MotanLaOale

8

Bucataras
Minunat

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE990
PRIETENI418
Retete / Dulciuri

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 8 Mai 2012

Laptele se pune la fiert. Intr-o cratita se caramelizeaza 10 linguri de zahar pana devine aramiu. Se ia cratita de pe foc si se roteste sa se tapeteza si peretii. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza ouale cu 10 linguri de zahar, cu zaharul vanilat, esenta de vanilie si amidonul. Se...

Cataif cu frisca

In Prajituri la 24 Apr 2012

Se unge o tava cu unt din abundenta. Se intinde fideaua intr-un strat mai gros ca sa formeze o foaie. (prima greseala a mea ca l-am pus cam subtire) Se pune tava in cuptorul preancalzit pentru 10 minute, pana se rumeneste putin fideaua. Intre timp facem un sirop din 250 ml apa, 200g...

Malai dulce

In Prajituri la 14 Apr 2012

Se amesteca malaiul, grisul, faina si praful de copt intr-un vas. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul, iaurtul si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca bine pana se topeste zaharul apoi se adauga amestecul praf si se amesteca bine pana se inglobeaza in amestecul...

Prajitura cu portocale - 200

In Prajituri la 29 Mar 2012

Portocalele se curata si se taie felii. Se pun la foc intr-o cratita cu 300g zahar, zeama de lamaie si coaja rasa dela lamaie si se fierbe circa o ora pana scade bine. Intr-un castron se mixeaza ouale intregi cu zaharul, se adauga laptele, esentele,untul topit si faina amestecata cu praful...

Prajitura cu mere si gris

In Prajituri la 28 Mar 2012

Merele se curata de coaje si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca bine cu scortisoara si esenta de rom si se imparte in doua. Se amesteca grisul, faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si se imparte in doua. Margarina (la temperatura camerei) se imparte in trei si se taie...

Pudra de portocale

In Dulciuri la 28 Mar 2012

Portocalele se spala bine cu apa calda si se sterg. Se curata coaja subtire fara partea alba cu cutitul de curatat legume. Se intind foile intr-o tava pe hartie si se lasa la uscat cateva zile. Cand sunt uscate bine si devin casante se rasnesc pana devin o pudra fina. Eu am trecut-o...

Salam de biscuiti reteta cu gutuie

In Prajituri la 27 Mar 2012

Salam de biscuiti reteta Gutuile se spala, se curata si se taie cuburi. Se pun intr-o oala cu apa cat sa le acopere si se lasa la fiert. Cand sunt fierte se adauga zaharul si scortisoara si se mai lasa la fiert pina se ingroase zeama. Se pun stafidele si nucile se mai lasa un clocot...

Orez cu lapte

In Dulciuri la 14 Mar 2012

Laptele se pune la fiert cu un praf de sare. Orezul se spala bine si se scurge. Cand laptele fierbe se pune zaharul, orezul si se fierbe 10-15 minute amestecand usor pana se umfla orezul si scade laptele. Se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat si se pune in castroane. Se consuma cu...

Mucenici muntenesti

In Dulciuri la 12 Mar 2012

Se pune apa la fiert cu 1/2 lingurita sare. Cand fierbe apa se pun mucenicii si se fierb 10-15 minute. Se adauga zaharul (dupa gust), zaharul vanilat si coaja de lamaie si se mai fierbe 10-15 minute. Se amesteca 1 lingura de faina cu apa si se toarna in pala pritr-o sita sa nu cada...

Placinta cu branza

In Dulciuri la 7 Mar 2012

Branza se sfarama se maesteca cu zaharul, zaharul vanilat, 4 oua, smantana si stafidele si se omogenizeaza. Ungem o tava cu ulei si punem 5 foi de placinta pe rand unse fiecare cu ulei. Se aranjeaza in asa fel incat sa fie si pe marginile tavii. Se pune branza in tava si se niveleaza....

Prajitura cu crema de branza si mandarine

In Prajituri la 17 Feb 2012

BLAT Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt. Se mixeaza albusurile cu zaharul si zaharul vanilat bine bine. Se adauga galbenusurile, uleiul si coaja de portocala si se omogenizeaza. Se adauga si amestecul de faina si se amesteca usor de sus injos ci o lingura pana la...

Desert prajitura cu iaurt

In Prajituri la 16 Feb 2012

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si iaurtul pana la topirea zaharului apoi se adauga treptat uleiul amestecand continuu. Se adauga si coaja rasa de lamaie. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga...

Prajitura din albusuri cu nuca reteta simpla si gustoasa de Angel's cake

In Prajituri la 15 Feb 2012

Cum se prepara Prajitura din albusuri cu nuca reteta simpla si gustoasa de Angel's cake Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate pana se topeste zaharul. Se toarna uleiul si se incorporeaza. Se incorporeaza si faina amestecata cu...

Taitei cu lapte

In Dulciuri la 3 Feb 2012

Laptele se pune la fiert cu un praf de sare. Cand clocoteste se pun taiteii si se fierb 10 minute. Se pune si zaharul si se mai fierbe 5 minute. Se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat, se amesteca si se acopera cu un capac 5-10 minute pana laptele este absorbit de taitei. Se...

