Blat : Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Faina se amesteca cu grisul si se amesteca in albusuri usor. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (24/30 cm) Se introduce in cuptorul preincalzit...
Cremele se fac foarte usor.
Se pune continutul plicului intr-un castron si se pun 4 linguri zahar pudra.
Se toarna 200ml lepte rece de la frigider si se mixeaza 4-5 minute pana se intareste.
Cealalta crema se face la fel.
Am pus pe un platou prima jumatate de foaie si am pus pe ea una...
Cum se prepara Reteta gustoasa de Desert Prajitura cremsnit, prajitura copilariei mele:
Crema: Ouale se amesteca cu zaharul. Se adauga amidonul si se mixeaza bine sa nu ramana cocoloase. Se pune laptele la fiert. Cand ajunge la fierbere se ia de pe foc si se toarna in el amestecul de oua si...
Pentru blat se bat albusurile spuma tare.
Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul si este tare.
Se pune uleiul si se mixeaza.
Se pune si faina, coaja de portocala si se omogenizeaza cu o spatula de sus in jos.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Eu...
Blat: Se bate untul spuma cu zaharul si vanilia. Se adauga faina si se amesteca bine. Va iesi un amestec destul de gros. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se pune spuma peste amestecul de unt si se omogenizeaza. Compozitia se va subtia.
Se pune compozitia intr-un posh cu cap...
Se mixeaza untul cu zaharul pana se topeste.
Se adauga galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare.
Se amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare si se adauga peste compozitie.
Se adauga si coaja de lamaie.
Se omogenizeaza si se obtine un aluat ferm dar destul de moale pentru...
Prunele se spala, se usuca, se scot samburii si se taie in doua.
Zaharul, 120g, se amesteca cu scortisoara.
Intr-o tava (35x25) unsa cu unt se presara zaharul amestecat cu scortisoara pe tot fundul ei.
Se aseaza prunele cu pielita in sus, una langa alta cu spatii cat mai mici intre ele....
Se mixeaza urda cu ouale, zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga la final coaja rasa de lamaie si stafidele si se amesteca.
Se lasa deoparte sa se mai topeasca zaharul.
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devine spuma.
Se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste....
Afinele se curata de impuritati (la mine nu a fost cazul) si se spala.
Se pun intr-o cratita cu zaharul si se lasa de pe o zi pe alta in frigider.
Eu le-am pus direct la fiert ca oricum nu lasa prea multa zeama.
Se fierb la foc potrivit o ora, o ora si jumatate pana capata consistenta...
Zmeura se alege, se spala si se pune la scurs.
Se pune intr-o cratita zmeura si deasupra se pune gelifiantul si se amesteca pana la omogenizare.
Se pune la foc moderat si se amesteca continuu pana incepe sa fiarba.
Se mai tine 5 minute amestecand continuu si luand spuma.
Se ia de pe...
Visinele se lasa 15-20 minute acoperite de apa dupa care se scot samburii.
Visinele se amesteca intr-un castron cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul.
Se ung formele cu unt (eu am folosit 4).
Se imparte amestecul cu visine in cele patru forme uniform.
Se amesteca intr-un bol untul...
Tiramisu reţetă originală
Se face o cafea tare (daca nu aveti expresor) din 600ml apa si 10 lingurite de cafea.
Se indulceste dupa dorinta, se pune esenta de rom si se lasa la racit.
Cand s-a racit se strecoara prin sita intr-un castron.
Smantana se bate cu doua linguri zahar, cu...
Blat: Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul. Se pun faina amestecata cu praful de copt, treptat si se omogenizeaza usor. Se pune compozitia intr-o tava (30x24 cm) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor 20-25 minute la 180 grade.
Se lasa se se...
Se pun 450 g de faina intr-un vas de framantat. Se adauga oul batut, untura, laptele, drojdia, esenta de vanilie si se framanta.
Se adauga faina in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana. Se lasa la odihnit la rece 15-20 minute.
Se taie rahatul...
Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
Se trec pe sub jet de apa rece si se pun la scurs.
Branza se amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, smantana si coaja de lamaie.
Se amesteca pastele cu branza bine, bine.
Se tapeteaza o forma termorezistenta...
Se mixeaza zaharul, zaharul vanilat cu uleiul pana se dizolva.
Se adauga apa minerala.
Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste.
Se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa.
Se scoate separat o treime din compozitie si se amesteca cu cacaoa.
In compozitia ramasa se...
