Budinca de orez cu branza

de MotanLaOale in Dulciuri, 2 Feb 2012 | 17287 vizualizari

 

Vazut pe bucataras.ro si incercat. Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1L lapte
  • 200g orez
  • 150g zahar
  • 400g branza de vaci
  • 2 oua
  • 75g stafide
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • coaje rasa de lamaie
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu branza:

Laptele se pune la fiert cu un praf de sare si 50g zahar si cand clocoteste se pune orezul si se fierbe 20-25 de minute pana este fiert. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Trebuie sa ramana cu lapte mai mult ca se intareste in cuptor.

Cand este gata se lasa la racit.

Stafidele se pun la imuiat in rom.

Branza se amesteca cu zaharul ramas, cu ouale, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.

Se adauga orezul racit si stafidele si se amesteca bine.

Se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.

Se introduce in cuptor 20-30 minute pana se rumeneste frumos.

Se taie rece si se consuma cu dulceata, ciocolata, frisca, scortisoara, ......

Eu am papat-o cu dulceata de visine.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu aroma de lamaie