Budinca de orez cu branza

In Dulciuri la 2 Feb 2012

Laptele se pune la fiert cu un praf de sare si 50g zahar si cand clocoteste se pune orezul si se fierbe 20-25 de minute pana este fiert. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Trebuie sa ramana cu lapte mai mult ca se intareste in cuptor. Cand este gata se lasa la racit. Stafidele se...

Gris cu lapte

In Dulciuri la 1 Feb 2012

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot se pune grisul in ploaie si se amesteca continuu cu telul sa  nu faca cocoloase. Se da focul mic si se mai fierbe 10 minute amestecand. Se toarna in castroane si se poate consuma cu dulceata, scortisoara, ciocilata,......

Alba ca Zapada

In Prajituri la 3 Ian 2012

FOI Ouale se freaca spuma cu zaharul. Se adauga uleiul si se amesteca in continuare. Se adauga amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina amestecand in continuare. Se framanta pana rezulta un aluat nelipicios si usor de intins. Se imparte in 3 parti, se intind 3 foi si se coc pe...

Cozonac cu nuca

In Prajituri la 3 Ian 2012

Se pune drojdia cu 100ml lapte cald si cu 2 linguri faina, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga laptele caldut, putin cate putin. Se incorporeaza apoi maiaua, sarea, coaja de lamaie si faina. Se framanta bine pana se...

Crofne banatene

In Dulciuri la 30 Noi 2011

Se face maiaua din drojdie, zahar si putin lapte si o mana de faina. Dupa 15-20 minute cand a crescut maiaua se framanta din toate ingredientele un aluat elastic si nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut o ora pana isi dubleaza volumul. Apoi se intinde o foaie de...

Fursecuri din albusuri

In Prajituri la 29 Noi 2011

Albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate bine pana se topeste zaharul. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Se adauga faina si zaharul vanilat si se amesteca prin rasturnare pana se incorporeaza. Se tapeteaza o tava cu margarina...

Prajitura cu struguri

In Prajituri la 17 Noi 2011

Ouale se amesteca cu zaharul pana se face spuma. Se adauga laptele, uleiul si se amesteca in continuare (eu folosesc mixerul). Se adauga faina, praful de sare, zaharul vanilat, bicarbonatul si se amesteca bine. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Strugurii se desfac de pe...

Tort "snow"

In Torturi la 8 Noi 2011

Se separa ouale. Albusurile cu un praf de sare se bat tare. Se adauga zaharul tos si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine un amestec tare si lucios. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza bine. Se adauga faina si se omogenizeaza cu o lingura amestecand de sus in jos....

Tort de pere - 150

In Torturi la 28 Oct 2011

Zaharul se pune pe fundul cratitei in care facem tortul si se netezeste uniform. Perele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi in asa  fel incat sa ramana intregi (se face cu un aparat special sau cu un cutit subtire) si se taie din partea lunga de la codita sa fie toate la...

Pancakes (2)

In Prajituri la 27 Oct 2011

Se pun laptele, sarea, zaharul, zaharul vanilat, uleiul si ouale intr-un vas si se amesteca cu mixerul pana se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pana se obtine un amestec de consistenta unei zmantani groase. Se pune in frigider 30 minute acoperit....

Tort ...Pentru Mine

In Torturi la 25 Oct 2011

Se separa ouale. Albusurile cu un praf de sare se bat tare se adauga zaharul tos si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtzine un amestec tare si lucios Se adauga galbenusurile si omogenizeaza bine Se adauga faina si se omogenizeaza cu o lingura  de sus in jos Compozitia se...

Prajitura cu prune si caise

In Prajituri la 16 Sep 2011

Fructele se spala si se scot samburii cu atentie sa ramana intregi. Scortisoara se amesteca cu 4 linguri de zahar. In fiecare fruct se pune cu lingurita scortisoara cu zahar. Se unge o forma (cratita) cu unt din abundenta, se pun 200g zahar si se niveleaza. Pe zaharul din cratita se...

Guguluf economic

In Prajituri la 13 Sep 2011

Ouale se amesteca cu zaharul pana se face spuma. Se adauga laptele, uleiul si se amesteca in continuare (eu folosesc mixerul). Se adauga faina, praful de sare, zaharul vanilat, bicarbonatul si se amesteca bine. Se separa 1/3 din compozitie si se amesteca cu cacaoa. In compozitia...

Desert prajitura desteapta

In Prajituri la 22 Iul 2011

Margarina se topeste la microunde si se lasa la racit. Ouale se separa. Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se incorporeaza si margarina topita si racita, apoi esenta de vanilie. Se adauga faina si se incorporeaza. Se adauga laptele...

Sirop de cirese

In Sirop / Compot la 21 Iul 2011

Ciresele se spala si se indeparteaza coditele (nu se scot samburii). Se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se pune la fiert cam o ora. Se amesteca din cand in cand zdrobind ciresele. Dupa o ora se strecoara prin sita fina si se masoara lichidul rezultat. Se pune la fiert lichidul...

Dulceata de cirese

In Dulceata / Gem la 21 Iul 2011

Ciresele se spala si se scot samburii. Se pun in oala pentru dulceata se toarna zaharul deasupra si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop. A doua zi se pune pe foc iute pana se topeste zaharul si apoi la foc potrivit circa 2 ore. Din cand in cand se ia spuma formata....

Afisate 181 - 210 din 232 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Fantezie de purcel

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Viitorul tau depinde de visele tale. DECI - nu pierde timpul, du-te si te culca.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]