Albusurile se lasa la dezghetat.
Visinile se lasa la dezghetat intr-o sita sa se scurga tot siropul.
Albusurile se bat tare cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste ca pantru bezele.
Se adauga uleiul si se omogenizeaza.
Se adauga...
Foile de placinta se lasa la dezghetat (de preferat de seara pana dimineata in frigider).
Visinele (de la congelator) se lasa la dezghetat cu 4 linguri de zahar intr-o strecuratoare sa se scurga tot siropul intr-un castron.
In siropul scurs se adauga lingura de amidon si se amesteca pana la...
Drojdia se pune la crescut cu o lingura de zahar, una de lapte si una de faina, 10-15 minute.
Ouale se bat spuma cu un praf de sare.
Laptele se incalzeste putin sa fie caldut.
Se pune faina intr-un castron, se face un loc in mijloc si se pun toate ingredientele, fara ulei.
Se framanta...
Foile de placinta se lasa la decongelat.
Merele se spala si se rad cu coaja cu tot pe razatoarea mare.
Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere.
Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit.
Se...
Se freaca untul, zaharul tos, 3 galbenusuri+1 ou intreg, praful de copt, coaja de lamaie si faina si se obtine un aluat fraged.
Se imparte aluatul in doua parti. Intr-o jumatate se incorporeaza zaharul vanilat, iar in cealalta cacaua.
Se intinde o foaie din aluatul cu vanilie. cel deschis...
Rahatul se taie bucati mici si se pune la topit intr-un vas, la foc mic cu 250ml apa, amestecand intruna.
Cand se obtine o pasta omogena se adauga rama, nuca de cocos, zaharul vanilat si se amesteca pana se omogenizea.
Dulceata de visine am bagat mixerul vertical in ea ca sa devina gem...
Toate ingredientrle trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se pune faina amestecata cu sarea intr-un castron si se face o gropita in centru.
In centru se pune drojdia maruntita cu zaharul, doua linguri lapte caldut si se amesteca putin.
Se acopera cu o lingura de faina si se lasa la...
Se separa ouale.
Albusurile cu un praf de sare se bat tare.
Se adauga zaharul tos si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine un amestec tare si lucios.
Se adauga galbenusurile si omogenizeaza bine.
Se adauga faina si se omogenizeaza cu o spatula de sus in jos.
Compozitia...
Se bate untul spuma cu zaharul si vanilia.
Se adauga faina si se amesteca bine. Va iesi un amestec destul de gros.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.
Se pune spuma de albusuri peste amestecul de unt si se omogenizeaza. Compozitia se va subtia.
Se pune compozitia intr-un posh...
Se unge o forma termorezistenta cu unt.
Se aseaza feliile de cozonac in forma uniform.
Se presara stafidele.
Se taie ciocolata bucatele si se presara deasupra.
Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat pana se obtine un amestec spumos.
Se adauga smantana si laptele si se...
Prunele se cutata si se caramelizeaza ca in reteta "prune caramelizate" postata.
Se lasa la racit si apoi la frigider 2-3 ore.
Intr-un pahar mare se pune iaurt, prune caramelizate, iar iaurt, si iar prune caramelizate.
Deasupra se orneaza cu prune caramelizate.
Pofta Buna!...
BLATUL
Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul tos.
Se mixeaza untul cu zaharul pudra si se incorporeaza galbenusurile pe rand.
Se adauga ciocolata topita si racita si faina si se omogenizeaza.
Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor.
Se unge cu unt...
Se face o mamaliga normala dupa reteta postata de mine.
Se unge cu unt o forma termarezistenta (eu an facut doua mai mici).
Se pune un strat de mamaliga.
Se pune un strat generos de magiun de prune (gem de prune am pus eu).
Se pune inca un strat de mamaliga.
Se introduce in...
Prunele caramelizate se prepara ca in reteta "prune caramelizate" postata.
Se fierbe apa cu zaharul si restul ingredientelor.
Cand se leaga se pun prunele jumatati si se fierb pana se inmoaie si se ingroasa sosul.
Se lasa la racit.
Se pune laptele la fiert cu zaharul si...
Desert rulada din albusuri cu crema de ciocolata
Blat : Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Faina se amesteca cu grisul si se amesteca in albusuri usor. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (24/30 cm) Se introduce in cuptorul preincalzit...
