Pofteam la ea de mult si in sfarsit am reusit sa o fac. Nu trebuie sa va spun cat de buna este ca stiti.
Laptele se pune la fiert.
Intr-o cratita se caramelizeaza 10 linguri de zahar pana devine aramiu.
Se ia cratita de pe foc si se roteste sa se tapeteza si peretii.
Se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza ouale cu 10 linguri de zahar, cu zaharul vanilat, esenta de vanilie si amidonul.
Se amesteca apoi cu laptele care a fost lasat sa se racoreasca.
Amestecul se toarna in cratita tapetata cu zahar ars si se introduce in cuptor la foc mediu.
Se lasa cam o ora pana se leaga si apare zaharul caramel.
Se lasa la racit si se baga la frigider pentru 3-4 ore.
Se rastoarna la rece.
Pentru ornat am topit 2 linguri de zahar si le-am turnat pe folie alimentara.
Dupa racire s-au desprins usor si le-am infipt in crema.
Se portioneaza si se pune pe farfurie cu sirop cu tot.
Se poate servi cu frisca.
Pofta Buna!