Varza bicolora calita cu afumatura

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 11 Oct 2015 | 4117 vizualizari

 

Mi-au ramas de la pus muraturi varza alba si rosie si am zis sa le calesc impreuna. Bine am facut ca a rezultat ceva foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza alba (1,5 kg)
  • 1/2 varza rosie (0,6 kg)
  • 2 cepe
  • 3 ardei colorati
  • 5 rosii
  • 150g costita afumata
  • 150g scarita afumata
  • 3 foi dafin
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza bicolora calita cu afumatura:

Varza alba si rosie se curata si se toaca fidea mai mare, se presara cu sare si se lasa sa se imoaie putin. (25-30 minute)

Costita si scarita se taie fasii si se pun la prajit in ulei intr-o cratita mai mare.

Cand au prins culoare se scot alaturi.

Se pune ceapa curatata si tocata in cratita si se caleste cateva minute impreuna cu piper si foile de dafin.

Se pun ardeii curatati si taiati marunt si se mai caleste putin

Se adauga afumatura, varza si apa si se lasa sa fiarba pana se imoaie si isi micsoreaza volumul. (25-30 minute).

Se adauga rosiile taiate si se mai fierbe 15-20 minute.

Se potriveste de apa si se introduce in cuptor pana scade cat doresti si prinde o culoare  frumoasa.

Se scoate din cuptor din cand in cand si se amesteca.

Se consuma calda cu ardei iute si mamaliguta.

Mie imi place cu ceapa rosie.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate pune si marar daca va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza bicolora calita cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura din pulpa de porc inabusita ,cu garnitura de cartofi