Prajitura rapida cu doua creme
Cremele se fac foarte usor. Se pune continutul plicului intr-un castron si se pun 4 linguri zahar pudra. Se toarna 200ml lepte rece de la frigider si se mixeaza 4-5 minute pana se intareste. Cealalta crema se face la fel. Am pus pe un platou prima jumatate de foaie si am pus pe ea una...
Reteta gustoasa de Desert Prajitura cremsnit, prajitura copilariei mele
Cum se prepara Reteta gustoasa de Desert Prajitura cremsnit, prajitura copilariei mele: Crema: Ouale se amesteca cu zaharul. Se adauga amidonul si se mixeaza bine sa nu ramana cocoloase. Se pune laptele la fiert. Cand ajunge la fierbere se ia de pe foc si se toarna in el amestecul de oua si...
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza
Pentru blat se bat albusurile spuma tare. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul si este tare. Se pune uleiul si se mixeaza. Se pune si faina, coaja de portocala si se omogenizeaza cu o spatula de sus in jos. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Eu...
Desert tort Maresal Joffre
Blat: Se bate untul spuma cu zaharul si vanilia. Se adauga faina si se amesteca bine. Va iesi un amestec destul de gros. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se pune spuma peste amestecul de unt si se omogenizeaza. Compozitia se va subtia. Se pune compozitia intr-un posh cu cap...
Prajitura cu prune si bezea by Gaby
Se mixeaza untul cu zaharul pana se topeste. Se adauga galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare. Se amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare si se adauga peste compozitie. Se adauga si coaja de lamaie. Se omogenizeaza si se obtine un aluat ferm dar destul de moale pentru...
Prajitura rasturnata cu prune
Prunele se spala, se usuca, se scot samburii si se taie in doua. Zaharul, 120g, se amesteca cu scortisoara. Intr-o tava (35x25) unsa cu unt se presara zaharul amestecat cu scortisoara pe tot fundul ei. Se aseaza prunele cu pielita in sus, una langa alta cu spatii cat mai mici intre ele....
Negresa cu urda
Se mixeaza urda cu ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga la final coaja rasa de lamaie si stafidele si se amesteca. Se lasa deoparte sa se mai topeasca zaharul. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devine spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste....
Dulceata de afine
Afinele se curata de impuritati (la mine nu a fost cazul) si se spala. Se pun intr-o cratita cu zaharul si se lasa de pe o zi pe alta in frigider. Eu le-am pus direct la fiert ca oricum nu lasa prea multa zeama. Se fierb la foc potrivit o ora, o ora si jumatate pana capata consistenta...
Gem de zmeura
Zmeura se alege, se spala si se pune la scurs. Se pune intr-o cratita zmeura si deasupra se pune gelifiantul si se amesteca pana la omogenizare. Se pune la foc moderat si se amesteca continuu pana incepe sa fiarba. Se mai tine 5 minute amestecand continuu si luand spuma. Se ia de pe...
Crumble cu visine
Visinele se lasa 15-20 minute acoperite de apa dupa care se scot samburii. Visinele se amesteca intr-un castron cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul. Se ung formele cu unt (eu am folosit 4). Se imparte amestecul cu visine in cele patru forme uniform. Se amesteca intr-un bol untul...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Se face o cafea tare (daca nu aveti expresor) din 600ml apa si 10 lingurite de cafea. Se indulceste dupa dorinta, se pune esenta de rom si se lasa la racit. Cand s-a racit se strecoara prin sita intr-un castron. Smantana se bate cu doua linguri zahar, cu...
Desert prajitura cu mascarpone si visine
Blat: Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul. Se pun faina amestecata cu praful de copt, treptat si se omogenizeaza usor. Se pune compozitia intr-o tava (30x24 cm) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor 20-25 minute la 180 grade. Se lasa se se...
Desert cornulete cu rahat
Se pun 450 g de faina intr-un vas de framantat. Se adauga oul batut, untura, laptele, drojdia, esenta de vanilie si se framanta. Se adauga faina in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana. Se lasa la odihnit la rece 15-20 minute. Se taie rahatul...
Paste cu branza dulce
Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se trec pe sub jet de apa rece si se pun la scurs. Branza se amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, smantana si coaja de lamaie. Se amesteca pastele cu branza bine, bine. Se tapeteaza o forma termorezistenta...
Chec umed cu rahat
Se mixeaza zaharul, zaharul vanilat cu uleiul pana se dizolva. Se adauga apa minerala. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste. Se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa. Se scoate separat o treime din compozitie si se amesteca cu cacaoa. In compozitia ramasa se...
