Se spala si se curata capsunile si se zdrobesc cu mixerul vertical impreuna cu branza.
Se adauga zaharul pudra, frisca lichida si plicul de Creme Ole si se mixeaza 3-4 minute pana se obtine o crema tare.
Se pune la frigider.
Pentru sirop se face un ceai indulcit si cand il luam de pe foc...
Aluatul se lasa la dezghetat.
Se intinde pe blatul de lucru (cu mana) si se taie patrate perfecte (daca nu sunt perfecte nu iese).
Eu am taiat o foaie in 6 patrate.
Fiecare patrat se taie pe margine la 1 cm, total la 2 colturi opuse pe diagonala si cu spatiu intre taieturi la celelalte 2...
Se pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se lasa la dospit.
Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga 300ml laptele caldut, putin cate putin.
Se pune faina intr-un vas maricel si se incorporeaza apoi...
Se pune drojdia cu 100ml lapte cald si cu 2 linguri faina si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se lasa la dospit.
Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga 300ml laptele caldut, putin cate putin.
Se pune faina intr-un vas maricel si se incorporeaza apoi...
Intr-o craticioara se pune la fiert apa, uleiul si un praf de sare.
Cand da in clocot se traga deoparte si se pune faina toata o data si se amesteca bine pana la omogenizare.
Se pune pe foc mic si se amesteca inca de cateva ori pana se desprinde de pe fundul cratitei.
Se lasa la racit....
Gutuile se spala bine si se taie cuburi, fara partea tare de la samburi.
Se pun la fiert in 2,5-3 litri apa.
Dupa 20 minute se pune si zaharul si se mai fierbe 10-15 minute.
Se poate adauga sau scadea cantitatea de zahar dupa preferinta.
Se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat....
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.
Faina se amesteca cu grisul si se amesteca in albusuri usor.
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (24/30 cm)
Se introduce in cuptorul preancalzit...
Gutuia se taie in jumatate si se inlatura partea tare cu samburi si codita.
In locul format se pune zahar brun si se presara scortisoara.
Se pune in cuptor pentru 35-40 minute pana se inmoaie.
Este buna calda sau rece.
Se poate servi cu frisca, dulceata....
Eu am mancat-o asa fara...
Merele se spala si se scobesc cu un cutit subtire de cotor.
In locul cotorului se pun cateva bucati de samburi de nuca, scortisoara si zahar brun.
Se dau la cuptor pentru 25-30 minute.
Se scot din cuptor cand se inmoaie. (eu le-am tinut mai mult si s-au decojit)
Cand se scot din...
Foile de placinta se lasa la dezghetat.
Urda se amesteca cu smantana, zaharul, 3 plicuri zahar vanilat, 3 oua si stafidele si se lasa sa se topeasca zaharul si sa se hidrateze stafidele.
Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt.
Se intinde o foaie de placinta, se unge cu ulei...
Cozonacul se rupe bucati si se pune intr-un castron.
Se toarna cafeaua si se amesteca sa se absoarba bine.
Intr-o tava se pune cazonacul inmuiat si se niveleaza.
Budinca se prepara conform indicatiilor de pe plic.
Se toarna budinca calda peste cozonac si se niveleaza.
Se lasa la...
Drojdia se pune la dospit cu 100ml lapte caldut, o lingurita zahar si o lingura de faina 10-15 minute.
Intr-un castron mare se amesteca faina cu sarea si coaja rasa de la lamaie si portocala!
Se toarna drojdia dospita in castron si se amesteca cu mana.
Se adauga ouale batute si se...
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se pune faina pana devine un aluat nelipicios.
Se framanta pe masa indoindu-l mereu sub podul palmei de la margine spre mijloc, sa incorporeze cat mai mult aer.
Cand este gata (are basicute daca este taiat) si strange ca o bila si se pune...
Albusurile se bat tare cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste.
Se adauga untul topit si racit si aromele si se mixeaza.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor cu o spatula.
Se pune hartie speciala in formele...
Cum se prepara Reteta usoara,ieftina si delicioasa de budinca de gris
Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot se adauga grisul in ploaie amestecand cu telul si se fierbe pana se ingroase. Se lasa sa se racoreasca si se adauga galbenusul si albusul batut spuma cu zaharul...
