Pulpele de pui se curata si se spala bine.
Ardeiul se curata, se spala si se taie bucati mai mari sau se scoate din congelator, cazul meu.
Ceapa se curata si se toaca mai mare.
Intr-o cratita se pune uleiul si pulpele si se calesc 10 minute, pana se albesc pe ambele parti.
Se pune...
Pulpele de pui se curata si se taie bucati.
Ceapa se curata si se toaca la robot, pana se face aproape pasta sau se da pe razatoarea fina.
Maslinele se spala in apa rece si se pun la scurs.
Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de pulpa pana se albesc.
Se adauga...
Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata.
A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine.
Ceapa, morcovii si ardeii se curata si se toaca.
Ciolanul, partea cu grasime si sorici, se taie bucati de 2-3 centimetri.
Intr-o cratita se pune uleiul,...
Pulpele se curata si se bat cu ciocanul ca la snitele intre doua folii alimentare.
Se pun pe o farfurie si se presara cu sare si piper.
Celelalte ingrediente se toaca marunt, iar cascavalul se rade prin razatoarea mare.
Se amesteca intr-un castron cu un ou, sare si piper pana la...
Picioarele, urechile si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora.
Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala.
Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa se pune intr-o oala mare si se pune apa rece care sa depaseasca carnea cu o palma.
Se pune la fiert cu o...
Pulpele se curata de pielite si zgarciuri si se spala.
Se usuca cu servetele absorbante si se pun intr-un castron.
Se presara cu sare si condimentele, se pune uleiul, se amesteca bine sa fie unse toate bucatile.
Se lasa cel putin 4 ore la frigider acoperite cu folie alimentara.
Se...
Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine.
Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata.
Mararul se toaca marunt.
Intr-un castron se amesteca ingredientele (fara bacon) cu cele 2 oua.
Se pune condiment pentru chiftele, sare si piper...
Cartofii se fierb in coaja 20 de minute, se curata dupa si se taie cuburi potrivite.
Ceapa se curata si se taie julien.
Costita se taie fasii.
Intr-o tava se pune uleiul si punem cuburile de cartofi.
Presaram sare, boia, piper si se amesteca pe toate partile usor sa nu se sfarame....
Pulpele se curata, se spala bine si se usuca cu un prosop.
O portocala se stoarce si in zeama se amesteca bine toate condimentele.
Se pune uleiul intr-o tava, se pun pulpele si se ung bine cu amestecul de condimente.
Ceapa se curata, se taie bucati mari si se pune in tava.
Portocala...
Pulpele se curata de pieliti si zgarciuri si se spala.
Se usuca cu servetele absorbante si se pun intr-un castron.
Se presara cu sare si condimentele, se pune uleiul, se amesteca bine sa fie unse toate bucatile.
Se lasa cel putin 4 ore la frigider acopetite cu folie alimentara.
Se...
Ficatul de porc se spala bine si se usuca cu hartie absorbanta.
Se curata de vene si pielite si se taie felii potrivite.
Se pune ficatul intr-un castron si se toarna laptele.
Se acopera castronul si se tine la frigider minim 4 ore.
Dupa fragezire, se scoate intr-o...
Carnea tocata se pune intr-un castron cu toate ingredientele si se amesteca cu mana foarte bine cam 8-10 minute.
Se lasa la frigider 1 ora.
Se formeaza hamburgerii. Eu am folosit un inel pentru a putea sa-i presez bine. Din amestec ies 6 bucati.
Se pun pe gratarul incins si se prajesc pe...
Ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt.
Ceapa se curata si se toaca mai mare.
Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 3-4 minute.
Se pune ardeiul, vegeta, piper, boia si se mai caleste 2-3 minute.
Se pune afumatura si apa si se fierbe 15-20 minute.
Se pun...
Pieptii de pui se curata, se feliaza si se bat cu ciocanul ca la snitele intre doua folii alimentare.
Se pun pe o farfurie si se presara cu sare si piper.
Celelalte ingrediente se toaca marunt, iar cascavalul se rade prin razatoarea mare.
Se amesteca intr-un castron cu un ou, sare...
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei pentru 4-5 minute.
Se adauga soriciul, se presara vegeta, boiaua, piper si putina apa cat sa acopere si se lasa la fiert.
Dupa 20 minute se pun si cartofii si se mai fierbe 15 minute.
