Prajitura cu crema de branza si mandarine

de MotanLaOale in Prajituri, 17 Feb 2012 | 23499 vizualizari

 

Am vazut-o la Julie si am zis sa incerc si eu. Cu unele modificari si unele "nepotriviri" am reusit. Nu a iesit ea asa frumoasa dar a fost foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • CREMA
  • 300g branza de vaci
  • 4 linguri zahar pudra
  • 25g unt
  • 5-6 mandarine
  • 1 lingurita gelatina
  • 300ml frisca lichida
  • esenta de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si mandarine:

BLAT

Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt.

Se mixeaza albusurile cu zaharul si zaharul vanilat bine bine.

Se adauga galbenusurile, uleiul si coaja de portocala si se omogenizeaza.

Se adauga si amestecul de faina si se amesteca usor de sus injos ci o lingura pana la omogenizare.

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Tava din reteta era de 26x17 iar eu am folosit de 28x20 si mi-a iesit mai subtire.

Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Se scoate din tava si se lasa la racit.

CREMA

Se inmoaie gelatina in 2-3 linguri de zeama de mandarine, apoi se dizolva pe baie de abur.

Mandarinele se curata de coaje si samburi si se taie in bucati mici.

Se bate frisca bine bine si se pune esenta de portocale.

Se mixeaza branza de vaci cu zaharul pudra si untul pana se obtine o crema omogena.

Se adauga galatina racita, mandarinele si 2/3 din frisca batuta si se amesteca bine.

ASAMBLARE

Tava folosita pentru coacerea blatului se tapeteaza cu folie alimentara.

Se pune crema in tava, se niveleaza si deasupra se aseaza blatul si se apasa usor.

Este important ca tava sa fie cu pereti drepti. (dimensiunile bazei sa fie si sus la margine).

Eu am folosit o tava tronconica si cand am pus blatul peste crema era mai mic cu un centimetru de jur imprejur.

Se pune in frigider pana se incheaga crema bine.

Se rastoarna prajitura pe platou si se orneaza.

Din cauza tavii eu am fost nevoit sa tai 2-3 centimetri pe toate laturile.

Mi-au iesit niste prajiturele "cu stresina" care s-au papat primele ca aveau crema mai multa. Au fost cele mai bune.

Partea dreapta am pus-o pe platou ,am taiat-o in bucati si am ornat cu frisca.

Nu au iesit asa frumoase ca nu ma pricep eu prea bine la decorat si nici scule performante nu am, dar ma straduiesc.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si mandarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tunel cu branza si visine