Galbenusurile se amesteca cu zaharul bine, bine.
Se adauga smantana, branza, coaja rasa de lamaie, stafidele si se amesteca bine.
Se incorporeaza si albusurile batute tare cu o spatula usor de sus in jos.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, se trec pe sub apa...
Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.
Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.
Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in...
Se bat spuma tare albusurile cu sarea.
Se adauga zaharul si se mai mixeaza cateva minute.
Se adauga treptat, pe rand: galbenusurile, uleiul si apa.
Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula si amestecand usor de sus in jos, sa nu se lase spuma....
Se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste.
Se adauga uleiul putin cate putin.
Se adauga iaurtul si sucul de lamaie.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare.
Se amesteca bine si se imparte in doua castroane.
Intr-o parte se pune zaharul vanilat si coaja de...
Se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste.
Se adauga uleiul putin cate putin.
Se adauga iaurtul si sucul de lamaie.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare.
Se amesteca bine si se imparte in doua castroane.
Intr-o parte se pune zaharul vanilat si coaja de...
Prunele se spala, se desfac in doua jumatati, se scot samburii si se presara cu zahar si scortisoara.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si se smesteca pana devine o spuma lucioasa.
galbenusurile se amesteca cu uleiul si se pun peste albusuri.
Se adauga...
Piscoturile se sfarama in robot si se pun intr-un castron si se amesteca cu cacaoa.
Se toarna untul topit si se amesteca bine sa se absoarba tot untul.
Se obtine un amestec nelegat dar care presat se compacteaza.
Compazitia o punem intr-o tava (diametrul 24 cm) cu inel detasabil.
Se...
Se separa ouale.
galbenusurile se bat bine cu zaharul.
Se adauga untul moale si amidonul si se omogenizeaza bine.
Urda se mixeaza separat (la robot) cu zaharul vanilat pana devine o crema.
Se pune urda peste galbenusuri si se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare...
Se bat ouale cu u praf de sare.
Se adauga uleiul, faina si laptele mixand foarte bine sa nu ramana cocoloase.
Se ia cu polonicul si se pune in tigaia incinsa rotind-o sa se intinda pe toata suprafata.
La tigaia mea nu este nevoie sa fie unsa cu ulei.
Cand este facuta pe o parte se...
Am pus cantitatile pentru 16-18 galuste. Se pot face cate portii vreti deodata. Eu am facut 2 portii si au iesit 36 galuste.
Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine,...
Foile de placinta se lasa sa se dezghete.
Visinile se curata de samburi.
Caisele se curata de samburi si se taie patratele.
Branza se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat si 2 oua.
Se adauga visinile si caisele si se amesteca cu o lingura.
Se intinde o...
Se unge o tava cu unt din abundenta si se presara cu cele 4 linguri de zahar pe toata suprafata.
Caisele se taie in jumatate, se scot samburii si se pun in tava lasand distanta intre ele, cu partea unde au fost samburii in jos.
Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pana se face...
Caisele se spala, se scot samburii si se fac piure la blender.
Frisca se bate spuma.
Se amesteca frisca cu iaurtul si cu piureul de caise.
Se pune in caserole la congelator.
Din cand in cand se scoate din congeletor si se amesteca.
Este bine sa se scoata din congelator cu 10-15...
Visinile sa spala, se scot samburii si se pun cu 3 linguri de zahar sa lase sirop.
Ouale se separa.
Se mixeaza untul cu 120g zahar pana se topeste zaharul.
Se adauga grisul, praful de budinca amestecat cu praful de copt si zaharul vanilat.
Branza se amesteca cu coaja rasa de lamaie si...
Semintele de floarea soarelui se prajesc putin intr-o tigaie si se lasa la racit.
Am pus in robot smantana, halvaua sfaramata, semintele, zaharul vanilat si am amestecat pana s-a transformat intr-o crema.
Am pus compozitia intr-o caserola si am pus-o in congelator cateva ore. (toata...
Tort de piscoturi cu crema de capsuni
Se spala si se curata capsunile si se zdrobesc cu mixerul vertical impreuna cu branza. Se adauga zaharul pudra, frisca lichida si plicul de Creme Ole si se mixeaza 3-4 minute pana se obtine o crema tare. Se pune la frigider. Pentru sirop se face un ceai indulcit si cand il luam de pe foc...