Prajitura din albusuri cu visine
Albusurile se lasa la dezghetat. Visinile se lasa la dezghetat intr-o sita sa se scurga tot siropul. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste ca pantru bezele. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Se adauga...
Strudel cu branza si visine
Foile de placinta se lasa la dezghetat (de preferat de seara pana dimineata in frigider). Visinele (de la congelator) se lasa la dezghetat cu 4 linguri de zahar intr-o strecuratoare sa se scurga tot siropul intr-un castron. In siropul scurs se adauga lingura de amidon si se amesteca pana la...
Sfintisori
Drojdia se pune la crescut cu o lingura de zahar, una de lapte si una de faina, 10-15 minute. Ouale se bat spuma cu un praf de sare. Laptele se incalzeste putin sa fie caldut. Se pune faina intr-un castron, se face un loc in mijloc si se pun toate ingredientele, fara ulei. Se framanta...
Strudel cu mere
Foile de placinta se lasa la decongelat. Merele se spala si se rad cu coaja cu tot pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere. Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit. Se...
Desert prajitura trei culori
Se freaca untul, zaharul tos, 3 galbenusuri+1 ou intreg, praful de copt, coaja de lamaie si faina si se obtine un aluat fraged. Se imparte aluatul in doua parti. Intr-o jumatate se incorporeaza zaharul vanilat, iar in cealalta cacaua. Se intinde o foaie din aluatul cu vanilie. cel deschis...
Foi de napolitane cu crema de rahat
Rahatul se taie bucati mici si se pune la topit intr-un vas, la foc mic cu 250ml apa, amestecand intruna. Cand se obtine o pasta omogena se adauga rama, nuca de cocos, zaharul vanilat si se amesteca pana se omogenizea. Dulceata de visine am bagat mixerul vertical in ea ca sa devina gem...
Cuib de viespi
Toate ingredientrle trebuie sa fie la temperatura camerei. Se pune faina amestecata cu sarea intr-un castron si se face o gropita in centru. In centru se pune drojdia maruntita cu zaharul, doua linguri lapte caldut si se amesteca putin. Se acopera cu o lingura de faina si se lasa la...
Prajitura cu crema
Se separa ouale. Albusurile cu un praf de sare se bat tare. Se adauga zaharul tos si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine un amestec tare si lucios. Se adauga galbenusurile si omogenizeaza bine. Se adauga faina si se omogenizeaza cu o spatula de sus in jos. Compozitia...
Limbi de pisica (Langues de chat)
Se bate untul spuma cu zaharul si vanilia. Se adauga faina si se amesteca bine. Va iesi un amestec destul de gros. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se pune spuma de albusuri peste amestecul de unt si se omogenizeaza. Compozitia se va subtia. Se pune compozitia intr-un posh...
Budinca de cozonac
Se unge o forma termorezistenta cu unt. Se aseaza feliile de cozonac in forma uniform. Se presara stafidele. Se taie ciocolata bucatele si se presara deasupra. Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat pana se obtine un amestec spumos. Se adauga smantana si laptele si se...
Iaurt cu prune caramelizate
Prunele se cutata si se caramelizeaza ca in reteta "prune caramelizate" postata. Se lasa la racit si apoi la frigider 2-3 ore. Intr-un pahar mare se pune iaurt, prune caramelizate, iar iaurt, si iar prune caramelizate. Deasupra se orneaza cu prune caramelizate. Pofta Buna!...
Tort mascota
BLATUL Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul tos. Se mixeaza untul cu zaharul pudra si se incorporeaza galbenusurile pe rand. Se adauga ciocolata topita si racita si faina si se omogenizeaza. Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor. Se unge cu unt...
Mamaliga cu magiun de prune
Se face o mamaliga normala dupa reteta postata de mine. Se unge cu unt o forma termarezistenta (eu an facut doua mai mici). Se pune un strat de mamaliga. Se pune un strat generos de magiun de prune (gem de prune am pus eu). Se pune inca un strat de mamaliga. Se introduce in...
Gris cu lapte cu prune caramelizate
Prunele caramelizate se prepara ca in reteta "prune caramelizate" postata. Se fierbe apa cu zaharul si restul ingredientelor. Cand se leaga se pun prunele jumatati si se fierb pana se inmoaie si se ingroasa sosul. Se lasa la racit. Se pune laptele la fiert cu zaharul si...