Laptele se pune la fiert.
Intr-o cratita se caramelizeaza 10 linguri de zahar pana devine aramiu.
Se ia cratita de pe foc si se roteste sa se tapeteza si peretii.
Se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza ouale cu 10 linguri de zahar, cu zaharul vanilat, esenta de vanilie si amidonul.
Se...
Se unge o tava cu unt din abundenta.
Se intinde fideaua intr-un strat mai gros ca sa formeze o foaie. (prima greseala a mea ca l-am pus cam subtire)
Se pune tava in cuptorul preancalzit pentru 10 minute, pana se rumeneste putin fideaua.
Intre timp facem un sirop din 250 ml apa, 200g...
Se amesteca malaiul, grisul, faina si praful de copt intr-un vas.
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul, iaurtul si bicarbonatul de sodiu.
Se amesteca bine pana se topeste zaharul apoi se adauga amestecul praf si se amesteca bine pana se inglobeaza in amestecul...
Portocalele se curata si se taie felii.
Se pun la foc intr-o cratita cu 300g zahar, zeama de lamaie si coaja rasa dela lamaie si se fierbe circa o ora pana scade bine.
Intr-un castron se mixeaza ouale intregi cu zaharul, se adauga laptele, esentele,untul topit si faina amestecata cu praful...
Merele se curata de coaje si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca bine cu scortisoara si esenta de rom si se imparte in doua.
Se amesteca grisul, faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si se imparte in doua.
Margarina (la temperatura camerei) se imparte in trei si se taie...
Portocalele se spala bine cu apa calda si se sterg.
Se curata coaja subtire fara partea alba cu cutitul de curatat legume.
Se intind foile intr-o tava pe hartie si se lasa la uscat cateva zile.
Cand sunt uscate bine si devin casante se rasnesc pana devin o pudra fina.
Eu am trecut-o...
Salam de biscuiti reteta
Gutuile se spala, se curata si se taie cuburi.
Se pun intr-o oala cu apa cat sa le acopere si se lasa la fiert.
Cand sunt fierte se adauga zaharul si scortisoara si se mai lasa la fiert pina se ingroase zeama.
Se pun stafidele si nucile se mai lasa un clocot...
Laptele se pune la fiert cu un praf de sare.
Orezul se spala bine si se scurge.
Cand laptele fierbe se pune zaharul, orezul si se fierbe 10-15 minute amestecand usor pana se umfla orezul si scade laptele.
Se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat si se pune in castroane.
Se consuma cu...
Se pune apa la fiert cu 1/2 lingurita sare.
Cand fierbe apa se pun mucenicii si se fierb 10-15 minute.
Se adauga zaharul (dupa gust), zaharul vanilat si coaja de lamaie si se mai fierbe 10-15 minute.
Se amesteca 1 lingura de faina cu apa si se toarna in pala pritr-o sita sa nu cada...
Branza se sfarama se maesteca cu zaharul, zaharul vanilat, 4 oua, smantana si stafidele si se omogenizeaza.
Ungem o tava cu ulei si punem 5 foi de placinta pe rand unse fiecare cu ulei. Se aranjeaza in asa fel incat sa fie si pe marginile tavii.
Se pune branza in tava si se niveleaza....
BLAT
Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt.
Se mixeaza albusurile cu zaharul si zaharul vanilat bine bine.
Se adauga galbenusurile, uleiul si coaja de portocala si se omogenizeaza.
Se adauga si amestecul de faina si se amesteca usor de sus injos ci o lingura pana la...
Se separa ouale.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si iaurtul pana la topirea zaharului apoi se adauga treptat uleiul amestecand continuu.
Se adauga si coaja rasa de lamaie.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga...
Cum se prepara Prajitura din albusuri cu nuca reteta simpla si gustoasa de Angel's cake
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate pana se topeste zaharul.
Se toarna uleiul si se incorporeaza.
Se incorporeaza si faina amestecata cu...
Laptele se pune la fiert cu un praf de sare.
Cand clocoteste se pun taiteii si se fierb 10 minute.
Se pune si zaharul si se mai fierbe 5 minute.
Se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat, se amesteca si se acopera cu un capac 5-10 minute pana laptele este absorbit de taitei.
Se...
Laptele se pune la fiert cu un praf de sare si 50g zahar si cand clocoteste se pune orezul si se fierbe 20-25 de minute pana este fiert. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Trebuie sa ramana cu lapte mai mult ca se intareste in cuptor.
Cand este gata se lasa la racit.
