Din copilarie sunt urmarit de o prajitura cu malai nemaipomenita mancata intr-un sat din Gorj. Am incercat mai multe retete doar doar as da de ea. Din acest mutiv am incercat-o si pe a lui Criss. A iesit foarte buna ca am facut corecturile sugerate de ea, dar nu este "prajitura".
pentru sirop
Se amesteca malaiul, grisul, faina si praful de copt intr-un vas.
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul, iaurtul si bicarbonatul de sodiu.
Se amesteca bine pana se topeste zaharul apoi se adauga amestecul praf si se amesteca bine pana se inglobeaza in amestecul lichid.
Albusurile se bat spuma si se adauga in final amestecandu-se incet cu o lingura de sus in jos.
Se unge cu unt o tava si se toarna in ea amestecul rezultat.
Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 35-40 minute pana se rumeneste.
Intre timp se face siropul dand in clocot apa cu zaharul.
Cand se scoate din cuptor se toarna siropul deasupra si se lasa la racit.
Se taie rece si se pudreaza cu zahar pudra. Eu nu ca mi-a placut cum arata.
Se serveste ca atare sau cu dulceata de care va place. Eu am vrut cu dulceata de visine.
Pofta Buna!