Reteta am luat-o din cartea de bucate a Silviei Jurcovan. Foarte bune.
Albusurile se bat spuma.
Se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate bine pana se topeste zaharul.
Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza.
Se adauga faina si zaharul vanilat si se amesteca prin rasturnare pana se incorporeaza.
Se tapeteaza o tava cu margarina solida si faina. (mie cu hartie de copt mi s-au lipit).
Se ia cate o lingurita din compozitie (numai din margine fara sa se mai amestece) si se pune in tava la o distanta de 3 cm deoareca cresc la copt.
Se pune cate o stafida pe fiecare fursec si se dau la cuptorul preancalzit pentru 12-15 minute la foc mijlociu pana se romenesc putin. (intai marginile)
Imediat ce se scoate tava din cuptor se trece un cutit pe sub fursecuri si se scot din tava. Daca se racesc putin se vor lipi de tava.
In loc de stafide se poate pune ce va place mai mult.
Pofta Buna!