Se adauga si bulionul, se potriveste de...
Ficateii de pasare se curata, se spala si se pun la scurs.
Ficateii se usuca bine, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon.
Se prind cu o scobitoare pentru siguranta.
Se pun intr-o tava unsa cu ulei, se mai presara cu vegeta si piper si se introduce in cuptor...
Cartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari.
Ardeiul se curata, se spala si se taie marunt.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 4-5 minute.
Se pune ardeiul, vegeta, piper, boia si se mai caleste 3-4 minute.
Se pune...
Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine.
Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata.
Mararul se toaca marunt.
Intr-un castron se amesteca ingredientele cu cele 2 oua.
Se pune vegeta si piper dupa gust.
Se pune in frigider pentru...
Pulpele se curata, se taie in doua, se spala si se lasa la uscat.
Intr-o cratita se pune uleiul si cand este incins se pun pulpele si se prajesc putin pe ambele parti.
Se adauga ceapa curatata si taiata marunt si ardeiul taiat marunt si se mai caleste 5 minute.
Se adauga ciupercile si se...
Carnea se curata de pielite si se spala bine.
Se pune la fiert cu o ceapa si sare in apa rece.
Dupa 30 minute se scoate, se arunca ceapa si se pastreaza apa.
Se feliaza in bucati groase de 2 cm.
Se pune uleiul intr-o cratita si bucatile de carne.
Se presara sare, piper, boia si...
Coastele se portioneaza, se spala si se lasa la uscat.
Intr-o tava se pune uleiul si coastele.
Se presara cu vegeta, boia, piper, cimbru si sare pe ambele parti.
Se pune un pahar cu apa si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 1 ora.
Se scoate din cuptor si se...
Coastele de miel se curata, se spala bine si se lasa la scurs.
Intr-o tava se pun uleiul si coastele si se ung bine cu ulei.
Se presara vegeta, boia, piper pe ambele parti.
Se pune un pahar de apa si se stropesc si coastele.
Se introduce tava cu coastele de miel in cuptor...
Picioarele, capul si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora.
Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala.
Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa si se pune intr-o oala mare.
Se pune si zarzavaul si se pune apa rece care sa depaseasca carnea cu o palma.
Se...
Carnea se taie bucati potrivite mai mici. Carnatii se taie la 2 cm. Costita se taie cuburi mai mari.
Se pune uleiul intr-o cratita si se pun bucatile de carne.
Se pune apa si capacul si se inabusa bucatile de carnea 8-10 minute pana se albesc.
Se adauga...
Se taie slanina se taie in bucati mai mici (2x2 cm). Slanina se alege fara carne si cat mai tare.
Se pun pe foc intr-un vas cu fundul gros (cel mai bun este un tuci), se pune apa si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la foc mic 10-15 minute. Se inlatura capacul, se mareste...
Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine.
Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata.
Mararul se toaca marunt.
Intr-un castron se amesteca ingredientele cu cele 2 oua.
Se pune vegeta si piper dupa gust.
Se pune in frigider...
Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute.
Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare.
In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita.
Se framanta si se adauga si restul de apa calduta....
Pieptul de pui se taie bucati si se presara cu sare, piper si condimente pentru gratar.
Se pun pe gratar si se prajesc pe ambele parti. Dupa ce sunt facute, se taie in bucati mai mici.
Cartofii se curata, se taie pai si se prajesc in baie de ulei.
Se scot si se sareaza.
Varza se...
Toate condimentele se pun intr-un castron si se amesteca cu uleiul.
Se trec toate bucatile de cotlet prin amestecul de condimente si se pun intr-un castron una peste alta.
Se invelesc in folie si se tin la frigider 3-4 ore.
Se pun pe gratarul incins si se prajesc 8-10 minute, pe fiecare...
Pieptul de pui se curata si se taie bucati.
Ceapa se curata si se toaca la robot, pana se face aproape pasta sau se da pe razatoarea fina.
Maslinele se spala in apa rece si se pun la scurs.
Se pune uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa 4-5 minute. Se adauga maslinele si apa si...
Tocanita de pui cu ardei
Pulpele de pui se curata si se spala bine. Ardeiul se curata, se spala si se taie bucati mai mari sau se scoate din congelator, cazul meu. Ceapa se curata si se toaca mai mare. Intr-o cratita se pune uleiul si pulpele si se calesc 10 minute, pana se albesc pe ambele parti. Se pune...
