Nu am mai mancat din copilarie. Foarte buna.
Nautul se pune in multa apa rece de seara pana dimineata.
A doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare 1,5-2 ore.
Cand este fiert se pune la scurs.
Se curata ceapa si se toaca marunt.
Se curata ardeii si se taie fasii.
Se curata morcovul si se taie rondele.
Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa 3-4 minute.
Se pun si ardeii si morcovii si se mai caleste 3-4 minute.
Se pune vegeta, piper si apa si se lasa sa fiarba 10 minute.
Se adauga nautul fiert, se completeaza cu apa si se fierbe 15-20 minute.
Carnatii se taie rondele si se prajesc separat intr-o tigaie.
Cand sunt prajiti se pun peste naut in cratita si se mai fierbe 10 minute.
Se adauga pasta de gulas, pasta de tomate, cimbrul si oregano si se mai fierbe 10 minute.
Se potriveste de sare.
Se pune patrunjelul tocat marunt, se mai da un clocot si este gata.
Se poate pune si in cuptor dupa ce se pun toate ingredientele sa scada cat doriti.
Se mananca cu salata sau muraturi.
Pofta Buna!
1
Se poate cumpara naut fiert la conserva si atunci se reduce timpul de preparare cu 2 ore.