Gris cu lapte

de MotanLaOale in Dulciuri, 1 Feb 2012 | 7122 vizualizari

 

Atat de simplu si atat de bun. De fiecare data cand fac parca ma intorc in timp, in copilarie.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 100g gris
  • 5 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte:

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare.

Cand da in clocot se pune grisul in ploaie si se amesteca continuu cu telul sa  nu faca cocoloase.

Se da focul mic si se mai fierbe 10 minute amestecand.

Se toarna in castroane si se poate consuma cu dulceata, scortisoara, ciocilata,...

Noi am papat cu dulceata de visine.

(Cand eram mic imi placea cu paine neagra proaspata)

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte si caramel