Mancare de pui cu masline
Pulpele de pui se curata si se taie bucati. Ceapa se curata si se toaca la robot, pana se face aproape pasta sau se da pe razatoarea fina. Maslinele se spala in apa rece si se pun la scurs. Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de pulpa pana se albesc. Se adauga...
Mancare de varza murata
Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa, morcovii si ardeii se curata si se toaca. Ciolanul, partea cu grasime si sorici, se taie bucati de 2-3 centimetri. Intr-o cratita se pune uleiul,...
Pulpe de pui umplute
Pulpele se curata si se bat cu ciocanul ca la snitele intre doua folii alimentare. Se pun pe o farfurie si se presara cu sare si piper. Celelalte ingrediente se toaca marunt, iar cascavalul se rade prin razatoarea mare. Se amesteca intr-un castron cu un ou, sare si piper pana la...
Cotoroage - racituri din Banat
Picioarele, urechile si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora. Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala. Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa se pune intr-o oala mare si se pune apa rece care sa depaseasca carnea cu o palma. Se pune la fiert cu o...
Saramura de pui
Pulpele se curata de pielite si zgarciuri si se spala. Se usuca cu servetele absorbante si se pun intr-un castron. Se presara cu sare si condimentele, se pune uleiul, se amesteca bine sa fie unse toate bucatile. Se lasa cel putin 4 ore la frigider acoperite cu folie alimentara. Se...
Chiftele in bacon
Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine. Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ingredientele (fara bacon) cu cele 2 oua. Se pune condiment pentru chiftele, sare si piper...
Cartofi taranesti la cuptor
Cartofii se fierb in coaja 20 de minute, se curata dupa si se taie cuburi potrivite. Ceapa se curata si se taie julien. Costita se taie fasii. Intr-o tava se pune uleiul si punem cuburile de cartofi. Presaram sare, boia, piper si se amesteca pe toate partile usor sa nu se sfarame....
Pulpe de pui cu ceapa rosie si portocale
Pulpele se curata, se spala bine si se usuca cu un prosop. O portocala se stoarce si in zeama se amesteca bine toate condimentele. Se pune uleiul intr-o tava, se pun pulpele si se ung bine cu amestecul de condimente. Ceapa se curata, se taie bucati mari si se pune in tava. Portocala...
Pulpe de pui marinate la gratar
Pulpele se curata de pieliti si zgarciuri si se spala. Se usuca cu servetele absorbante si se pun intr-un castron. Se presara cu sare si condimentele, se pune uleiul, se amesteca bine sa fie unse toate bucatile. Se lasa cel putin 4 ore la frigider acopetite cu folie alimentara. Se...
Ficat fragezit in lapte, la tigaie
Ficatul de porc se spala bine si se usuca cu hartie absorbanta. Se curata de vene si pielite si se taie felii potrivite. Se pune ficatul intr-un castron si se toarna laptele. Se acopera castronul si se tine la frigider minim 4 ore. Dupa fragezire, se scoate intr-o...
Hamburgeri de casa
Carnea tocata se pune intr-un castron cu toate ingredientele si se amesteca cu mana foarte bine cam 8-10 minute. Se lasa la frigider 1 ora. Se formeaza hamburgerii. Eu am folosit un inel pentru a putea sa-i presez bine. Din amestec ies 6 bucati. Se pun pe gratarul incins si se prajesc pe...
Tocanita cu afumatura
Ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt. Ceapa se curata si se toaca mai mare. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 3-4 minute. Se pune ardeiul, vegeta, piper, boia si se mai caleste 2-3 minute. Se pune afumatura si apa si se fierbe 15-20 minute. Se pun...
Rulouri din piept de pui
Pieptii de pui se curata, se feliaza si se bat cu ciocanul ca la snitele intre doua folii alimentare. Se pun pe o farfurie si se presara cu sare si piper. Celelalte ingrediente se toaca marunt, iar cascavalul se rade prin razatoarea mare. Se amesteca intr-un castron cu un ou, sare...
Mancare de cartofi cu gogosari acri in sos
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei pentru 4-5 minute. Se adauga soriciul, se presara vegeta, boiaua, piper si putina apa cat sa acopere si se lasa la fiert. Dupa 20 minute se pun si cartofii si se mai fierbe 15 minute. Se adauga si bulionul, se potriveste de...
