi de dafin si piper boabe 20-25 minute. Se ia spuma formata. Se pune uleiul intr-o tava si se pune in ea bucata de jambon fiarta si scursa de zeama. se intoarce pe ambele parti ca sa se...
Piept de pui umplut a la Gaby
Pieptul de pui se curata, se spala bine si se usuca intr-un servet. Costita se taie bastonase si se caleste 5 minute intr-o tigaie. Se scoate pe servetel absorbant. Cascavalul se radepe razatoarea mare. Pieptul se desface in cele doua jumatati si fiecare jumatate se taie in doua, nu...
Reteta delicioasa de Mancare de mazare uscata, servita cu muraturi
Cum se prepara Reteta delicioasa de Mancare de mazare uscata, servita cu muraturi: Mazarea se spala bine in mai multe ape si se pune la inmuiat in apa calduta de seara pana dimineata. Ceapa se curata si se toaca marunt. Morcovii se curata si se taie rondele. Intr-o cratita se pune...