Cataif cu frisca

de MotanLaOale in Prajituri, 24 Apr 2012 | 27729 vizualizari

 

In copilarie era prajitura mea preferata. Am vazut-o la Cris (panacris) si am executat-o. Foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • fidea
  • unt
  • zahar tos
  • zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif cu frisca:

Se unge o tava cu unt din abundenta.

Se intinde fideaua intr-un strat mai gros ca sa formeze o foaie. (prima greseala a mea ca l-am pus cam subtire)

Se pune tava in cuptorul preancalzit pentru 10 minute, pana se rumeneste putin fideaua.

Intre timp facem un sirop din 250 ml apa, 200g zahar, 3 plicuri zahar vanilat si esenta de vanilie. ( aici cred ca am exagerat cu zaharul)

Se toarna siropul fierbinte peste fidea si se mai lasa in cuptor 25-30 minute pana se absoarbe tot siropul. ( aici cred ca trebuia sa las mai mult in cuptor)

Foaia se lasa sa se raceasca in tava.

A doua foaie se face la fel iar la sfarsit se taie patrate cat o portie pentru a se taia frumos la servire.

Cand sunt reci su umplu cu frisca batuta tare.

Eu am patit-o, din caza greselilor si grabei nu s-a desprins foaia din tava decat foarte greu si neestetic. A ramas fideaua intr-o miere foarte groasa si se intindea cand o ridicai. Desi nu trebuia sa fie asa, la gust a fost o nebunie.

Asa ca nu am mai facut inca una, am taiat-o in doua pe cea facuta si am facut un cataif mai mic.

Se lasa la frigider cel putin o ora.

Desi aspectul nu este perfect a iesit foarte buna.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cataif cu frisca