Si cum in borcanul ramas erau si niste castraveti, am facut si aceasta mancare care era de mult la favorite. Preluata de la Ancuta si de la Bunica. Foarte buna!
Pulpitele de pui se curata, se spala si se usuca.
Se presara cu sare, piper si boia pe toate partile.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Castravetii se taie rondele si se lasa la scurs.
Ciupercile se trec sub jet de apa si se pun la scurs.
Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc pulpitele pe toate partile 10 minute.
Se adauga ceapa si se mai caleste 5 minute.
Se adauga castravetii, ciupercile, vinul si se mai fierbe 10-15 minute.
Se adauga mustarul si 200g smantana si se fierbe pana scade putin, 15-20 minute.
Se adauga si restul de smantana si se potriveste de sare si piper.
Se lasa sa fiarba pana scade si se leaga sosul si carnea este facuta.
Eu am bagat-o in cuptor 15-20 minute pana a scazut cat am vrut.
Se poate manca calda alaturi de garnitura preferata.
Pofta buna!
1
Daca se face cu cuiperci proaspete se pun la calit cu ceapa pana scade toata zeama lasata.