Desert prajitura desteapta

de MotanLaOale in Prajituri, 22 Iul 2011 | 108607 vizualizari

 

Fiind un fan cremsnit am zis ca trebuie sa o incerc si eu. Intr-adevar e buna, buna!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 250 g faina
  • 250 g margarina
  • 1 l lapte
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura desteapta:

Margarina se topeste la microunde si se lasa la racit.

Ouale se separa. Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana isi dubleaza volumul.

Se incorporeaza si margarina topita si racita, apoi esenta de vanilie.

Se adauga faina si se incorporeaza.

Se adauga laptele caldut, putin cate putin, mixand in continuare pana se incorporeaza.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza in aluat cu o spatula, amestecand usor de jos in sus.

Rezulta o compozitie ca o smantana.

Se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 40-50 minute.

Nu se deschide usa cuptorului 40 minute.

Cand arata ca un pandispan si se desprinde de marginea tavii este gata.

Cand este scoasa din cuptor se va lasa putin, dar asa trebuie.

Se lasa sa se raceasca complet (de pe o zi pe alta daca puteti), dupa care se taie si se presara cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta