Se topesc 100g unt la microunde.
Se zdrobesc biscuitii la robot si se amesteca cu untul topit si 2 linguri alcool cu aroma de lamaie.
Se tapeteaza un vas de yena rotund cu folie adeziva se pune amestecul de biscuiti si se preseaza cu bine si uniform cu o lingura.
Se introduce la...
Budinca se prepara cu laptele conform indicatiilor de pe plic si se lasa la racit. Ca sa nu faca crusta se pune folie chiar pe suprafata cremei si se lasa pana la racire.
Capsunile se spala si se curata de codite si se mixeaza cu zaharul bine bine.
Frisca se bate bine bine pana devine tare....
Capsunile se spala si se scot coditele.
In robot sau blender se pun capsunile si zaharul pudra si se mixeaza bine.
Se adauga si frisca lichida si se mixeaza in continuare bine bine.
Se pune amestecul intr-un castron se adauga intaritorul de frisca si se mixeaza pana se intareste.
Se...
Dulceata de capsuni reteta
Capsunile se spala si se scot coditele.
Se pun in cratita in care vom fierbe dulceata, se taie cele foarte mari si se pune zaharul deasupra uniform.
Se pune in frigider pana a doua zi sa-si lase zeama.
A doua zi se pune la fiert la foc mic la inceput pana se...
BLAT
Se separa ouale.
Se mixeaza albusurile cu zaharul si zaharul vanilat si un praf de sare pana se intareste si devine lucioasa.
Se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare.
Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga peste albusuri si se amesteca usor de sus in jos pana...
Nucile se pun la prajit intr-o tigaie pana se rumenesc putin si se la sa la racit.
Stafidele le-am pus la imuiat in alcool cu aroma de portacale 20 minute dupa care le-am scos la zvantat.
Zaharul cu apa se fierb 5 minute pana se topeste zaharul.
Se adauga zaharul vanilat, nesul si untul...
Ciocolata se topeste impreuna cu 30ml de frisca lichida in cuptorul cu microunde si se lasa la racit.
Se bate frisca bine.
Se adauga nesul, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom si ciocolata racita si se omogenizeaza bine.
Se pune intr-o caserola si se introduce in congelator pentru...
Salam de biscuiti reteta
Se pune la fiert apa si zaharul pana se topeste zaharul.
Se adauga untul, ciocolata si nesul si se amesteca pana se topesc.
Se iau de pe foc se adauga zaharul vanilat si romul si se lasa la racit.
Biscuitii se maruntesc, se pun intr-un castron si se...
Am topit ciocolata cu putina frisca lichida in cuptorul cu microunde si am lasat-o la racit.
Am batut frisca tare cu zaharul vanilat, am pus ciocolata racita si am amestecat bine.
Am pus dulceata si lamaia stoarsa si am amestecat tot.
Am pus-o intr-o caserola si am introdus-o in...
Stafidele se pun in apa cu esenta de rom (lamaie, portocale) cel putin o ora dupa care se scurg si se usuca.
Aluatul se lasa la decongelat.
Untul se topeste si se lasa la racit.
Zaharul se amesteca cu zaharul vanilat.
Aluatul se intinde si se indreapta cu sucitorul si se unge cu...
Crema se prepara cu 200 ml lapte si 3 linguri zahar pudra urmand indicatiile de pe plic.
Frisca se mixeaza cu intaritorul de frisca. Glazura se prepara urmand indicatile de pe plic.
Se face un sirop dintr-un pahar de apa cu 2 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat si 4 lingurite de ness....
Zaharul se pune pe fundul cratitei in care facem tortul si se netezeste uniform.
Merele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi in asa fel incat sa ramana intregi (se poate folosi un aparat special sau cu un cutit subtire).
Merele se pun in cratita peste zahar unul langa altul, se...
Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar si putin lapte (cam 30 minute) la loc calduros.
Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc unde se pune maiaua dupa ce a crescut, se adauga ouale, restul de zahar, zaharul vanilat, un praf de sare, untul si laptele cate...
Reteta de preparare a papanasilor
Branza, ouale, zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare si coaja de lamaie se amesteca bine pana devine o pasta cremoasa.
Faina se amesteca cu praful de copt se toarna deasupra si se amesteca pana se omogenizeaza si devine un aluat moale si lipicios din...
Ouale, zaharul, zaharul vanilat si un praf se sare se mixeaza bine pana devine cremos.
Se adauga untul topit si coaja rasa de lamaie si se mixeaza in continuare.