Stafidele se...
Se pune laptele la fiert cu un praf de sare.
Cand da in clocot se pune grisul in ploaie si se amesteca continuu cu telul sa nu faca cocoloase.
Se da focul mic si se mai fierbe 10 minute amestecand.
Se toarna in castroane si se poate consuma cu dulceata, scortisoara, ciocilata,......
FOI
Ouale se freaca spuma cu zaharul.
Se adauga uleiul si se amesteca in continuare.
Se adauga amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina amestecand in continuare.
Se framanta pana rezulta un aluat nelipicios si usor de intins.
Se imparte in 3 parti, se intind 3 foi si se coc pe...
Se pune drojdia cu 100ml lapte cald si cu 2 linguri faina, se amesteca bine si se lasa la dospit.
Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga laptele caldut, putin cate putin.
Se incorporeaza apoi maiaua, sarea, coaja de lamaie si faina.
Se framanta bine pana se...
Se face maiaua din drojdie, zahar si putin lapte si o mana de faina.
Dupa 15-20 minute cand a crescut maiaua se framanta din toate ingredientele un aluat elastic si nelipicios.
Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut o ora pana isi dubleaza volumul.
Apoi se intinde o foaie de...
Albusurile se bat spuma.
Se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate bine pana se topeste zaharul.
Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza.
Se adauga faina si zaharul vanilat si se amesteca prin rasturnare pana se incorporeaza.
Se tapeteaza o tava cu margarina...
Ouale se amesteca cu zaharul pana se face spuma.
Se adauga laptele, uleiul si se amesteca in continuare (eu folosesc mixerul).
Se adauga faina, praful de sare, zaharul vanilat, bicarbonatul si se amesteca bine.
Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Strugurii se desfac de pe...
Se separa ouale.
Albusurile cu un praf de sare se bat tare.
Se adauga zaharul tos si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine un amestec tare si lucios.
Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza bine.
Se adauga faina si se omogenizeaza cu o lingura amestecand de sus in jos....
Zaharul se pune pe fundul cratitei in care facem tortul si se netezeste uniform.
Perele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi in asa fel incat sa ramana intregi (se face cu un aparat special sau cu un cutit subtire) si se taie din partea lunga de la codita sa fie toate la...
Se pun laptele, sarea, zaharul, zaharul vanilat, uleiul si ouale intr-un vas si se amesteca cu mixerul pana se topeste zaharul.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pana se obtine un amestec de consistenta unei zmantani groase.
Se pune in frigider 30 minute acoperit....
Se separa ouale.
Albusurile cu un praf de sare se bat tare
se adauga zaharul tos si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtzine un amestec tare si lucios
Se adauga galbenusurile si omogenizeaza bine
Se adauga faina si se omogenizeaza cu o lingura de sus in jos
Compozitia se...
Fructele se spala si se scot samburii cu atentie sa ramana intregi.
Scortisoara se amesteca cu 4 linguri de zahar.
In fiecare fruct se pune cu lingurita scortisoara cu zahar.
Se unge o forma (cratita) cu unt din abundenta, se pun 200g zahar si se niveleaza.
Pe zaharul din cratita se...
Ouale se amesteca cu zaharul pana se face spuma.
Se adauga laptele, uleiul si se amesteca in continuare (eu folosesc mixerul).
Se adauga faina, praful de sare, zaharul vanilat, bicarbonatul si se amesteca bine.
Se separa 1/3 din compozitie si se amesteca cu cacaoa.
In compozitia...
Margarina se topeste la microunde si se lasa la racit.
Ouale se separa. Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana isi dubleaza volumul.
Se incorporeaza si margarina topita si racita, apoi esenta de vanilie.
Se adauga faina si se incorporeaza.
Se adauga laptele...
Ciresele se spala si se indeparteaza coditele (nu se scot samburii).
Se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se pune la fiert cam o ora.
Se amesteca din cand in cand zdrobind ciresele.
Dupa o ora se strecoara prin sita fina si se masoara lichidul rezultat.
Se pune la fiert lichidul...
Ciresele se spala si se scot samburii.
Se pun in oala pentru dulceata se toarna zaharul deasupra si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop.
A doua zi se pune pe foc iute pana se topeste zaharul si apoi la foc potrivit circa 2 ore.
Din cand in cand se ia spuma formata....
Crema de zahar ars
Laptele se pune la fiert. Intr-o cratita se caramelizeaza 10 linguri de zahar pana devine aramiu. Se ia cratita de pe foc si se roteste sa se tapeteza si peretii. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza ouale cu 10 linguri de zahar, cu zaharul vanilat, esenta de vanilie si amidonul. Se...
