Foarte gustoase și simpatice mini sandvișuri pane cu salam și mozzarella, pentru mic dejunuri savuroase, picnicuri, sau pentru pachetele de a doua zi.
Se puteau prepara și cu feliile întregi de pâine toast, dar sunt mai de efect așa, rotunjoare și micuțe.
„Picnicul bucătărașilor”
Feliem salamul, dar nu foarte subțire.
La fel feliem și mozzarella. Se poate felia tot rotund ca și salamul, eu am lăsat-o sub formă dreptunghiulară, dar în așa fel încât să se încadreze în interiorul mini sandvișului.
Cu un decupator sferic, decupăm feliile de pâine toast, așa încât să fie mult mai mari decât feliile de salam și mozzarella.
Amestecăm ouăle într-un bol și le asezonăm cu sare și piper, ca pentru șnițele.
În alt bol, punem pesmetul.
Cu un sucitor de aluaturi aplatizăm feliile rotunde de pâine toast.
Ungem una dintre felii cu ou bătut, doar pe o parte, ca să putem lipi marginile sandvișului.
Așezăm o felie de salam, una de mozzarella și le acoperim cu cea de-a doua rondea de pâine toast.
Presăm marginile rondelelor de pâine cu degetele, lipindu-le astfel.
Procedăm la fel și cu celelalte mini sandvișuri.
Punem o tigaie, cu foarte puțin ulei, la încins.
Trecem mini sandvișurile mai întâi prin ouăle bătute, apoi prin pesmet și le așezăm în tigaia încinsă.
Le lăsăm să se rumenească pe prima parte, apoi le întoarcem cu o paletă și le rumenim și pe a doua parte.
Le scoatem, apoi, pe prosoape de hârtie absorbante.
Servim delicioasele mini sandvișuri pane cu salam și mozzarella, la mic dejun, cu legume proaspete, cu ketchup sau diverse sosuri.
Noi le-am servit cu dulceață de ardei iuți.
Sper să vă încânte ideea acestor mini sandvișuri pane cu salam și mozzarella și să le preparați și voi.
Puteți jongla cu ingredientele după preferințe: piept de pui, șuncă presată, etc.