L-am facut acum mai tarziu decat traditia ca sa pot sa cumpar ceapa si usturoi la pret decent. (4 lei era legatura de sarbatori)
Carnea se portioneaza si se spala bine.
Se pune la fiert in apa cu sare si dupa 2-3 clocote se scoate, se clateste si se pune deoparte.
Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa veche tocata 3-4 minute.
Se pune vegeta si piper.
Se pune si carnea si se mai caleste inca 4-5 minute.
Se pune apa si se lasa la fiert 30-40 minute.
Se curata ceapa si usturoiul verde, se spala si se taie la 3-4 cm.
Cand carnea este fiarta se scoate pe o farfurie.
In cratita se pune ceapa si usturoiul verde si se fierbe cateva minute.
Se adauga si carnea si se mai fierbe 15-20 minute.
Se adauga rosiile in bulion si se mai fierbe 5 minute.
Se introduce in cuptorul preancalzit.
Se amesteca din cand in cand si se lasa pana scade cat doriti.
Se potriveste de gust si se lasa sa se rumeneasca putin la suprafata.
Se serveste calda.
Pofta Buna!