Cataif cu frisca
Se unge o tava cu unt din abundenta. Se intinde fideaua intr-un strat mai gros ca sa formeze o foaie. (prima greseala a mea ca l-am pus cam subtire) Se pune tava in cuptorul preancalzit pentru 10 minute, pana se rumeneste putin fideaua. Intre timp facem un sirop din 250 ml apa, 200g...
Malai dulce
Se amesteca malaiul, grisul, faina si praful de copt intr-un vas. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul, iaurtul si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca bine pana se topeste zaharul apoi se adauga amestecul praf si se amesteca bine pana se inglobeaza in amestecul...
Prajitura cu portocale - 200
Portocalele se curata si se taie felii. Se pun la foc intr-o cratita cu 300g zahar, zeama de lamaie si coaja rasa dela lamaie si se fierbe circa o ora pana scade bine. Intr-un castron se mixeaza ouale intregi cu zaharul, se adauga laptele, esentele,untul topit si faina amestecata cu praful...
Prajitura cu mere si gris
Merele se curata de coaje si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca bine cu scortisoara si esenta de rom si se imparte in doua. Se amesteca grisul, faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si se imparte in doua. Margarina (la temperatura camerei) se imparte in trei si se taie...
Pudra de portocale
Portocalele se spala bine cu apa calda si se sterg. Se curata coaja subtire fara partea alba cu cutitul de curatat legume. Se intind foile intr-o tava pe hartie si se lasa la uscat cateva zile. Cand sunt uscate bine si devin casante se rasnesc pana devin o pudra fina. Eu am trecut-o...
Salam de biscuiti reteta cu gutuie
Salam de biscuiti reteta Gutuile se spala, se curata si se taie cuburi. Se pun intr-o oala cu apa cat sa le acopere si se lasa la fiert. Cand sunt fierte se adauga zaharul si scortisoara si se mai lasa la fiert pina se ingroase zeama. Se pun stafidele si nucile se mai lasa un clocot...
Orez cu lapte
Laptele se pune la fiert cu un praf de sare. Orezul se spala bine si se scurge. Cand laptele fierbe se pune zaharul, orezul si se fierbe 10-15 minute amestecand usor pana se umfla orezul si scade laptele. Se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat si se pune in castroane. Se consuma cu...
Mucenici muntenesti
Se pune apa la fiert cu 1/2 lingurita sare. Cand fierbe apa se pun mucenicii si se fierb 10-15 minute. Se adauga zaharul (dupa gust), zaharul vanilat si coaja de lamaie si se mai fierbe 10-15 minute. Se amesteca 1 lingura de faina cu apa si se toarna in pala pritr-o sita sa nu cada...
Placinta cu branza
Branza se sfarama se maesteca cu zaharul, zaharul vanilat, 4 oua, smantana si stafidele si se omogenizeaza. Ungem o tava cu ulei si punem 5 foi de placinta pe rand unse fiecare cu ulei. Se aranjeaza in asa fel incat sa fie si pe marginile tavii. Se pune branza in tava si se niveleaza....
Prajitura cu crema de branza si mandarine
BLAT Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt. Se mixeaza albusurile cu zaharul si zaharul vanilat bine bine. Se adauga galbenusurile, uleiul si coaja de portocala si se omogenizeaza. Se adauga si amestecul de faina si se amesteca usor de sus injos ci o lingura pana la...
Desert prajitura cu iaurt
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si iaurtul pana la topirea zaharului apoi se adauga treptat uleiul amestecand continuu. Se adauga si coaja rasa de lamaie. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga...
Prajitura din albusuri cu nuca reteta simpla si gustoasa de Angel's cake
Cum se prepara Prajitura din albusuri cu nuca reteta simpla si gustoasa de Angel's cake Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate pana se topeste zaharul. Se toarna uleiul si se incorporeaza. Se incorporeaza si faina amestecata cu...
Taitei cu lapte
Laptele se pune la fiert cu un praf de sare. Cand clocoteste se pun taiteii si se fierb 10 minute. Se pune si zaharul si se mai fierbe 5 minute. Se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat, se amesteca si se acopera cu un capac 5-10 minute pana laptele este absorbit de taitei. Se...
