Friptura brasoveana

de MotanLaOale in Porc, 31 Mar 2016 | 10467 vizualizari

 

Local se gaseste si sub denumirea de Specialitate brasoveana. Este foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 800g carne de porc putin impanata
  • 800g cartofi rosii
  • 2 cepe rosii
  • 50ml ulei
  • vegeta
  • piper
  • boia
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura brasoveana:

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi ca pentru mancare.

Se pun in apa rece.

Carnea se taie cuburi potrivite.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Se incunge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa 3-4 minute.

Se adauga carnea si se caleste inca 5 minute pana se albeste carnea.

Se presara condimentele, se pune un pahar de apa, se amesteca si se lasa la fiert la foc potrivit, cu capac, 20-25 minute.

Se lasa la prajit pana carnea devine frageda, scade zeama si bucatile de carne se prajesc putin.

Intre timp se prajesc cartofii separat in baie de ulei.

Cand sunt prajiti, se scurg si se pun peste carne si se amesteca.

Se mai prajesc impreuna 2-3 minute, se potriveste de sare si este gata.

Se mananca obligatoriu cu muraturi.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura brasoveana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brassoi Apropecsenye (friptura brasoveana )