Mancare de naut cu carnati

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 19 Mai 2015 | 16646 vizualizari

 

Nu am mai mancat din copilarie. Foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 300g naut
  • 400g carnati taranesti
  • 1 ceapa
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1 ardei verde mic
  • 1 ardei rosu mic
  • 50ml ulei
  • 2 linguri pasta gulas
  • 2 linguri pasta de tomate
  • cimbru
  • oregano
  • patrunjel
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de naut cu carnati:

Nautul se pune in multa apa rece de seara pana dimineata.

A doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare 1,5-2 ore.

Cand este fiert se pune la scurs.

Se curata ceapa si se toaca marunt.

Se curata ardeii si se taie fasii.

Se curata morcovul si se taie rondele.

Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa 3-4 minute.

Se pun si ardeii si morcovii si se mai caleste 3-4 minute.

Se pune vegeta, piper si apa si se lasa sa fiarba 10 minute.

Se adauga nautul fiert, se completeaza cu apa si se fierbe 15-20 minute.

Carnatii se taie rondele si se prajesc separat intr-o tigaie.

Cand sunt prajiti se pun peste naut in cratita si se mai fierbe 10 minute.

Se adauga pasta de gulas, pasta de tomate, cimbrul si oregano si se mai fierbe 10 minute.

Se potriveste de sare.

Se pune patrunjelul tocat marunt, se mai da un clocot si este gata.

Se poate pune si in cuptor dupa ce se pun toate ingredientele sa scada cat doriti.

Se mananca cu salata sau muraturi.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate cumpara naut fiert la conserva si atunci se reduce timpul de preparare cu 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de naut cu carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc aromat in vasul de lut