Ficatei infofoliti
Ficateii de pasare se curata, se spala si se pun la scurs. Ficateii se usuca bine, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon. Se prind cu o scobitoare pentru siguranta. Se pun intr-o tava unsa cu ulei, se mai presara cu vegeta si piper si se introduce in cuptor...
Mancare de cartofi cu afumatura
Cartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 4-5 minute. Se pune ardeiul, vegeta, piper, boia si se mai caleste 3-4 minute. Se pune...
Chiftele marinate
Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine. Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ingredientele cu cele 2 oua. Se pune vegeta si piper dupa gust. Se pune in frigider pentru...
Tocanita cu pulpe de pui si ciuperci
Pulpele se curata, se taie in doua, se spala si se lasa la uscat. Intr-o cratita se pune uleiul si cand este incins se pun pulpele si se prajesc putin pe ambele parti. Se adauga ceapa curatata si taiata marunt si ardeiul taiat marunt si se mai caleste 5 minute. Se adauga ciupercile si se...
Friptura de vitel
Carnea se curata de pielite si se spala bine. Se pune la fiert cu o ceapa si sare in apa rece. Dupa 30 minute se scoate, se arunca ceapa si se pastreaza apa. Se feliaza in bucati groase de 2 cm. Se pune uleiul intr-o cratita si bucatile de carne. Se presara sare, piper, boia si...
Coaste de porc cu rosii si usturoi
Coastele se portioneaza, se spala si se lasa la uscat. Intr-o tava se pune uleiul si coastele. Se presara cu vegeta, boia, piper, cimbru si sare pe ambele parti. Se pune un pahar cu apa si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 1 ora. Se scoate din cuptor si se...
Coaste de miel la cuptor
Coastele de miel se curata, se spala bine si se lasa la scurs. Intr-o tava se pun uleiul si coastele si se ung bine cu ulei. Se presara vegeta, boia, piper pe ambele parti. Se pune un pahar de apa si se stropesc si coastele. Se introduce tava cu coastele de miel in cuptor...
Piftii - racituri traditionale
Picioarele, capul si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora. Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala. Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa si se pune intr-o oala mare. Se pune si zarzavaul si se pune apa rece care sa depaseasca carnea cu o palma. Se...
Prajeala de purcel
Carnea se taie bucati potrivite mai mici. Carnatii se taie la 2 cm. Costita se taie cuburi mai mari. Se pune uleiul intr-o cratita si se pun bucatile de carne. Se pune apa si capacul si se inabusa bucatile de carnea 8-10 minute pana se albesc. Se adauga...
Untura de casa
Se taie slanina se taie in bucati mai mici (2x2 cm). Slanina se alege fara carne si cat mai tare. Se pun pe foc intr-un vas cu fundul gros (cel mai bun este un tuci), se pune apa si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la foc mic 10-15 minute. Se inlatura capacul, se mareste...
Chiftele la cuptor
Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine. Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ingredientele cu cele 2 oua. Se pune vegeta si piper dupa gust. Se pune in frigider...
Tarta cu carne tocata
Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita. Se framanta si se adauga si restul de apa calduta....
Shaorma la farfurie
Pieptul de pui se taie bucati si se presara cu sare, piper si condimente pentru gratar. Se pun pe gratar si se prajesc pe ambele parti. Dupa ce sunt facute, se taie in bucati mai mici. Cartofii se curata, se taie pai si se prajesc in baie de ulei. Se scot si se sareaza. Varza se...
Cotlete de porc la gratar cu cartofi noi
Toate condimentele se pun intr-un castron si se amesteca cu uleiul. Se trec toate bucatile de cotlet prin amestecul de condimente si se pun intr-un castron una peste alta. Se invelesc in folie si se tin la frigider 3-4 ore. Se pun pe gratarul incins si se prajesc 8-10 minute, pe fiecare...
Piept de pui cu masline
Pieptul de pui se curata si se taie bucati. Ceapa se curata si se toaca la robot, pana se face aproape pasta sau se da pe razatoarea fina. Maslinele se spala in apa rece si se pun la scurs. Se pune uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa 4-5 minute. Se adauga maslinele si apa si...