Budinca de orez cu branza
Laptele se pune la fiert cu un praf de sare si 50g zahar si cand clocoteste se pune orezul si se fierbe 20-25 de minute pana este fiert. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Trebuie sa ramana cu lapte mai mult ca se intareste in cuptor. Cand este gata se lasa la racit. Stafidele se...
Gris cu lapte
Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot se pune grisul in ploaie si se amesteca continuu cu telul sa nu faca cocoloase. Se da focul mic si se mai fierbe 10 minute amestecand. Se toarna in castroane si se poate consuma cu dulceata, scortisoara, ciocilata,......
Alba ca Zapada
FOI Ouale se freaca spuma cu zaharul. Se adauga uleiul si se amesteca in continuare. Se adauga amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina amestecand in continuare. Se framanta pana rezulta un aluat nelipicios si usor de intins. Se imparte in 3 parti, se intind 3 foi si se coc pe...
Cozonac cu nuca
Se pune drojdia cu 100ml lapte cald si cu 2 linguri faina, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga laptele caldut, putin cate putin. Se incorporeaza apoi maiaua, sarea, coaja de lamaie si faina. Se framanta bine pana se...
Crofne banatene
Se face maiaua din drojdie, zahar si putin lapte si o mana de faina. Dupa 15-20 minute cand a crescut maiaua se framanta din toate ingredientele un aluat elastic si nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut o ora pana isi dubleaza volumul. Apoi se intinde o foaie de...
Fursecuri din albusuri
Albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate bine pana se topeste zaharul. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Se adauga faina si zaharul vanilat si se amesteca prin rasturnare pana se incorporeaza. Se tapeteaza o tava cu margarina...
Prajitura cu struguri
Ouale se amesteca cu zaharul pana se face spuma. Se adauga laptele, uleiul si se amesteca in continuare (eu folosesc mixerul). Se adauga faina, praful de sare, zaharul vanilat, bicarbonatul si se amesteca bine. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Strugurii se desfac de pe...
Tort "snow"
Se separa ouale. Albusurile cu un praf de sare se bat tare. Se adauga zaharul tos si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine un amestec tare si lucios. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza bine. Se adauga faina si se omogenizeaza cu o lingura amestecand de sus in jos....
Tort de pere - 150
Zaharul se pune pe fundul cratitei in care facem tortul si se netezeste uniform. Perele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi in asa fel incat sa ramana intregi (se face cu un aparat special sau cu un cutit subtire) si se taie din partea lunga de la codita sa fie toate la...
Pancakes (2)
Se pun laptele, sarea, zaharul, zaharul vanilat, uleiul si ouale intr-un vas si se amesteca cu mixerul pana se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pana se obtine un amestec de consistenta unei zmantani groase. Se pune in frigider 30 minute acoperit....
Tort ...Pentru Mine
Se separa ouale. Albusurile cu un praf de sare se bat tare se adauga zaharul tos si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtzine un amestec tare si lucios Se adauga galbenusurile si omogenizeaza bine Se adauga faina si se omogenizeaza cu o lingura de sus in jos Compozitia se...
Prajitura cu prune si caise
Fructele se spala si se scot samburii cu atentie sa ramana intregi. Scortisoara se amesteca cu 4 linguri de zahar. In fiecare fruct se pune cu lingurita scortisoara cu zahar. Se unge o forma (cratita) cu unt din abundenta, se pun 200g zahar si se niveleaza. Pe zaharul din cratita se...
Guguluf economic
Ouale se amesteca cu zaharul pana se face spuma. Se adauga laptele, uleiul si se amesteca in continuare (eu folosesc mixerul). Se adauga faina, praful de sare, zaharul vanilat, bicarbonatul si se amesteca bine. Se separa 1/3 din compozitie si se amesteca cu cacaoa. In compozitia...
Desert prajitura desteapta
Margarina se topeste la microunde si se lasa la racit. Ouale se separa. Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se incorporeaza si margarina topita si racita, apoi esenta de vanilie. Se adauga faina si se incorporeaza. Se adauga laptele...
Sirop de cirese
Ciresele se spala si se indeparteaza coditele (nu se scot samburii). Se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se pune la fiert cam o ora. Se amesteca din cand in cand zdrobind ciresele. Dupa o ora se strecoara prin sita fina si se masoara lichidul rezultat. Se pune la fiert lichidul...
Dulceata de cirese
Ciresele se spala si se scot samburii. Se pun in oala pentru dulceata se toarna zaharul deasupra si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop. A doua zi se pune pe foc iute pana se topeste zaharul si apoi la foc potrivit circa 2 ore. Din cand in cand se ia spuma formata....