Se adauga smantana si iaurtul si se mixeaza in continiare.
Praful de copt se amesteca cu faina, se adauga peste celelalte...
Faina se amesteca cu praful de copt.
Se mixeaza bine ouale cu zaharul, uleiul, zaharul vanilat, cu zmantana si cu laptele. Se adauga si faina si se mixeaza pana la omogenizare.
Se pune in formele de briose unse sau tapetate cu forme de hartie si se umplu cel mult 3/4.
Se pun...
Se mixeaza ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie pana se obtine o crema. Se adauga untul topit smantana si faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.
Coca se pune in forme care se umplu doar pe 3 sferturi se orneaza doar cu cateva stafide si se dau la cuptor 25-30...
Merele se rad pe razatoarea mare curatzate de coaja sau cu coaja (eu le-am ras cu coaja ) si se pun la calit cu zaharul fara apa.
Cand se evapora toata zeama lasata de mere se pune scortisoara se mai lasa 2-3 min se da la o parte si se lasa la racit .
Nuca se macina cu masina de nuca....
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul cate putin si se bate pana se intareste. Se adauga faina si celelalte ingrediente si se amesteca doar de jos in sus.
Se unge o forma de chec cu ulei si se tapeteaza cu faina se pune amestecul in ea si se baga la cuptor la foc mic 50 minute.
Se...
Se pun laptele, sarea, zaharul, zaharul vanilat, untul si ouale intr-un vas se amesteca cu mixerul pana se topeste zaharul.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pana se obtzine un amestec de consistentza unei zmantani groase.
Se ia cu polonicul si se pune in tigaie de...
Se pune laptele la fiert cu un praf de sare cu zaharul 2 plicuri zahar vanilat coaja de lamaie si portocala iar cand fierbe se adauga orezul.
Se fierbe 20-25 de min amestecand din cand in cand sa nu se prinda.Cand orezul este fiert se adauga stafidele se mai lasa un clocot si se stinge focul....
Intai se prepara umplutura ca sa aibe timp sa se raceasca.
Dovleacul se curatza de semintze si coaja si de pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratitza.NU SE PUNE APA.
Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Camd zeama formata a...
Tort "NOIRE"
Se topesc 100g unt la microunde. Se zdrobesc biscuitii la robot si se amesteca cu untul topit si 2 linguri alcool cu aroma de lamaie. Se tapeteaza un vas de yena rotund cu folie adeziva se pune amestecul de biscuiti si se preseaza cu bine si uniform cu o lingura. Se introduce la...
Inghetata de capsuni
Budinca se prepara cu laptele conform indicatiilor de pe plic si se lasa la racit. Ca sa nu faca crusta se pune folie chiar pe suprafata cremei si se lasa pana la racire. Capsunile se spala si se curata de codite si se mixeaza cu zaharul bine bine. Frisca se bate bine bine pana devine tare....
Spuma de capsuni cu frisca
Capsunile se spala si se scot coditele. In robot sau blender se pun capsunile si zaharul pudra si se mixeaza bine. Se adauga si frisca lichida si se mixeaza in continuare bine bine. Se pune amestecul intr-un castron se adauga intaritorul de frisca si se mixeaza pana se intareste. Se...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Capsunile se spala si se scot coditele. Se pun in cratita in care vom fierbe dulceata, se taie cele foarte mari si se pune zaharul deasupra uniform. Se pune in frigider pana a doua zi sa-si lase zeama. A doua zi se pune la fiert la foc mic la inceput pana se...
Tarta cu capsuni - 100
BLAT Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu zaharul si zaharul vanilat si un praf de sare pana se intareste si devine lucioasa. Se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare. Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga peste albusuri si se amesteca usor de sus in jos pana...
Ciocolata de nescafe (la pahar !!!)
Nucile se pun la prajit intr-o tigaie pana se rumenesc putin si se la sa la racit. Stafidele le-am pus la imuiat in alcool cu aroma de portacale 20 minute dupa care le-am scos la zvantat. Zaharul cu apa se fierb 5 minute pana se topeste zaharul. Se adauga zaharul vanilat, nesul si untul...
Parfe de nescafe
Ciocolata se topeste impreuna cu 30ml de frisca lichida in cuptorul cu microunde si se lasa la racit. Se bate frisca bine. Se adauga nesul, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom si ciocolata racita si se omogenizeaza bine. Se pune intr-o caserola si se introduce in congelator pentru...
Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta Se pune la fiert apa si zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga untul, ciocolata si nesul si se amesteca pana se topesc. Se iau de pe foc se adauga zaharul vanilat si romul si se lasa la racit. Biscuitii se maruntesc, se pun intr-un castron si se...
Parfe cu dulceata de capsuni
Am topit ciocolata cu putina frisca lichida in cuptorul cu microunde si am lasat-o la racit. Am batut frisca tare cu zaharul vanilat, am pus ciocolata racita si am amestecat bine. Am pus dulceata si lamaia stoarsa si am amestecat tot. Am pus-o intr-o caserola si am introdus-o in...
Melci cu stafide
Stafidele se pun in apa cu esenta de rom (lamaie, portocale) cel putin o ora dupa care se scurg si se usuca. Aluatul se lasa la decongelat. Untul se topeste si se lasa la racit. Zaharul se amesteca cu zaharul vanilat. Aluatul se intinde si se indreapta cu sucitorul si se unge cu...
Desert tortulet rapid
Crema se prepara cu 200 ml lapte si 3 linguri zahar pudra urmand indicatiile de pe plic. Frisca se mixeaza cu intaritorul de frisca. Glazura se prepara urmand indicatile de pe plic. Se face un sirop dintr-un pahar de apa cu 2 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat si 4 lingurite de ness....
Desert tort de mere
Zaharul se pune pe fundul cratitei in care facem tortul si se netezeste uniform. Merele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi in asa fel incat sa ramana intregi (se poate folosi un aparat special sau cu un cutit subtire). Merele se pun in cratita peste zahar unul langa altul, se...
Desert gogosi
Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar si putin lapte (cam 30 minute) la loc calduros. Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc unde se pune maiaua dupa ce a crescut, se adauga ouale, restul de zahar, zaharul vanilat, un praf de sare, untul si laptele cate...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Branza, ouale, zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare si coaja de lamaie se amesteca bine pana devine o pasta cremoasa. Faina se amesteca cu praful de copt se toarna deasupra si se amesteca pana se omogenizeaza si devine un aluat moale si lipicios din...
Muffins cu rahat
Ouale, zaharul, zaharul vanilat si un praf se sare se mixeaza bine pana devine cremos. Se adauga untul topit si coaja rasa de lamaie si se mixeaza in continuare. Se adauga smantana si iaurtul si se mixeaza in continiare. Praful de copt se amesteca cu faina, se adauga peste celelalte...
Briose cu ciocolata
Faina se amesteca cu praful de copt. Se mixeaza bine ouale cu zaharul, uleiul, zaharul vanilat, cu zmantana si cu laptele. Se adauga si faina si se mixeaza pana la omogenizare. Se pune in formele de briose unse sau tapetate cu forme de hartie si se umplu cel mult 3/4. Se pun...
Muffins simple
Se mixeaza ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie pana se obtine o crema. Se adauga untul topit smantana si faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza. Coca se pune in forme care se umplu doar pe 3 sferturi se orneaza doar cu cateva stafide si se dau la cuptor 25-30...
Foietaj cu mere si nuca
Merele se rad pe razatoarea mare curatzate de coaja sau cu coaja (eu le-am ras cu coaja ) si se pun la calit cu zaharul fara apa. Cand se evapora toata zeama lasata de mere se pune scortisoara se mai lasa 2-3 min se da la o parte si se lasa la racit . Nuca se macina cu masina de nuca....
Chec din albusuri
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul cate putin si se bate pana se intareste. Se adauga faina si celelalte ingrediente si se amesteca doar de jos in sus. Se unge o forma de chec cu ulei si se tapeteaza cu faina se pune amestecul in ea si se baga la cuptor la foc mic 50 minute. Se...
Pancakes
Se pun laptele, sarea, zaharul, zaharul vanilat, untul si ouale intr-un vas se amesteca cu mixerul pana se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pana se obtzine un amestec de consistentza unei zmantani groase. Se ia cu polonicul si se pune in tigaie de...
Budinca de orez
Se pune laptele la fiert cu un praf de sare cu zaharul 2 plicuri zahar vanilat coaja de lamaie si portocala iar cand fierbe se adauga orezul. Se fierbe 20-25 de min amestecand din cand in cand sa nu se prinda.Cand orezul este fiert se adauga stafidele se mai lasa un clocot si se stinge focul....
Placinta de dovleac
Intai se prepara umplutura ca sa aibe timp sa se raceasca. Dovleacul se curatza de semintze si coaja si de pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratitza.NU SE PUNE APA. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Camd zeama formata a...