Cosulete cu crema de capsuni si Miez de lapte
Aluatul se lasa la dezghetat. Se intinde pe blatul de lucru (cu mana) si se taie patrate perfecte (daca nu sunt perfecte nu iese). Eu am taiat o foaie in 6 patrate. Fiecare patrat se taie pe margine la 1 cm, total la 2 colturi opuse pe diagonala si cu spatiu intre taieturi la celelalte 2...
Cozonac cu prune uscate
Se pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga 300ml laptele caldut, putin cate putin. Se pune faina intr-un vas maricel si se incorporeaza apoi...
Pasca cu branza dulce
Se pune drojdia cu 100ml lapte cald si cu 2 linguri faina si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga 300ml laptele caldut, putin cate putin. Se pune faina intr-un vas maricel si se incorporeaza apoi...
Eclere
Intr-o craticioara se pune la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot se traga deoparte si se pune faina toata o data si se amesteca bine pana la omogenizare. Se pune pe foc mic si se amesteca inca de cateva ori pana se desprinde de pe fundul cratitei. Se lasa la racit....
Compot de gutui
Gutuile se spala bine si se taie cuburi, fara partea tare de la samburi. Se pun la fiert in 2,5-3 litri apa. Dupa 20 minute se pune si zaharul si se mai fierbe 10-15 minute. Se poate adauga sau scadea cantitatea de zahar dupa preferinta. Se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat....
Rulada din albusuri cu crema de vanilie
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Faina se amesteca cu grisul si se amesteca in albusuri usor. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (24/30 cm) Se introduce in cuptorul preancalzit...
Gutuie coapta
Gutuia se taie in jumatate si se inlatura partea tare cu samburi si codita. In locul format se pune zahar brun si se presara scortisoara. Se pune in cuptor pentru 35-40 minute pana se inmoaie. Este buna calda sau rece. Se poate servi cu frisca, dulceata.... Eu am mancat-o asa fara...
Mere coapte
Merele se spala si se scobesc cu un cutit subtire de cotor. In locul cotorului se pun cateva bucati de samburi de nuca, scortisoara si zahar brun. Se dau la cuptor pentru 25-30 minute. Se scot din cuptor cand se inmoaie. (eu le-am tinut mai mult si s-au decojit) Cand se scot din...
Spirala cu urda si stafide
Foile de placinta se lasa la dezghetat. Urda se amesteca cu smantana, zaharul, 3 plicuri zahar vanilat, 3 oua si stafidele si se lasa sa se topeasca zaharul si sa se hidrateze stafidele. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt. Se intinde o foaie de placinta, se unge cu ulei...
Prajitura din cozonac
Cozonacul se rupe bucati si se pune intr-un castron. Se toarna cafeaua si se amesteca sa se absoarba bine. Intr-o tava se pune cazonacul inmuiat si se niveleaza. Budinca se prepara conform indicatiilor de pe plic. Se toarna budinca calda peste cozonac si se niveleaza. Se lasa la...
Cozonac cu rahat si stafide
Drojdia se pune la dospit cu 100ml lapte caldut, o lingurita zahar si o lingura de faina 10-15 minute. Intr-un castron mare se amesteca faina cu sarea si coaja rasa de la lamaie si portocala! Se toarna drojdia dospita in castron si se amesteca cu mana. Se adauga ouale batute si se...
Minciunele (Uscatale)
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se pune faina pana devine un aluat nelipicios. Se framanta pe masa indoindu-l mereu sub podul palmei de la margine spre mijloc, sa incorporeze cat mai mult aer. Cand este gata (are basicute daca este taiat) si strange ca o bila si se pune...
Briose din albusuri
Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste. Se adauga untul topit si racit si aromele si se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor cu o spatula. Se pune hartie speciala in formele...
Reteta usoara,ieftina si delicioasa de budinca de gris
Cum se prepara Reteta usoara,ieftina si delicioasa de budinca de gris Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot se adauga grisul in ploaie amestecand cu telul si se fierbe pana se ingroase. Se lasa sa se racoreasca si se adauga galbenusul si albusul batut spuma cu zaharul...
