Se pregateste foarte rapid si va garantez ca este o masa delicioasa pentru intreaga famile, usor dulce datorita ingredientelor...
Ficateii se spala si se curata de eventualele pielite ramase. Se pun intr-un castron si se adauga laptele dulce peste ei. Laptele are rolul de ai fragezii si mai tare si este necesar sa stea in lapte 30-40 minute, cat timp aveti la dispozitie si nu va grabiti prea tare cu prepararea mesei. Scoatem ficateii intr-o strecuratoare si ii lasam sa se scurga de lapte. Eventual ii putem tampona cu prosop de hartie pentru ai usca mai repede...
Pentru ca este o mancare care se pregateste repede, la foc iute, trebuie sa avem toate ingredientele pregatite dinainte...Punem la incins o tigaie mare, eu folosesc un wok, adaugam uleiul si ceapa taiata pestisor. Lasam la foc iute 1-2 minute, pana se inmoaie putin. Agitam tigaia din cand in cand sau amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam morcovul curatat si taiat in fasii subtiri cu ustensila de curatat legume. Amestecam si lasam inca 1-2 minute. Adaugam ficateii si mazarea scursa si calim totul la foc iute pana ficateii sunt patrunsi, maxim 5 minute. Agitam tigaia din cand in cand sau amestecam cu o lingura de lemn. La final adaugam sare si piper dupa gust, putin cimbru, patrunjelul tocat marunt si smantana pentru gatit. Lasam inca 1-2 minute pe foc pana smanatana da in clocot. Se serveste mancarea calda. Sa va fie de folos!