Vargabeles (Budinca cu paste, branza si stafide)
Galbenusurile se amesteca cu zaharul bine, bine. Se adauga smantana, branza, coaja rasa de lamaie, stafidele si se amesteca bine. Se incorporeaza si albusurile batute tare cu o spatula usor de sus in jos. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, se trec pe sub apa...
Tort de cacao si vanilie
Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare. Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in...
Tort Amandina
Se bat spuma tare albusurile cu sarea. Se adauga zaharul si se mai mixeaza cateva minute. Se adauga treptat, pe rand: galbenusurile, uleiul si apa. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula si amestecand usor de sus in jos, sa nu se lase spuma....
Prajitura zebrata
Se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste. Se adauga uleiul putin cate putin. Se adauga iaurtul si sucul de lamaie. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare. Se amesteca bine si se imparte in doua castroane. Intr-o parte se pune zaharul vanilat si coaja de...
Briose bicolore
Se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste. Se adauga uleiul putin cate putin. Se adauga iaurtul si sucul de lamaie. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare. Se amesteca bine si se imparte in doua castroane. Intr-o parte se pune zaharul vanilat si coaja de...
Prajitura cu prune
Prunele se spala, se desfac in doua jumatati, se scot samburii si se presara cu zahar si scortisoara. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se smesteca pana devine o spuma lucioasa. galbenusurile se amesteca cu uleiul si se pun peste albusuri. Se adauga...
Prajitura cu urda
Piscoturile se sfarama in robot si se pun intr-un castron si se amesteca cu cacaoa. Se toarna untul topit si se amesteca bine sa se absoarba tot untul. Se obtine un amestec nelegat dar care presat se compacteaza. Compazitia o punem intr-o tava (diametrul 24 cm) cu inel detasabil. Se...
Prajitura cu urda si merisoare - 250
Se separa ouale. galbenusurile se bat bine cu zaharul. Se adauga untul moale si amidonul si se omogenizeaza bine. Urda se mixeaza separat (la robot) cu zaharul vanilat pana devine o crema. Se pune urda peste galbenusuri si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare...
Clatite cu dulceata
Se bat ouale cu u praf de sare. Se adauga uleiul, faina si laptele mixand foarte bine sa nu ramana cocoloase. Se ia cu polonicul si se pune in tigaia incinsa rotind-o sa se intinda pe toata suprafata. La tigaia mea nu este nevoie sa fie unsa cu ulei. Cand este facuta pe o parte se...
Desert galuste cu prune
Am pus cantitatile pentru 16-18 galuste. Se pot face cate portii vreti deodata. Eu am facut 2 portii si au iesit 36 galuste. Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine,...
Placinta cu branza, visine si caise
Foile de placinta se lasa sa se dezghete. Visinile se curata de samburi. Caisele se curata de samburi si se taie patratele. Branza se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat si 2 oua. Se adauga visinile si caisele si se amesteca cu o lingura. Se intinde o...
Negresa cu caise
Se unge o tava cu unt din abundenta si se presara cu cele 4 linguri de zahar pe toata suprafata. Caisele se taie in jumatate, se scot samburii si se pun in tava lasand distanta intre ele, cu partea unde au fost samburii in jos. Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pana se face...
Inghetata de caise
Caisele se spala, se scot samburii si se fac piure la blender. Frisca se bate spuma. Se amesteca frisca cu iaurtul si cu piureul de caise. Se pune in caserole la congelator. Din cand in cand se scoate din congeletor si se amesteca. Este bine sa se scoata din congelator cu 10-15...
Prajitura cu branza si visine
Visinile sa spala, se scot samburii si se pun cu 3 linguri de zahar sa lase sirop. Ouale se separa. Se mixeaza untul cu 120g zahar pana se topeste zaharul. Se adauga grisul, praful de budinca amestecat cu praful de copt si zaharul vanilat. Branza se amesteca cu coaja rasa de lamaie si...
Inghetata cu halva
Semintele de floarea soarelui se prajesc putin intr-o tigaie si se lasa la racit. Am pus in robot smantana, halvaua sfaramata, semintele, zaharul vanilat si am amestecat pana s-a transformat intr-o crema. Am pus compozitia intr-o caserola si am pus-o in congelator cateva ore. (toata...